Två år sedan.

2014-05-31 @ 17:10:57
 
Tio veckor kvar, sen är vi där igen. Älskade Mallis

Pardanstävling i Göteborg 25/5

2014-05-29 @ 15:26:00
I söndags var det danstävling i GöteborgLisebergshallen. Pardans med extraklasser i hiphop brons, disco silver och grupp B-klass.
 
Vi hade klockan på ringning vid åtta, fixade oss och åt frukost, packade väskan och fick sen skjuts in till Liseberg. Raka vägen in på Lisebergshallen och var där strax efter halv tio. Hejade på Ackes-folket som var där. Linn o Fabian, Emelie o Hugo, Jonas o Nike och Lisa. Och allas familjer, så vi var ett litet häng ändå, roligt! Vid 10 började tävlingen och först ut var bugg, salsa och swing. Bytte om och strax efter 11 var det dags för solo- och duodanserna. Först ut var standard, vals i rond 9 och quickstep i rond 10. Det gick inge bra alls, som vanligt. Sprang och bytte om igen och det var dags för chacha i rond 12, det kändes bra men golvet var halt.. Fortsatte med jive i rond 16, och det gick sådär. Följt av salsa i rond 17, som gick hur bra som helst. Bytte skor och det var merengue i rond 19. Det gick helt okej. Vi sprang och bytte om igen, det var dags för duo. Ronderna efter varann, 20-22. Det var chacha, salsa och merengue som gällde och det gick väll skapligt i alla. Sen var det bara att andas ut en stund medans gangnam höll på.. Prisutdelning sen, spännande ju! Jag kom 3:a i chacha, 2:a i jive och merengue, 1:a i salsa och i duon kom vi 2:a i chacha och salsa. Vi var nöjda! Och nöjdast var jag över första platsen i salsan. Sen drog vi och bytte om, åt lite och satt o pratade på läktaren och kollade in pardansen, standard och latin. Fint ju! Det gick helt okej för ackes.. Runt halv fem så började hiphopen, singel först och jag hade direkt final för vi var bara tre stycken. Det kändes bra! Sen var det par och efter det prisutdelning. Jag kom på en andra plats, igen! Och det var bara att byta om för disco sen. Vi slogs ihop med ungdomarna och det var semifinal som gällde.. Det gick åt skogen och jag gick inte vidare alls. Så bytte om och packade ihop väskan..
 
 
Jag och Josefine drog ut på Liseberg sen. Det var två timmar kvar innan parken stängde så vi strosade runt där. Så himla mysigt och trevligt ju! Köpte glass gjorde vi också. Kollade karuseller och folk, mys! Och vi åt även på Burger king innan vi blev hämtade strax efter åtta. En rolig dag men skönt att komma hem..
 

Magic of Dance trailer

2014-05-27 @ 20:27:33
 
Här är en trailer från årets Magic of Dance som Ackes dansskola anordnar varje vårtermin.

Myskväll!

2014-05-26 @ 23:07:00
Vid åtta här ikväll så träffades vi alla i Fantasy-gänget på Ackes. Det var dags för en liten avslutningsfika för terminen. Så himla mysigt, älskar detta. De flesta var där och Irina också. Vi blev bjudna på tårta och massa fika. Satt där och pratade massa, kollade på Magic of Dance-dvdn och bara hängde tillsammans. Mysigt ju! ♥
 

Äntligen hemma!

2014-05-26 @ 22:52:00
Vi drog till Ackes så fort vi var hemma igen.. Lämnade väskor och drog iväg och köpte nåt att äta och sen tillbaks. Irina och Vahidin kom vid 17-tiden för de skulle sälja Magic of Dance-dvdn där under kvällen. Pratade med Irina, kramkalas och allt. Vid 18 var det dags för zumba, det var jag som körde denna gång också. Trött var jag men körde på som aldrig förr och det var sjukt jobbigt men roligt värre.. Pratade med folk efteråt innan de gick och jag bytte om och slog mig ner i soffan igen.. Helt slut ju!
 

Göteborg över helgen.

2014-05-26 @ 22:34:00
I lördags tog jag och Josefine ett tidigt tåg till Göteborg. Det gick vid 7.17 från Gävle, med ett byte i Stockholm och vi var i Göteborg strax efter halv ett. Fick hämtning där av Susanne som vi skulle få bo hos, en som Josefine känner.. Åkte hem till dem i Kallebäck, packade upp väskan lite, bytte kläder och sen åkte vi tillbaks till stan. Gick längs avenyn, herrejösses vad fint det är i Göteborg. Love it! Kikade runt i butiker på Kompassen och i Nordstan. Testade kläder men inget fick följa med mig. Köpte lite mat för morgondagen också. Sen träffade vi Izabella, en vän till Josefine, och vi drog till TinTin och fikade. Det blev chokladpudding med grädde för min del, mums! Satt där och pratade ett tag innan vi begav oss iväg. Mot Liseberg och där fick vi hämtning sen, tack!
 
Hela gårdagen, söndag, spenderades på danstävling i Lisebergshallen, de kommer i ett eget inlägg sen.. Och idag var det hemresa. Packade ihop allt och vi fick skjuts till tåget. Tackade för allt och vi skyndade till vårt tåg. Det gick vid halv elva, byte i Stockholm igen och vi kom till Gävle strax innan fyra. Skönt!
 

Frekvens.

2014-05-23 @ 21:39:00
Var och såg dansföreställningen Frekvens som Vasaskolans dansinriktning åk 1 och 2 hade satt ihop själva. Det var jag och Josefine som gick, och vi träffade en del dansfolk där också, fint! Föreställningen var himla bra och fin gjord! Cassandra, Hanna och Matilda var så bra!!! Så roligt att se ju.. :)
 

Furuvik.

2014-05-23 @ 21:13:00
Jag och Josefine tog en sväng till Furuviksparken runt fem-tiden. De anställda fick bjuda dit anhöriga och vänner så de fick provjobba lite kvällen innan premiären. Så vi var dit en timme ungefär och sprang runt överallt. Kollade djuren, var ut på äventyrsön, kollade in tivolit, köpte remmar och fottade lite.. Himla mysigt ju! Och perfekt väder var det också!
 

Nytt till sommaren.

2014-05-23 @ 14:47:00
Singoallatopp, Gina tricot 149 kr.
 
Långklänning, Gina tricot 249 kr.

Gottigott.

2014-05-22 @ 22:34:00
Lite frukt framför Notting Hill får avsluta torsdagskvällen :)
 
 

Kvällspromenad.

2014-05-22 @ 22:04:00
Jag och syster tog en kvällspromenad ute i spåret i Trebo. Skönt ute ju, trots att klockan var runt nio-tiden.. Härligt med promenad ju! :)
 

Fritränat.

2014-05-22 @ 19:35:00
I tisdags var jag på Idas första dansfys som hon brukar/ska ha under sommaren. Riktigt jobbigt men också roligt ju. Kondition, stretch, teknik, diagonaler med hopp, piruetter och lite styrka. Fint! Och igår och idag så har jag och Josefine fritränat en del.. Gått igenom våra duoprogram inför helgens tävling.. Det gick bra, programmen sitter faktiskt. Och vi provade att dansa i våra nya klänningar också, lite korta men det blir nog snyggt! Här är två bilder på dem, först våra i solo och sen i duo.. :)
 

Häng med syster.

2014-05-20 @ 13:47:00
Åkte in till Gävle i förmiddags och mötte upp syster som hade fixat sina naglar där.. Vi sprang runt lite på stan och kollade efter lite kläder. Och sen åkte vi vidare till Valbo köpis där vi också kikade runt massa.. Hittade en del fint men inget vi köpte hem direkt. Och det slutade med att vi lunchade på sibylla. Himla gott!
 

Sommarzumba.

2014-05-19 @ 20:48:00
Idag så började sommarzumban på Ackes. Jag var först ut att köra passet och det var väldigt mycket folk där. Så himla roligt ju och trött blev jag, haha. Men roligt att det är igång igen.. Två dagar i veckan, måndagar i Gävle och tisdagar i Sandviken.. :) Najs!
 

Home is where your heart is.

2014-05-18 @ 18:08:00
Då var dansterminen över för denna gång på Ackes dansskola. Otroligt skönt men också lite tråkigt. Jag har dansat väldigt mycket som vanligt. De flesta kurserna för Irina igen.. Jazz/show, tävlingsdisco, zumba x2, fantasy, disco, jazz och pardans x2. Och tävlingshiphop för Ida. I början på termin så fick jag hoppa in och köra zumba när folk var borta och det slutade med att jag fick ta över zumban på söndagar i Gävle. Riktigt roligt och mycket lärorikt. Hjälpte även till så mycket jag bara kunna.. Det har varit en givande och rolig termin, visst har jag haft mina dippar och inte velat dansa alls men så är det alltid. Tror jag har vuxit lite som person genom allt detta, att få leda och visa vad jag kan. Himla bra!
 
Det har inte varit några extra uppträdanden denna termin, utan det har bara varit uppvisningarnaParken och Folkets hus. Roligt det också. Och som vanligt så avslutades vårterminen med Magic of Dance Gävle teater. Höjdpunkten på våren helt klart! Så sjukt roligt och det blev en fantastisk kväll! Och sen har det blivit en hel drös med tävlingar för min del, sju stycken. Disco, hiphop, solo- och duo pardans. Himla roligt! Gick upp i silverklass i discon också, iihi! Den här terminen har jag samlat på mig 3 pokaler och 20 medaljer. Helt galet!
 
 
Träffat alla fina vänner på skolan också. Även lite nya folk också, det är väldigt roligt. Men oftast är det samma gamla folk som springer runt där som man hänger och pratar med. Love it!
 
Tack alla för en jättefin termin! Längtar till höstens schema kommer ut nu så man kan anmäla sig.. iihi :D

Disco SM 2014!

2014-05-18 @ 16:10:01
Igår blev det en tripp till Västerås och Disco SM 2014. Jag, Hanna och hennes pappa. Så jäkla ballt. Sjukt mycket folk och vad grymma alla är!!! Vi dansade i våra klasser men det gick inte så bra och ingen av oss gick vidare. Så efter några timmar i arenan så lämnade vi och åkte hemåt igen. Bara ladda om till nästa år liksom :D
 

Magic of Dance 2014.

2014-05-15 @ 17:02:00
Då var de två dagarna över på Gävle teater. Det går så otroligt fort alltså.
 
I tisdags kom jag och Frida till teatern runt tre-tiden för vi i fantasyn skulle repa innan alla. Party, jazz, limbo och Babsan. Det gick skapligt! Genrepet började vid 16. Vi körde med alla dräkter på för de var ju fotografering inför programbladet som gällde också. Himla jobbigt att byta om mellan alla ju.. Repade först del 1, sen finalnumret och sist del 2. Runt nio-tiden så var vi klara, jag lämnade kvar alla kläder och tog bara med mig de viktigaste hem.. Igår kom jag in till teatern runt två-tiden. Cassandra, Emelie, Hanna och Marcus var också där då. Vi fixade och donade lite, sminkade oss osv. Strax efter tre-tiden så repade vi i fantasy igen. Först Gala tillsammans med Babsan och sen körde vi party innan pardansarna repade med Babsan. Genrepet började vid 16 igen och vi började med finalen denna gång, det blev bra. Sen körde vi igenom allt med ombyten och allt. Det gick sådär på repet och jag var lite opepp då.. Slutade strax efter sex så vi fick tid att varva ner och äta innan det var dags...
 
 
Vid 19 så började själva showen, Magic of Dance. Så himla nervöst denna gång ju eftersom att danserna inte satt så bra som de brukade. Del 1 först ut och där hade jag sju danser. Otroligt stressigt vissa gånger, men det gick ändå. Öppnade med tävlingsdiscon och det gick skapligt ju, himla roligt. Sen följde fantasy (can't dance), disco, jazz, jazz/show, fantasy (little party). Och jag var ganska så nöjd med alla danser, lite småfel men det var roligt ändå. Vi i fantasy avslutade första akten tillsammans med Babsan i Gala. Herregud så roligt det var alltså, hade ett leende på läpparna hela tiden. Wow, åh! Irina blev jättenöjd! Och sen var det 20 minuters paus där vi bara hängde runt massa.. Del 2 stod på tur och där hade jag bara fyra danser. Jazz/show, fantasy (limbo), jazz och tävlingshiphopen sist. Och danserna gick väll skapligt här också, så himla roligt ju! Final med Babsan i La dolce vita. Var ut i slutet på numret och dansade finaldansen med alla dansarna. Så kul! Babsan tackade för sig, Irina pratade och tackade av Babsan och alla danslärare plus oss dansare. Jubel och applåder i mängder och sen var det slut, poff! En helt oförglömlig kväll blev det, en av de bästa magic som jag varit med på! Packade sen ihop alla grejer, lämnade tillbaks kläder och pratade med Irina innan jag lämnade stället och åkte hemåt med mamma och mormor. Fint!
 
Bästa Irina och jag.
 
Magic of Dance 2014

Ackes i mitt hjärta ♥

2014-05-12 @ 17:41:00
Igårkväll var det ju också dags för personalmiddagen. De flesta dansledarna ramlade in på citylokalen strax efter 18-tiden. Det var jag, Natalie, Emilia, Madelene, Kristin, Ida, Bella, Irina och Vahidin. Vi gick över till Österns Pärla. Fick långbord där och beställde in mat.. För mig blev det kycklingfiléspett med ris och jordnötssås. Och till efterrätt blev det glass med chokladtopping. Gottigott! Vi blev så otroligt mätta allihopa.. Satt där och pratade massor och hade det trevligt. Blev kvar till de stängde vid 22, då blev vi tvungna att röra på oss. Lite mer prat utanför, tackade för kvällen, kramkalas och vi sandvikentjejer åkte hemåt.. Tack alla för en fin kväll, och extra tack till Irina och Vahidin för att jag fick följa med! ♥
 

Uppvisningar i dagarna två.

2014-05-12 @ 14:18:00
I lördags var det uppvisning på Parken i Gävle. Jag, Cassandra och Hanna kom dit redan vid nio-tiden och hjälpte till och donade där. Vid 10 så var det dags för genrep, dansade hela tiden kändes det som. Fick även hoppa in och dansa pardans med Johannes helt oförberedd, latinshowen, det gick väl sådär.. Åt lite, sminkade mig och fixade lite. Uppvisningen började vid 12. Och det var elva danser som gällde för mig.. Vi öppnade med tävlingsdiscon, och sen rullade det på.. Disco, pardans, fantasy, jazz/show, tävlingshiphop, jazz/show, jazz, jazz, feminin vibe/house och fantasy. Och alla danser gick väll bra i överlag. Småfel här och där menmen. Allt slutade runt halv fyra och efteråt så dansade vi i fantasyn igenom Babsan och jazzen.. Pratade lite med Irina innan jag åkte hemåt med Frida, tack!
 
bilder ärligt snodda av josefine.
 
I söndags var det uppvisningar på Folkets hus i Sandviken. Gick dit och var där runt halv elva.. Det var lite kaos där, massor av folk men ingen där som kunna öppna och de var inte bokat osv.. Så alla drog över till kulturcentrum en sväng innan vi kom in på folkets hus runt halv tolv och de kunna börja repa på scenen. Pratade med Irina lite och jag blev medbjuden på personalmiddag på kvällen, så jag for hem en sväng och bytte kläder till kvällen och sen tillbaks. Irina och jag delade ut program inför första föreställningen vid 13, så den kollade jag på sen. Så grymma alla är verkligen! I andra föreställningen vid 15 så öppnade vi med tävlingsdiscon från Gävle. Himla roligt och det gick helt okej. Bytte om och jag for in till Gävle för att friträna pardans med Johannes, Marcus och Ullis i två timmar. Najs!
 

Hejohå.

2014-05-10 @ 11:32:00
Sista veckan är förbi, absolut sista träningarna är slut.
I måndags var det jazz/show, tävlingsdisco, tävlingshiphop/fantasy som gällde. Bestämde kläder helt och sen var det bara att dansa massa och visa upp för grupperna efteråt. Det gick väll skapligt. I tisdags fritränade jag med Josefine, Cornelia och Matilda. Och sen var det lite pardans som gällde innan jag åkte hem till kultis och gick på feminin vibe/house-lektion. Najs! I onsdags åkte jag in lite tidigare till Ackes och städade lite för kvällen.. Mötte upp Cassandra en sväng på stan sen, fint. Och zumba väntade sen och sist så hade vi fantasy, eller dansrep med Lars Åke/Babsan som kom dit. Vi och pardansarna visade våra danser för honom och sen dansade vi med han lite, det blir nog bra. I torsdags var det disco, zumba, jazz och fantasy som gällde. Testade kläder, fixade till placeringar och bara dansade massor. I fredags (igår) var det pardans som gällde igen... Najs vecka!
 

Slutspurten nu.

2014-05-04 @ 23:52:25
Yes, idag här så var jag in till Ackes och körde mitt sista zumbapass för terminen. Det var några få träningsglada som kom och vi körde på.. Himla roligt ju! Bytte om och for in på feminin vibe/house där jag kollade mest men i slutet var jag med en gång och dansade.. fasen alltså, jag måste lära mig dansen helt, hur kul vore det inte att vara med där?! Åh, på lördag måste det sitta.. Pratade sen lite med Josefine, bytte om och drog till bussen hemåt..
 
Och imorgon går vi in på sista dansveckan för terminen också. Så himla tråkigt men det ska bli himla roligt med uppvisningar också. Längtar!
 
Mån: jazz/show 17.30. tävlingsdisco 18.30. tävlingshiphop/fantasy 20.
Tis: friträning. pardans 17.45.
Ons: zumba 17. fantasy 20.15.
Tors: disco 17. zumba 18. jazz 19.15. fantasy 20.15.
Fre: pardans 17.30.
Lör: UppvisningParken, Gävle 12-15.30.
Sön: Kolla/hjälpa till på uppvisningarna på Folkets hus, Sandviken 13 och 15.
 
Yeah, nu kör vi! :D
 
bild från förra uppvisningen i Sandviken.

Lite nytt.

2014-05-04 @ 14:26:00
Igår blev det en sväng till Valbo köpis med mamma och syster. Jag behövde inhandla lite smått till uppvisningen. Så vi kikade runt lite och åt på subway innan vi åkte hemåt. Mums! Fick med mig trosor, bh och vit topp till dansen. Och det blev även en väska och en topp som jag kollat på länge nu.. Himla najs ju!
 

Dansigt värre..

2014-05-02 @ 17:14:43
Jag har dansat som vanligt i veckan. Näst sista veckan innan uppvisningen har gått... Fixat klart placeringar, fått nya steg, repeterat gamla, bestämt kläder och dansat i och bara försökt hänga med liksom. Det är mycket nu alltså. I måndags var det jazz/show, tävlingsdisco och fantasy, så missade hiphopen då de sista krockade. I onsdags var det bara zumba då vi körde fantasyn i måndags. I torsdags var det disco, zumba, jazz och fantasy. Och idag vid lunch var jag in på pardansträning istället för ikväll. Roligt ju, men tråkigt att jag inte blir med på teatern med den.. Men nu är jag ledig resten av kvällen, skööönt!
 

RSS 2.0