Dansen är mitt liv!

2012-08-31 @ 13:33:02
Det var några dagar sen jag bloggade nu, men har inte riktigt haft tiden. Jag har dansat som aldrig förr, åh är så himla lycklig! Det finns inget bättre ju.. Tänk att få göra detta varje dag, att bara få dansa, ååh! Det har ju varit prova på-vecka nu på Ackes, otroligt roligt och trevligt att träffa alla folk igen.
 
I måndags testade jag först street fortsättning vid 18-tiden och det var faktiskt svårt ju.. Började på två koreografier, en halvsvår och en svår, men roligt ändå. Efter den blev det streetjazz övade, där vi började på en streetig jazz, haha. Himla roligt och det går lite snabbt va. Sista var street övade/avanc, första gången för mig. Vi var åtta i gruppen, haha.. En asrolig koreografi ju, snabb och lite svår faktiskt. Helt slut efter tre timmar.. Fick sällskap med Jenny på bussen hem sen..
 
I tisdags åkte jag in till Gävle och mötte upp Frida på stan vid halv fem-tiden och vi begav oss till Ackes lokal på söder. Vid 17 var det dags för pardans standard, det var vi och barnen typ, haha. Cha-cha och vals blev det denna gång, gick igenom grundstegen och dansade de en massa. Vi hade jättekul verkligen! Sedan skyndade jag mig till bussen som gick vid 18.15, hem till viken och raka vägen till IOGT. Vid 19 var det dags för disco forts/övade, första gången för mig med disco. Det gick faktiskt bra, det gick lite snabbt ibland men det ska nog lösa sig. Askul var det i alla fall. Efter den så var det house fortsättning, vi var inte så värst många där.. Lite svåra steg var det, man måste få till ett visst gung också. Svårt! Men väldigt rolig koreografi ju.. Pratade med Ida efteråt och hängde på henne till resecentrum innan jag cyklade hemåt.. 
 
I onsdags var det dags igen.. Först zumba som väntade vid 17-tiden, så sjukt roligt! Irina är ju helt otrolig, haha. Några nya danser, annars de gamla från i somras typ.. Sedan hade jag en timme ledigt, så passade på att äta lite och pratade lite med folk. Vid 19.15 så var det dags för broadway jazz forts/övade. Vi var ganska många faktiskt och vi hade så galet roligt. Snabb och lite svår koreografi, men vi skrattade oss igenom den. Show (fantasy) avanc efter den, och de var några nya faktiskt. Började på en street/funk koreografi, det var askul ju. Lite annorlunda men kul att testa på lite olika.. Tiden gick asfort och helt plöstligt så var den halv tio och vi slutade. Pratade med Emma och Irina en stund innan jag tog bussen hemåt.. 
 
Dansade även igår också, haha.. Testade på disco forts/brons klass för Irina. Gud vad annorlunda jämfört med Idas klass, haha.. Det gick otroligt fort.. Började på två koreografier, en lite lättare och en svårare, kuuligt. Jag tyckte dock tvärtom, att den lätta var svår och den svåra var lätt typ. Sedan blev det ragga forts/övade, rolig lektion och koreografin var helt okej. Sist så hade jag jazz övade/avanc, lite svår kurs ju. Koreografin är fin, lite mer åt det moderna-hållet, men kul. Kikade in på latinon efteråt för det var 10min kvar på den lektionen. Koreografin verkade asrolig, och jag hoppade in och dansade de två sista gångerna. Kuul! Och det ledde till beslutsångest, nu vill jag gå både jazzen och latinon. Pratade lite med Irina och Lisa, kan hända att jag går halva halva, men får se nästa vecka.. Blev kvar en stund sedan innan jag tog bussen hemåt.. 
 
Okej, det är vad jag har gjort i veckan, haha. Senare idag här så ska jag in till Ackes och dansa en timme till, då är det pardans latin som gäller.. ;D Dans
 

på ackes i somras

Dansterminen är igång!

2012-08-26 @ 22:46:00
Idag har jag hängt på Ackes hela dagen typ. Det blev fem timmar dans och ingen är lyckligare än jag! Hur underbart som helst ju! Äntligen, det känns så skönt att vara igång. Första kursen var modern övade och den var jag livrädd för, har aldrig dansat det förut, men det var faktiskt lättare än jag trodde den skulle vara. Än så länge i alla fall. Rolig koreografi ju, går lite snabbt ibland bara! Contemporary jazz forts/övade efter det, så himla roligt. Lite svårt dock, men det är ju då man utvecklas. Efter den blev det feminin vibe nyb/forts, åh älskade kurs. Underbar lektion och koreografin var fab! Sedan väntade två timmar jazzbalett, först nyb och sedan forts. Fast första timmen åt jag lite, pratade med Emma och kollade mest, men andra timmen dansade jag. Lite svårt faktiskt, men utmaning som gäller.. Helt slut efteråt! Pratade lite med Ida, Emma, Marcus, Frida, Montana och Annie innan jag drog till bussen och var hemma strax efter nio-tiden.. 
 
Imorgon väntar tre timmar dans. Lycklig brud! :D
 

Sista dansfysen!

2012-08-24 @ 23:19:12
Ikväll här så var jag in till Ackes, det var dags för de sista dansfys-passet. Det började vid 17-tiden och vi var la runt 10personer, som vanligt typ. Massa kondition och sedan teknikövningar. En fiin koreografi efter det.. Sedan baletthopp och splitthopp. Innan vi avslutade med styrka och stretch. Så underbart! Jag älskar dansfysen och det är så tråkigt att det är slut nu... :( men terminen börjar ju, men i alla fall. Ida kommer troligtvis köra dansfys under juluppehållet sen, längtar, haha..
 
så tycker jag om att det var sista dansfysen...

Shopping.

2012-08-23 @ 22:44:00
Förra veckan införskaffade jag mig lite nytt till garderoben..
 
 
T-shirt och träningsshorts från Gina Tricot.
Tunika från Vero Moda.

Sista träffen.

2012-08-23 @ 21:52:56
Igår var jag in till Ackes och tränade.. Det var zumba som gällde vid 17-tiden. Irina och Vahidin körde, även Madde och jag.. Så himla roligt och svettigt blev det.. Det var sista gången innan terminen drar igång nu. Efteråt hade vi barndansträff igen, sista nu innan det är dags.. Kollade upp hur många som var anmälda på alla grupper och vilka som blir av. Bestämde danser till alla och vi gick även igenom en ny dans, najs! Emma och jag pratade lite med Irina innan vi tänkte gå men vi blev kvar en stund. Pratade mer med Irina, Vahidin och Johanna, trevligt! Det blev nio-bussen hemåt...
 
Och idag var jag in till Ackes efter lunch för att träffa Jenny lite, vi försökte planera kurserna och det gick sådär.. Kom hem runt halv fyra-tiden och sedan dess har jag suttit och letat låtar typ.. Håller på fortfarande och blir galen snart, så himla svårt!! Det här kommer att gå åt skogen va... Ger upp för kvällen snart!
 

Näst sista..

2012-08-21 @ 22:41:33
Jag var in till Ackes här ikväll. En timme innan det började.. Försökte planera lite, men sedan kom Ida så jag pratade med henne istället. Sedan även Jessica, Hanna och Montana. Trevligt! Vid 18-tiden så var det dags för dansfysen, näst sista gången nu. Körde på som vanligt typ.. Kondition och teknikövningar. Lite baletthopp. Sedan körde vi diagonaler två och två med kickar och spagathopp. Roligt! Avslutade med styrka och stretch. Två timmar gick fort.. Det blev halv nio-bussen hem sedan..
 
Sista gången är på fredag... :'( tråååkigt! 

Veckans första dag..

2012-08-20 @ 22:26:58
Idag mötte jag upp Madde på resecentrum och vi tog bussen in till Gävle vid 14-tiden. Mot Ackessöder, fast vi fick reda på sen att vi kunde varit i stan menmen..Vi kollade igenom barndansskivan lite, försökte få nåt gjort men inte så mycket hände, haha. Körde lite zumba också.. Vi begav oss sedan till lokalerna i stan och kom dit strax efter fyra-tiden och placerade oss i omklädningsrummet och pratade massa.. Emma kom efter en stund och sedan skulle E och M träffa Irina.. Så jag slog mig ner ute i foajén och fick sällskap av Linnéa, najs! Fick tillbaks mitt usb-minne och en MoD-dvd av Vahidin med, tack! Vid 18-tiden så var det dags för zumba.. Denna gång var vi många som körde.. Irina, Vahidin, Emma, Madde och jag. Haha, så roligt! Svettigt som alltid men det är bara roligt ju.. :D Gick igenom några danser efteråt innan jag och Madde tog bussen hemåt..
 
Imorgon blir det träning igen!
 

Bara för att..

2012-08-19 @ 23:32:00
Ja, bara för att det händer en del nästa vecka och att jag tycker det är kul att söndagsblogga så ska jag göra det nu.. ;D Såhär ser kommande veckan ut...
 
Måndag: Dansträff med Madde 14.30. Zumba 18.
Tisdag: Dansfys 18.
Onsdag: Omtenta- FIPA 9-14. Zumba 17. Barndansträff 18-20.
Torsdag: Omtenta- Finansiell analys 9-14.
Fredag: Omtenta- DAS 9-14. Dansfys 17.
Lördag: Jobba 10-13.15.
Söndag: Prova-påAckes, dansa 15-20.
 
Som sagt, det händer en del och jag hoppas att allt ska gå som det ska... Nervös och stressad som fan inför helgen, men det ska nog lösas.. Dansen börjar också, lycka! ♥ Ja, en spännande vecka framför mig..
Pusshej!
 

Häng med kusiner och syster min.

2012-08-19 @ 22:26:37
I fredags var jag till Valbo med mina kusiner, Sofia och Alexandra. S hämtade upp mig strax efter halv fyra och vi hämtade upp A innan vi åkte dit.. Vi började med en fika på Waynes, haha. Satt där och pratade en stund.. En sväng i några butiker sen och vi alla shoppade lite grann, najs! På hemvägen svängde vi in på Hemmakväll och hyrde film och köpte popcorn. Sen hem till Sofia och slog oss ner i soffan där.. Vi kollade på Like Crazy, bra film men väldigt konstig också. Efter den så var klockan redan halv åtta, haha. Skjutsade hem Alexandra och sedan hem till mig.. Bytte om för en promenad och syster hängde på då också. En timmes promenad blev de väll ungefär.. Alla var sugna på mat efteråt, så vi åkte till Viking på stan och åt lite kebab.. Sedan fick vi skjuts hem och var hemma strax efter tio-tiden.. Najs!
 

Träning och planering!

2012-08-19 @ 21:45:29
I måndags träffades jag och Emma för en zumbadejt runnt halv sex-tiden blev det. Jag körde igenom lite danser..Och vid 18 så var det zumba med Irina och Vahidin. Så galet roligt men svettigt! Och jag blev "tvingad" att köra några nya, så jag hade två som jag tränat in o körde.. Det gick väll helt okej, lite småfel men det gick ändå. Efter den timmen så var det bara att byta om för då väntade en barndansträff i två timmar. Repeterade de danser vi fick förra veckan och sedan fick vi leka massa..Lärde oss en del barndanser, herregud så vi skrattade! Efteråt pratade jag lite snabbt med Irina om zumban, hon tyckte danserna var bra och så. Grymt!
 
Och i onsdags var det dags igen, barndansträff vid 15-tiden. Och vi lärde oss massa nya danser, disco och hiphop. Det var roligt! Sista tio minutrarna så fick vi göra en ny barndans, haha det var spännande. Efter den träffen så var det zumba vid 17-tiden som jag blev kvar på.. Så himla jobbigt ju! Nån gång mitt i så pratade jag och Emma med Johanna en del, om barndans bl.a. Trevligt! Var med på slutet av zumban och sedan fick jag skjuts hem av Madelene, tack!
 
I torsdags var det barndansträff igen, vid 16-tiden. Första 45 minutrarna så gick vi igenom viktiga grejer och pratade lite.. Sedan gick vi igenom alla dasner vi filmat..Och skrattade som aldrig förr när de var barndanserna. Så roligt! I slutet lärde vi oss en ny discodans som Irina filmade också. Bytte även nummer med alla och sedan for jag in på dansfysen, men blev inte kvar där. För hungrig, så hittade Madelene utanför och vi drog till Nian och åt. Pasta carbonara, mums! Tillbaks till Ackes för att kolla på Fantasy-rep, jag fick även dansa lite, så kul! Efter det så gick jag och Irina igenom två zumbadanser, najs. Sedan bussen hem med Madelene..
 
Det var min träningsvecka det!

Livskvalité och dansfys!

2012-08-19 @ 21:00:35
I tisdags så åkte jag in till Gävle på eftermiddagen och mötte upp Ida utanför stationen strax efter fyra-tiden. Vi hade bestämt träff över en fika.. Promenerade genom stan och mötte Lisa på vägen som vi stannade och pratade lite med, trevligt! Sedan gick vi vidare till Dagny's där vi fikade, satt ute i skuggan och pratade massa. Så himla trevligt! Strax efter halv sex så drog vi till Ackes.. Vid 18 var det dags för dansfys, vi var bara sex stycken ju.. Mycket house i konditionen denna gång och sedan teknikövningar på det. Gjorde nå baletthopp också, svårt men roligt. Jättefin koreografi på det sen, jag älskar Idas danser.. Avslutade med styrka och stretch. Emma och jag låg kvar och stretchade en stund innan Irina hämtade oss. Det var fika och filmkväll med Fantasy-gänget ute i foajén, så vi satte oss där och kollade lite gamla Magic of Dance-dvder.. Blev kvar en timme innan vi lämnade och tog bussen hemåt vid tio-tiden.. Mysig dag!
 
 

Hemma igen!

2012-08-19 @ 19:17:29
Jag åkte ju till Stockholm en sväng igår, ska blogga om det sen, och jag kom hem runt halv sex här idag. Jag och Jennifer vaknade i lagom tid och sedan kollade vi på Sånt är livet innan jag tog t-banan till stan och bussen hemåt. Tack för helgen! :) Sedan jag kom hem så har jag bara hunnit ätit, jag och syster var till Hemmakväll och köpte lite godis också och jag sitter nu och kollar på Unforgettable. Så bra! Jag ska försöka blogga ut lite om veckan som varit tänkte jag.. :)
 
Pusshej!
 

Galen vecka!

2012-08-12 @ 21:48:00
Helgen har sprungit förbi och jag har inte gjort något vettigt alls. Och det är ny vecka imorgon så jag tänkte söndagsblogga här nu.. Den kommande veckan är bara helt galen, herregud!
 
Måndag: Omtenta- Mikro teori 9-14. Plugga! Zumbadejt med Emma 17. Zumba 18. Barndansträff 19-21.
Tisdag: Omtentor- MF2 och Externredovisning 9-14. Träffa Ida 16. Dansfys 18.
Onsdag: Barndansträff 15-17. Zumba 17. Plugga!
Torsdag: Omtentor- Eko. styrning 9-14. Barndansträff 16-18. Dansfys 18.
Fredag: Inget planerat.. än.
Lördag: Sthlm! Diggiloo med Jennifer! ♥
Söndag: Åker hem.. Plugga!
 
Som sagt, en galen vecka va! Så om jag inte uppdaterar här så vet ni varför... jag försöker överleva veckan liksom! Jag ska stänga ner nu och plugga lite, så jag är någorlunda förberedd inför morgondagen.. Vi hörs när vi hörs, kanske nån dag i veckan eller på söndag igen.
 
Pusshej!
 

Nytt nytt!

2012-08-12 @ 21:02:29
Var en sväng till Valbo med mamma idag.. Fick lite med mig hem också...
 
Nitar från Panduro.
Linne (rea!) och leggings från Gina Tricot.
Väst från Gina Tricot. Köpte hem båda, men ska bara ha kvar en av dem..

Broadway jazz

2012-08-12 @ 20:47:55
Oh yes! Jag har anmält mig till ännu en danskurs. En nyhet för hösten. Jag kunde bara inte låta bli liksom.. Broadway jazz. Hur roligt låter inte det?! Showa, showa, showa!!!
 
Längtar verkligen! ♥
 

Fyra hela timmar..

2012-08-09 @ 23:14:50
Åkte in till Gävle och Ackes idag, var där strax innan halv fyra-tiden. Vid fyra så var det barndansträff med Irina och de andra. Det var jag, Emma, Bella, Jenny, Madelene och Larisa. En kort presentation och sedan dansade vi. Både disco och hiphop, repeterade massa och filmade oss. Två timmar gick fort och det blev svettigt ju... Direkt efter det, vid 18-tiden så var det dags för dansfys med Ida. Så jobbigt! Men vi körde på och det är så galet roligt. Så himla bra träning alltså. Och vi körde lite koreografi igen, underbart! Tiden bara sprang iväg.. Efteråt så pratade jag lite med Ida och bestämde lite.. Blev sedan kvar en stund och pratade med Emma, Montana och Marcus. Trevligt! Bussen hemåt och var hemma strax efter halv tio-tiden.. och nu kollar jag på Fame här! :)
 
Pusshej!

Minigolfat.

2012-08-08 @ 23:35:40
Åkte in till Gävle och mötte upp Josefine på stan vid 14-tiden. Så roligt att ses igen! Vi tog en promenad till Boulognern för att spela lite minigolf. Det var evigheter sedan vi båda spelade så det var sjukt roligt. Asmycket folk var det där också.. Vi spelade på och pratade massa, så mysigt! Runt halv fyra var vi klara och då gick vi in mot stan igen. Köpte nåt att tugga på på coop och sedan tog vi oss till Ackes.. Vid 17-tiden var det dags för zumba, två timmars pass som gällde. Irina, Vahidin och Lisa körde massa.. Det var en del folk där men det droppade av mot slutet. Så sjukt himla roligt men ack så jobbigt det var. Pratade med Montana och Linnéa en del, även Ida för hon kom förbi. Trevligt! Sedan hängde jag och Linnéa i ena salen, vi bara låg där och pratade massa. Bussen hem strax efter nio och var hemma vid tio-tiden. En fiin dag!
 

Gävle.

2012-08-07 @ 22:32:30
Jag var in till Gävle en sväng här idag.. Växlade tillbaks lite euro, lämnade tillbaks ett linne och kikade runt lite grann. Inte så roligt när man inte har några pengar liksom. Men det blev en sväng lite överallt där, såg lite fint men som sagt inga pengar.. Fick nåt att göra en stund, haha :P
 
 

Paket från cdon!

2012-08-07 @ 19:34:28
Idag kom ett litet paket från cdon, yes! Beställde filmer i förrgår, trots att jag inte har råd egentligen. Lite rabatt och så, det blev tre filmer för under en hundring. Så bra! :)
 
 

Sound of Music

2012-08-05 @ 19:44:35
Den filmen har jag kollat på här idag. Tror inte att jag har sett hela filmen nån gång, jag kände igen vissa delar bara. Lång var den i alla fall, nästan tre timmar. Mycket bra film, verkligen! :D
 

Put your hands in the air

2012-08-04 @ 22:49:33
Vaknade tidigt av ett sms idag och planerna ställdes in. Och helt plötsligt hade jag en oplanerad lördag framför mig. Som jag har spenderat här på rummet. Kollat på massor av filmer... Beethovens tvåa, High school musical 3, Letters to Juliet, Bombay dreams och nu kollar jag på Step up 3. Blev en liten promenad med musbus och har ätit grillat med mor. Mailat och messat folk. Skrivit brev. Och fixat ihop två till zumba-danser, det går framåt. Annars har jag inte hunnit med så mycket mera.. En slapp och tråkig dag!
 
Nu ska jag kika vidare på filmen va! :)
 

-

2012-08-03 @ 22:02:45

Lycka!

2012-08-02 @ 22:44:33
Igårkväll var det Ackes och zumba som gällde, Lisa som körde.. Vi var inte så många dock men roligt hade vi ändå. Så jobbigt och svettigt, men alltid lika roligt. Många nya danser hade hon, så man fick tänka en hel del. ;) haha. Pratade lite med Lisa efteråt innan jag tog mig hemåt.. Väl hemma så fixade jag ihop två zumba-danser till hösten, det är på tiden att börja nu, haha..
 
Var in till Ackes ikväll här också, runt halv sex-tiden typ. Ida kom en stund senare så pratade med henne och sedan Emma också. :) Lite till folk kom och vid 18-tiden var det dags för dansfysen.. Så underbart! Körde på samma som förra gången. Jobbigt blir det men så galet roligt! Och vi kör ju koreografi en halvtimme också, så härligt att få dansa lite liksom. Ida är grym på att göra danser, åh! Och som sagt, två timmar går alldeles för fort. Emma och jag blev kvar en stund, pratade lite och lyssnade på lite zumba låtar innan vi lämnade stället. Det blev nio-bussen hemåt.
 
Nästa träning är på tisdag, typ!
 

1 augusti.

2012-08-01 @ 13:25:05
Det går så fort nu.. Juli har sprungit förbi med en utlandsresa, två stora konserter, en mysig spelning med saknad person på hemmaplan, träning och lite häng med vänner. En fiin månad!
 
Får se vad som händer under augusti-månad.. Ingen resa är planerad hittills iallafall, så får se hur det blir. Annars blir det nog mycket träning, dans och planering inför höstens jobb. Har även lite omtentor att göra så lär väl plugga en del.. Ska umgås med mina vänner så ofta de går också. Myspys! Och i slutet av månaden kommer vi tillbaks till verkligheten med skola, jobb och dans... :)
 
Det blir nog bra, välkommen augusti!
 

RSS 2.0