Heldag på Ackes.

2013-09-30 @ 23:47:46
Var in till Ackes i förmiddags, fritränade med Helena vid 11-tiden. Funderade på att göra om mitt program efter att jag visat det för Irina i fredags, haha.. Så försökte komma på lite steg och få ihop dem osv.. Sen satt vi ute i foajén och pratade massa, så fint! Helena drog vid ett men jag blev kvar.. Tänkte bara stanna en timme typ, men det blev lite längre.. Körde ända till fyra-tiden, eeh! Fixade om programmet lite grann och körde de massa gånger så det sitter någorlunda.. Irina kom och pratade lite där och sen satte jag mig i sofforna och åt lite grann. Gött! Var in på Irinas lektion och dansade lite pardisco också, skoj! Vid 17.30 var det dags för jazz/show. Så roligt! Diagonaler och lite övningar, och sen koreografi.. Massa nytt som vi nötte en del och sen refrängen som vi kan. Kul! Tävlingsdisco efter sen. Uppvärmning, övningar, splitthopp och diagonaler. Roligt ju! Sen skulle vi köra egna program, då kollade jag dock bara.. Lite osäker på mitt och jag ska ändå inte tävla i helgen så.. I slutet så dansade vi igenom den koreografi som vi har. Jobbigt, svårt och roligt! Pratade med folket efteråt och sen drog jag och sandviken-tjejerna till bussen och var hemma strax efter nio-tiden. Trött tjej efter denna dag!
 

Häng på Kultis.

2013-09-29 @ 22:44:22
Kom till Kulturcentrum redan runt fyra-tiden idag.. Hängde med Natalie och Ebba som redan var där i väntan på lektionen. Men hoppade in en sväng på Irinas lektion innan och dansade pardiscon med henne, så kul! Sen väntade jazz/showen vid 17-tiden. Uppvärmning, piruetter och diagonaler. Ny koreografi sen, vi ska dansa till en mix av låtar från Moulin Rouge. IIHI! Började med tango, åååh så kul!! Och vi dansade även igenom Madonna-koreografin i slutet. Sen väntade zumba också, herregud så roligt men jobbigt! Pratade massa med Marie efteråt och det slutade med att vi tog sällskap hemåt. Fint!
 

-

2013-09-29 @ 21:10:00
 

Inte tillräckligt...

2013-09-29 @ 02:13:00
Förra veckan och den här veckan har varit jobbiga dansmässigt... Jag tvivlar något enormt på mig själv och har nog kommit in i en såndär jag-vill-inte-dansa period igen. Eller snarare att det skiftar väldigt mycket fram och tillbaks just nu. Jag blir väldigt fort opepp när jag inte hänger med och inte klarar av stegen. Allt blir svårt då. Och jag tappar lusten helt för att jag inte får ihop det alls, och vill mest bara därifrån. Jag brukar vara den som minns det mesta och dansar allt, men inte längre, minns knappt nå steg alls och memorerar inget längre... Otroligt konstigt men också jobbigt, för jag vill ju minnas allt. Men jag tycker ju inte att det är lika roligt att dansa längre, det har jag märkt.. Alltså att ta koreografi och sånt.
 
Jag gillar mer diagonaler och övningar nu. Skrev jag verkligen det där?! Ni som känner mig och som har följt bloggen vet att jag har hatat allt som har med diagonaler att göra.. Men nu tycker jag faktiskt att de är det roligaste på hela lektionen, skulle lätt kunna köra diagonaler hela lektionen än att lära mig koreografi. Hm, vad hände här?! Lite konstigt är det att jag kan gå från att hata dem till att inte vilja göra nå annat.. Men jag känner nu att jag lär mig mer, jag vågar vara med på diagonalerna trots att jag misslyckas mer än jag lyckas, men jag gör framsteg också och det känns så bra!!!
 
När det kommer till koreografier så känner jag mig så fruktansvärt dålig bara. Hela tiden. Inget funkar ju. Jättesvårt för att ta in nya steg, men det är väl för att jag egentligen innerst inne kanske inte vill, eller jag vet inte, kanske nåt dumt som jag intalar mig själv bara.. Men jag är sämst i de flesta kurser, eller ah jag känner mig sämst. Och när det sätts placeringar i danserna så får jag det mer eller mindre bekräftat också känns det som. Oftast vald bland de sista. Alltid i sista raden. Alltid alltid alltid. Inget som slår fel. Men jag börjar bli van, faktiskt, men det är även därför jag tvekar så mycket på om jag vill dansa varje termin nu, bl.a. För det gör så ont. Det är så jobbigt att alltid vara bland de sista.. Man får höra att man är bra. Men inte tillräckligt tydligen.
 
Kommer jag nånsin att kunna bli good enough?!

Bra lördagkväll.

2013-09-28 @ 21:05:31

Söndagsträning!

2013-09-22 @ 22:43:41
Tog mig till Kulturcentrum till 16-tiden. Gick igenom mitt tävlingsprogram och sen hjälpte jag Irina en sväng med pardiscon igen. Så kul! Sen väntade jazz/showen. Uppvärmning och massa diagonaler. Sen repeterade vi de senaste stegen massa och dansade igenom allt flera gånger. Najs! Sist blev det zumba, mycket folk och det var skoj! Helt slut efteråt ju.. Bytte om, väntade in Irina och fick sen skjuts hem. Tack!
 
Nu ska jag strax krypa i säng, imorgon väntar friträning och sen vanlig träning på kvällen. Finfint!

Lite nytt!

2013-09-21 @ 19:26:05
Lite shopping från veckan...
 

La Bohème på Gävle teater.

2013-09-21 @ 18:13:50
Igårkväll så var jag till Gävle teater med Josefine, hennes mamma och kille. Vi såg La Bohème, dock sjöngs operan på italienska men det fanns svensk text. Det var verkligen annorlunda. Det var väl inte direkt toppklass på dem som sjöng, men helt okej ju, har ju inget att jämföra med.. Det var roligt att göra nåt annat liksom. Trevlig kväll! :)
 

Lite jobb!

2013-09-21 @ 16:38:42
I torsdagskväll så var jag och min kusin Alexandra coop i Gävle och inventerade. Det var ett helt gäng där som sprang runt och räknade varor och pratade och åt gott. Fint! Mamma skjutsade dit oss till 18 och sen åkte vi hem med Gun-Marie (min moster) vid 22-tiden. En helt okej kväll liksom. :)
 

Reload.

2013-09-21 @ 13:51:34
Jag har dansat massa hela veckan. Först mina vanliga danstimmar, 9 lektioner (missade dock två lektioner i torsdags). Plus några timmars friträning också. Så najs! Bara massa repetition på jazz/showen. Fick nya steg på tävlingsdiscon och försökte dansa tävlingsprogram. Nya steg även på latinon som är så galet svår att dansa i klackskor. Blev påkastad en hel bunt steg på slutet av fantasy-lektionen. Och pardansen går segt, jag saknar att lära mig nåt nytt.. Sen har jag ju fritränat några timmar med Helena också. Disco, disco, disco. Det har gått finfint!
 
Idag är det vilodag, det var tänkt att friträna men det blev inte så.. Men imorgon dansar vi igen! :)
 

Trött i kroppen va..

2013-09-15 @ 23:10:08
Kom hem från Stockholm vid halv fyra-tiden idag och då gick jag raka vägen till Kulturcentrum för jag skulle ju ändå dansade om 1,5 timme ju.. Kom typ samtidigt som Irina och det blev så att jag hjälpte till i hennes tävlingsgrupp innan, en pardisco-koreografi. Roligt! Och sen blev det jazz/show, där vi repeterade dansen en hel del och fick nya steg i slutet. Svårt men roligt! Zumba väntade sen, så galet roligt men galet varmt blev det. Speglarna började imma igen denna gång, och jag och I hade skitkul, haha. Menmen, vi körde på ändå.. Bytte om och trallade hemåt sen. Helt slut ju!
 
Imorgon väntar först friträning med Helena på förmiddagen och på kvällen är det 2,5 timme träning. Yeah!

Körslaget - program två!

2013-09-15 @ 23:04:04
Tog bussen till Stockholm igår, och var framme runt halv två-tiden. Jennifer mötte upp mig, så kul att ses igen! Vi drog ut på stan och kikade lite i butiker, hängde i Kungsan och hejade på Micke och Malin som jobbade och sen blev det mat på Tacobar. Love it! Tunnelbanan till Gärdet sen och vi gick ut till frihamnen, det var dags för Körslaget. Incheckning och efter en stund så fick vi komma in i studion, fick väldigt bra platser och hamnade bredvid Team Sonja-klacken. Underbart! Träffade Ullis, som har hand om Sonja bl.a, och hon kom ut med Team Sonja t-shirtar till oss som Sonja ville att vi skulle ha. Hon är fin! ♥ Sen blev det en lååång väntan innan programmet började.. Våra favoriter var Team Sonja och Team Elisa. Och tyvärr så åkte fina Sonja ut denna gång, så tråkigt men jag är glad att jag ändå hann se henne liksom. Efteråt så hänge vi kvar i studion en stund, var nära på att bli utkastade flera gånger men precis när vi lära gå så säger Ullis till Sonja och hon kommer fram till oss. Den kramen med henne, åh! :') Vi pratade massa där och hon tackade för stödet och allt. Finaste Sonja! Sen drog vi ut därifrån och raka vägen hemåt med ett stopp på donken. Och somnade sent nån gång..
 

Fredagkväll.

2013-09-13 @ 21:56:55
Var till Ackes igen för lite pardans denna gång. Först nybörjargruppen, det var roligt! Sen den vanliga gruppen där jag dansade lite till och från, vågade fråga Irina om lite hjälp också.. Fint! Pratade med lite folk efteråt, gick igenom mitt discoprogram och sen blev det halv åtta-bussen hem. Väl hemma blev det donken för mig, gött.. Nu kollar jag på Step up Revolution, så bra! Sen väntar sängen...
 
Imorgon drar jag till Stockholm och Jennifer en sväng. Körslaget väntar, det ska bli så kul! Så vi hörs på söndagkväll igen. :)
 
C&S för några år sedan...

Friträna + disco + zumba = död!

2013-09-12 @ 22:50:59
Ännu en kväll är förbi... Åkte in till Ackes redan vid halv fyra-tiden idag, tänkte friträna lite för mig själv. Satte ihop ett tävlingsprogram i disco och dansade det massa. Fy bubblan vad jobbigt! Men nu är det fixat i alla fall, 15 åttor. Josefine kom och vi drog till coop innan träningen, jag visade även programmet för henne och sen för Helena med. Det är bara att nöta programmet nu, måste bara visa Irina nån dag med. Vid 17 var det dags för disco, helt slut redan ju. Uppvärmning, splitthoppsövning och diagonaler. Sen körde vi den "enklare" koreografin först och la på lite flera steg. Och sen den svårare, där vi också fick lite flera steg. Den är så snabb, gah! Sen väntade en timme zumba också, herregud. Trodde jag skulle dö nån gång mitt i där, för gud så jobbigt det var.. Galet roligt dock! Bytte om och sen skulle Irina + pardansare till Sandviken för ett rep inför helgen så jag fick åka med där. Tack! Gick från stan till resecentrum sen och cyklade hemåt...
 
 

A Little Party Never Killed Nobody

2013-09-11 @ 23:36:31
Det blev som sagt en helkväll på Ackes. Jag gillar onsdagarna! Kom till Ackes strax innan fem, pratade med folk och bytte om. Zumba vid 17, så galet roligt! Pratade lite med Helena innan hon drog, bytte om och drog över till coop och mötte Elin på vägen som hängde på.. Sen tillbaks och vi hängde i foajén med Cassandra och Josefine i väntan på lektionen. Latino vid 19.15. Uppvärmning och sen chacha-gåövning, så sjukt svårt ju. Sen körde vi chacha-koreografin några hundra gånger. Nötte ett svårt ställe och tror det gick för oss alla tillslut. Och sen RM-koreografin, nötte de senaste och fick även nya steg, så förvirrande. Sen väntade fantasyn, uppvärmning och diagonaler i överflöd. Sen koreografin, repeterade den snabba delen en hel del och sen körde vi från början till slut några gånger. Lite nya steg fick vi också, charleston. Lite svårt, men de sitter nog nästa vecka. Pratade lite snabbt med Irina, bytte om och det blev tio-bussen hemåt..
 
trött och svettig efteråt...

Don't stop believin'

2013-09-10 @ 23:44:41
Igår var det dans igen. Började med jazz/show vid 17. Uppvärmning, övningar och diagonaler. Koreografi på det, massa repetition och nya steg. Så snyggt! Sen 1,5 timmes tävlingsdisco.. Uppvärmning och styrka/stretchövningar. Helt slut redan här.. Körde splitthopp och sen diagonaler. Började på en ny koreografi som vi får plocka steg från, den var snabb och med mycket armar. Repeterade även den gamla koreografin lite.. Och sen fick vi köra program, jag har dock inget än så måste fixa till nästa gång. En härlig måndagkväll!
 
Var även in och dansade ikväll här. Pardans som gällde, 2,5 timme.. Hade en provpartner på nybörjargruppen denna gång, och det gick väl helt okej, får se hur det blir. Testade chacha, vals och jive. Sen den vanliga gruppen.. Gjorde nån ny valsslinga och dansade program. Gick igenom en slowfoxslinga med Irina och sen lite quickstep.. Dansade inte så värst mycket, jag och standard-danserna går verkligen inte ihop. Så svårt!
 
Imorgon kör vi helkväll på Ackes. Love it!
 
 

Söndagkväll.

2013-09-08 @ 22:46:55
Dagen har rullat på som den brukar.. Var iväg till kultis och dansade här ikväll. Jazz/show vid 17-tiden. Uppvärmning och diagonaler som gick åt skogen, haha. Sen koreografin som vi bara repeterade massa idag. Den är snabb och rolig ju. Sen blev det zumba efter den. Vi var väldigt några denna gång, men herregud så varmt det var. Det var ju varmt ute också, så det blev extra varmt inne plus att ventilationen inte fungerar, hm.. Vi höll ju på att dö ju, haha, så jobbigt men vi körde på ändå så mycket vi orkade.. Helt slut efteråt. Väntade in Irina och Vahidin kom också, så fick skjuts hem sen. Fina dem! Hemma strax innan åtta och då gick jag ut med musbus och sedan blev det tacos framför en film, Miss secret agent 2, som just slutade här...
 
Ska nu släcka ner här och tagga om för en ny dansvecka. Nu kör vi all in på alla lektioner, det blir så mycket roligare då. Yeah!
 
 

Hjärta!

2013-09-07 @ 16:22:43
fem år sedan idag... en oförglömlig dag ♥

Påväg tillbaks, kanske..

2013-09-06 @ 21:53:00
Dansat har jag gjort i veckan också, typ det ända ju, plus blivit förkyld också..
 
I måndags var det först jazz/show där vi la på lite flera steg på applause-koreografin. Så snyggt! Sen var jag med på tävlingsdiscon i början men gav upp... och när jag ändå inte ska tävla denna termin så får jag inte gå den var det sagt. Men efter lite snack med V så får jag gå den ändå om jag vill. I tisdags var det pardans som gällde, var med i nybörjargruppen först och det var skoj, sen lite grann i den vanliga också men åkte hem mitt i nån gång. I onsdags var det zumba först, så roligt. Sen en timme vila med vänner och mat. Latinon sen där vi började med en chacha-koreografi och sen fortsatte på ricky martin-koreografin. Roligt men svårt. Och sist var det fantasy, diagonaler först och sen massa koreografi. Så galet rolig den börjar bli nu! I torsdags var det disco först, där vi började med en "enklare" koreografi att tävla med och sen körde vi den lite svårare. Död efteråt! Och sen zumba på de, så himla jobbigt..
 
Och nu ikväll har det varit pardans igen. Först i nybörjargruppen där vi övade massa grundsteg i både chacha och vals, roligt. Sist blev det lite jive också. Blev kvar i den vanliga gruppen också, diagonaler och lite övningar först. Och sen dansade vi program i rumba, samba, chacha och jive. Denna gång var jag med på allt och det kändes ju bra, men jobbigt också. Woho!
 
Nu taggar vi om till söndag, yees!

från hjärtat...

2013-09-05 @ 02:27:15
Jag älskar att dansa, det finns verkligen ingenting bättre. Men när gnistan försvinner vad gör man då?! Just nu har jag verkligen inte den motivation och glädje för dansen som jag brukar ha, och det gör det hela mycket svårare att bestämma sig för vad jag ska dansa i höst. Just eftersom att motivationen och viljan går lite upp och ner nu. Vissa dagar vill jag dansa hur mycket som helst och vissa dagar inget alls. Lite frustrerande är det allt.
 
Jag är rädd att göra Irina besviken, dem jag dansar med och mig själv besviken för att jag inte riktigt har viljan att kämpa varje gång. Det är jättejobbigt. Men jag gör mig själv besviken varje gång jag står över nåt på lektionerna, främst diagonalerna. Jag vet att det är bättre att vara med och misslyckas än att inte vara med alls. Jag VET det. Men det är nåt inom mig som tar emot... Jag är rädd att misslyckas, att göra bort mig. Att folk ska tycka att jag är dålig. Att Irina ska tycka att jag är dålig, att hon inte vill ha med mig i hennes grupper längre. Rädd att göra folk besvikna av att inte klara av vissa grejer som dem tror att jag ska kunna. Klarar inte av de höga kraven och pressen som finns. Den enorma prestationsångesten som kommer varje gång. Ju mer jag står över desto svårare är det att vara med igen. Och ju mer jag står över desto mer opepp blir jag på att dansa. Måste övervinna min rädsla för att misslyckas. Och min rädsla för Irina när det gäller diagonaler eller dansa för henne överhuvudtaget. Måste. Måste. Måste. Det får nog vara mina mål denna termin.
 
Jag blir dock kvar på alla kurserna denna termin ändå, men jag känner mig så fruktansvärt dålig hela tiden, på allt. Det är så himla jobbigt! Men jag får kämpa på ändå och försöka uppnå mina mål.
 
Fake it til you make it.
 
 

Dag 15. Ett underbart minne.

2013-09-04 @ 23:53:48
Allsången med Jessica Marberger!
 
Jessica medverkade på en allsångseftermiddag i Falun för några år sedan. Jag var dit själv för att se henne. En typ två timmars allsång, så fint att se henne sjunga solo ju! Träffade henne innan, i pausen och efteråt. Så galet mysigt! Hela dagen är helt oförglömlig alltså, allt som hände.. Åh, jag skulle göra vad som helst för att få tillbaks den dagen! Fina ord, kramar, glädje, minnen, framtid, vänskap, skratt, seriöst och oseriöst. Åh, det var en mycket fin dag! Jessica
 

Dag 14. Två bloggtips - Varför just dem?

2013-09-04 @ 23:49:27
- Mika. En fin vän till mig. För att jag älskar att läsa hennes blogg, beundrar hennes sätt att skriva och hennes kämparglöd för det hon vill. Åh, in och läs!!!
 
- Sanna. Ja, vad ska man säga här? In och läs bara, här får man en inblick i hennes artisteri men även det vardagliga livet. Så fint!
 
 ♥

September.

2013-09-01 @ 23:02:01
Gud så fort tiden går alltså, redan september och hösten står för tröskeln. En hel sommar har svischat förbi och det har inte hänt så fasligt mycket. Jobbat, varit utomlands och tränat en del. Fint! Nu lämnar vi dock den bakom oss och skuttar in i september-månad och höstterminen. Månaden bjuder på en liten Stockholmstripp också, träffa vänner och Körslaget. Annars ska jag dansa massa om jag kan bestämma vilka kurser jag ska gå nån gång, och även träffa lite vänner. Det blir nog en bra månad ändå. :)
 
Dagen idag har jag först spenderat här, kom inte upp förrän efter ett-tiden nån gång. Och på kvällen var det träning igen... Jazz/showen som bara blir roligare och roligare, och sen zumban som är galet kul redan. Pratade lite med Irina också, fina! Sen tog jag sällskap med Marie hem.. Hemma blev det scones med mamma och sen satte jag i Göta kanal 2 som jag kollar på än.. Så himla bra!
 
Tänkte ta upp de här med söndagsblogg igen, får se hur länge jag orkar...
Måndag: Jazz/show 17.30. Tävlingsdisco 18.30.
Tisdag: Standard pardans 17.45.
Onsdag: Zumba 17. Latino 19.15. Fantasy 20.15.
Torsdag: Disco 17. Zumba 18. Syster fyller år, grattis!
Fredag: Latin pardans 17.30.
Lördag: Å-draget i Gävle, Ida uppträder på kvällen.
Söndag: Jazz/show 17. Zumba 18.
 
Bara massa dans under veckan som gäller, får se sen hur det blir.. Syster fyller år också, så ska försöka fira henne med. Sen kolla in IdaÅ-draget på lördag, finfint! Och ska försöka träffa lite vänner också. :) Det blir bra!
 

RSS 2.0