Danstävling i Falun 26/4.

2014-04-28 @ 12:38:00
I lördags var det som sagt tävling igen, ganska nära också så det var skönt! Mamma skjutsade mig till Natalie till åtta, Hannah och hennes mamma kom strax därefter. En kvart senare begav vi oss mot Falun och tävlingen. Kom fram till Lugnet och FK-arena strax efter nio-tiden. Lämnade grejerna, bytte om, pratade med folk och tränade. Vid 10 så började tävlingen och först ut var hiphop par. Jag och Hannah skulle tävla i par för första gången, nervöst! Vi var bara fyra par, däribland Ebba och Natalie också. Ut på rond 3 i en presentation bara och sen direkt final i rond 8. Det kändes faktiskt jättebra! Prisutdelning på det sen och vi kom 3:a. Så himla roligt! Sen blev det grupp och efter det singel där vi skulle dansa igen. Hade presentation först i rond 26 och sen direkt final i rond 34. Sju dansare varav fyra var från ackes, haha. Jag, Josefine, Hanna och Hannah. Och det kändes himla bra i finalen alltså, hade bra plats och allt. Strax därefter så var det prisutdelning och jag kom 2:a denna gång. Så glad! Och Josefine kom 3:a, grattis! Sen blev det lång väntan ju... Först lunchrast men sen började discon och det var par först ut och sen grupp. Två timmar senare så började singeln, så himla trött då ju.. men fick typ vänta en timme till på min tur. Hade semifinal i rond 71. Första gången i silverklass och jag var så sjukt nervös alltså, herregud. Gick ut på golvet och dansade och var ganska nöjd efteråt. Gick vidare till final, så galet roligt! Och det var final i rond 84, nervöst men det gick ju skapligt ändå. Prisutdelning sen och jag hade inga förhoppningar alls då det var första gången i silver ju. Jag slutade som 6:a, men jag är väldigt nöjd ändå. Jag hade sjukt roligt! Sen var tävlingen slut runt 19-tiden. Packade ihop alla våra grejer och ut till bilen och raka vägen hemåt. Fick sen skjuts hem av Hannah o dem, tack! Hemma runt halv nio, skönt!
 

Just dance.

2014-04-25 @ 21:24:00
Jag har tränat en del i veckan som vanligt. I onsdags ringde Irina mig och frågade om jag kunna köra hennes zumba på kvällen. Så ja, det blev jobb för mig. Körde zumba för ett glatt gäng, himla roligt ju! Ledigt i två timmar och sen väntade fantasy. Där vi repeterade Babsan-dansen massa och även Limbo-dansen, det blir bra det där. I torsdags var det disco först där vi fixade klart med alla övergångar och slutposer. Fint ju! Sen hoppade jag in och körde zumba igen, jobbigt ju men det gick bra. Bytte om och det var jazz direkt efter.. då jag mest kollade faktiskt, var så himla trött. Fixade placeringar, fick de sista stegen i Miss Li-dansen, repeterade och dansade även Rihanna-dansen. Hoppas stegen sätter sig nån gång bara..
 
Och idag åkte jag in till Ackes runt fyra-tiden. Träffade Hanna där, så vi pratade lite och fritränade inför helgens tävling. Fint! Hängde sen i foajén med folk i väntan på pardans-lektionen. Där vi dansade program först i latin, de gick väl bra. Sen repetition inför teatern.. Swing först och vi bytte partner i ring osv, himla roligt. Sen jive och där fick vi nya steg också. Efteråt så pratade jag med Irina och lite folk innan jag och Natalie tog oss till bussen hemåt..
 

Morgonpromenad i Boulognern.

2014-04-24 @ 12:14:00
I morse så hämtade syster upp mig strax innan halv nio och sen hämtade vi mormor. Hon skulle till sjukhuset i Gävle så vi åkte med henne in.. Och medan vi väntade på henne så tog vi en promenad genom boulognern och runt konserthuset och förbi högskolan. Riktigt skönt väder ju!
 
 

Pardans.

2014-04-22 @ 21:59:08
Ikväll här var det pardans som gällde.. De dansades mest inför showen på teatern. Swing, jive och rumba. Och jag dansade mest själv i dem danserna, och det går ju bra det med.. himla roliga danser ju, älskar swingen. Och sist blev det program men då satt jag och Matilda och pratade mest. Najs! Lite mer prat med folk efter lektionen innan jag tog mig till bussen..
 

Måndagsträning.

2014-04-21 @ 21:44:00
Annandag påsk och allt, men vi var tvungna att ta igen ett missat tillfälle. Åkte in till Gävle och det blev en promenad genom boulognern innan jag tog mig till Ackes. Träffade Irina innan hennes lektion började, kramkalas. Vi hade sen jazz/show där vi typ fixade klart båda danserna vi har.. Lite placeringar och kläder kvar att bestämma men annars är det lugnt där. Najs ju! Sist var det tävlingsdisco och herregud alltså. Vi fixade alla placeringar typ, fick steg i alla övergånger mellan danserna och även hela slutet. Det var lite förvirrat och mycket kaos men det blir nog bra när allt smälter in. I slutet körde vi även program inför helgens tävling.. Pratade lite med Irina efteråt, och sen drog jag och tjejerna till bussen.. En fiin kväll ändå. :)
 
 

Nytt!

2014-04-19 @ 19:46:53
Från Bikbok. Svart linne 99kr. Blommig topp 179kr.
Från KappAhl. Sport bh 179kr. Shorts 179kr.
+ en svart tjocktröja också. (fick ingen bra bild..)

Påsk.

2014-04-19 @ 19:18:43
Vaknade runt tio-tiden och fixade mig lite smått. Det blev en promenad med musbus runt lunch också, så skönt väder ute ju! Sen cyklade jag till stan en sväng.. Och efter 14-tiden så hämtade mamma och syster upp mig och vi åkte till mormor och Birger för påsklunch. Så himla gott och vi blev mätta. Och lite senare blev det även fika framför tvn. Trevligt! Några timmar senare så åkte vi hemåt.. Nu är jag placerad på mitt rum resten av kvällen, haha.
 

Pardanstävling i Gävle 12/4.

2014-04-17 @ 19:47:43
I lördags var det ännu en danstävling som gällde. Pardans med extraklass i disco brons. Parken i Gävle denna gång, hemmaplan ju. Det var Ackes som anordnade den, najs!
 
 
Klev upp runt halv åtta-tiden, åt frukost och fixade allt. Mamma skjutsade mig sen till Natalie så jag åkte in med henne och hennes mamma till Gävle runt nio-tiden. Kom till Parken vid halv tio ungefär och sprang mest runt där. Jag och Josefine tränade lite på våra duoprogram också. Tävlingen började vid 11 och först ut var bugg, salsa och swing. Vid 12 var det dags för solo- och duodanserna, bara direkt finaler som gällde, skönt! Lite nervöst faktiskt och jag ville stryka mig från standard som vanligt menmen.. Först ut på rond 10 i vals och det gick sådär, sen rond 12 i quickstep och det gick inte alls bra. Sprang och bytte om lite snabbt. Ut på rond 15 i chacha och det kändes faktiskt bra, tappade inte bort mig denna gång. Rond 17 i salsa som kändes hur bra som helst. Sen rond 19 i merengue som också kändes hur bra som helst, så roligt. Och sist rond 22 i jive, det gick sådär för jag tappade bort mig helt. Sprang och bytte om igen och det var dags för duo, alla ronder efter varann. Rond 24-27. Först ut var chacha och sen följde salsa, merengue och sist jive. Och det kändes så himla bra på de tre första, i jiven tappade vi dock bort oss menmen.. Prisutdelning direkt efter sen också, spännande ju! Jag kom 2:a i chacha, 1:a i salsa och merengue och i duon så kom vi 2:a i jive och 1:a i chacha, salsa och merengue. Vi var så sjukt nöjda efteråt, och jag var enormt nöjd med första platserna i salsa och merengue, iih! Och vi fixade en gruppbild med alla också, fint! Sen blev det en kort paus innan pardansen drog igång. Standard först och sen latin. Josefine och jag passade på att äta lite då, så gott med mat ju! Pratade med mamma också som var där och kollade på mig. Vi kollade även lite pardans men innan det var dags för disco så var det först lunchpaus i schemat.
 
 
Discon började runt 15.20, lite försenat pga krångel med musiken. Singel först ut i alla fall. Det blev en lång väntan för oss, typ 14 ronder, segt! Tillslut var det vår tur, himla nervösa var vi både Josefine och jag. Rond 52, semifinal med 11 dansare. Det kändes bra i början men sen blev det så sjukt trångt o dansa men körde på och det kändes helt okej efteråt. Väntade in resultatet och jag gick vidare till final, yaay! Rond 58 var det final, 7 dansare. Det var bara att köra på liksom.. Väldigt trångt igen men jag gjorde mitt bästa och det kändes så mycket bättre denna gång. Så jag var nöjd när jag klev av golvet. Och det var prisutdelning som väntade.. Så nervös men hoppades inte på för mycket.. De ropade upp 3an och 2an och då kände jag att det var kört för min del.. Men vad händer, jo jag vinner allt. Jag kom på första plats. JAG VANN!!! Blev så jäkla chockad och glad, herregud!!! När jag klev av pallen så kom Natalie springandes och kastade sig på mig och grattade och efter henne en hel drös med folk. Gud vad jag tycker om er alla, ackes ♥ Jag fick även min andra prick så jag gick upp i silverklass nu. AH så härligt! Sprang och bytte om för sista gången sen, inför disco par som väntade. Första gången för mig och Josefine, sjukt nervösa då vi inte kunna programmet riktigt menmen. En lång väntan för vi var ut på sista ronden, 73, i direkt final. Kom igenom programmet med småfel dock, sjukt trångt och svårt att dansa var det, vilket resulterade i sista platsen för oss.. Tävlingen var sen slut för dagen, runt sju-tiden ungefär.. Kollade in resultatet i de danser jag inte var på pallen. 4:a i solo vals och solo jive och 5:a i solo quickstep. Ganska bra ändå ju.. Sedan hjälpte jag till att städa undan det mesta tillsammans med alla andra, gick ju ganska fort ju.. Pratade lite snabbt med Irina också, fint! Åkte hem med Natalie och hennes mamma sen, tack! Hemma strax efter nio-tiden. Otroligt nöjd med tävlingen, kom hem med sex guld och två silver!
 

Längtar så sjukt mycket!

2014-04-17 @ 14:32:23
Vårens höjdpunkt, helt klart!
Köp biljetter och kom och se showen!!!
 

Friträning.

2014-04-17 @ 00:54:00
Var som sagt in till Ackes på eftermiddagen idag med Hannah. Vi gick igenom vårat hiphop-program inför nästa helgs tävling ju.. La på nån åtta till och fixade klart det. Det blir snyggt! Så vi körde det några gånger och jag tror att om vi bara får till det på tävlingen så kan det gå bra. Körde även igenom våra singelprogram och jag testade mitt discoprogram också. Fint! Hannah drog strax innan fem och strax därefter så kom en annan Hanna dit. Pratade lite med henne och städade lokalen lite. Sen åkte jag hemåt..
 

Looov.

2014-04-16 @ 00:24:00
Nu har det blivit påsklov med dansen också, riktigt skönt faktiskt. Igår hade vi träning som vanligt. Jazz/show där vi repeterade Shakira-dansen, det blir nog bra tillslut. Och även Diamonds-dansen, den är så sjukt rolig. Fick placeringar och även flera steg, najs. Sen tävlingsdiscon där vi fick lite placeringar och stegen i introt och lite övergångar. Svårt men det blir nog bra.. Sist tävlingshiphopen som bara var segt.. fixade till lite placeringar och bara repeterade massa.. Och idag har det varit pardans i 2,5 timme, riktigt roligt ju! Vi fick typ en hel dans i swing, sen repeterade vi rumban och jiven inför teatern. Och sen hade vi fantasy i 1,5 timme efter det. Fixade klart placeringar i Babsan-dansen och dansade massa och sen dansade vi även limbo och jazzen. Pratade kläder också, det blir bra. Helt slut när vi slutade ikväll här.. Imorgon ska jag bara in en sväng med Hannah till Ackes och gå igenom vårat hiphop-program inför nästa helgs tävling. Det går nog ganska så fort! Sen ska jag inte dansa nånting under hela påsken, eller på måndag börjas det igen men ingenting under helgen. SKÖNT!
 

Söndagkväll igen..

2014-04-13 @ 22:53:37
En hel vecka har gått igen, haha. Jag måste bli bättre på det här, men jag dansar ju mest hela tiden. I måndags hade jag jazz/show, tävlingsdisco och tävlingshiphop. I tisdags var det standard pardans. I onsdags zumba och fantasy. I torsdags var det disco, zumba, jazz och fantasy. Och det har väl gått skapligt bra på alla. Nu börjar de sista stegen komma och placeringar börjar sättas, mycket att hålla reda på då. Det blir nog bra tillslut. Utöver det så har jag och Josefine fritränat en hel del inför en tävling som var igår. Och det har la gått bra, många timmar har det blivit ju.. Och i fredags började jag och Natalie med att baka till tävlingen, sen in och fritränade och sist träning på Parken där tävlingen skulle vara.. Fint! Och igår var det som sagt tävling hela dagen men de får ett eget inlägg sen..
 
Och idag så har jag varit på Ackes igen. Jobbat och kört zumba och sen in på feminin vibe-lektionen. Pratade lite med Ida och sen även Josefine innan vi drog.. Hemma blev det mat direkt och nu sitter jag här och kollar på Ensam hemma. Så bra! En dag imorgon också, så ska väl snart krypa i sängs. :)
 

Buggkväll.

2014-04-08 @ 22:51:13
Efter tävlingen så tog jag sen bussen in till Gävle och till Ackes. Kom dit runt halv sex och då var bara Vahidin och Cindy där så jag hjälpte till att fixa allt för kvällen. Det var nämligen dags för ännu en buggkväll, super ju! Irina kom strax innan 18 och massa folk ramlade in.. Inte lika många som förra gången men ändå många. Roligt ju! Jag och C sprang iväg till ica och inhandlade lite grejer som saknades medan de andra började dansa. Sen buggades det för fullt. Jag och Cindy hängde tillsammans hela kvällen typ, trevligt! Och pratade även en hel del med Irina, mycket trevligt! Och det blev några svängar bugg för min del också. Dansade bump i ring igen, sen även lite jive också. Fikade massa också, gött! Runt halv tio kanske de sista personerna började dra sig för då började jag och Irina att städa undan allt. Så jag hjälpte till där och det gick skapligt fort ändå. Dansade lite med Cindy, lite prat med Irina och sen drog jag därifrån. Det blev halv elva-bussen hemåt och jag var helt slut efter dagen..
 

Danstävling i Sandviken 5/4.

2014-04-08 @ 22:38:08
I lördags var det rikstävling i hiphop här i Sandviken. På Jernvallen. Det var Uddans som anordnade det. Gick väl upp runt åtta-tiden, fick ju sovmorgon ju, haha. Var på plats på Jernvallen vid nio och hängde runt där massa. Vid 10 så började tävlingen och först ut var singel. Väldigt segt alltihopa ju, dålig musik i överlag också. Efter 12 nån gång så var det dags att dansa min första sväng. Rond 14, semifinal och vi var nio stycken. Så sjukt nervös ju! Det gick helt okej tyckte jag, väntade in resultatet och jag gick vidare till final, och även Hanna. Himla roligt ju! En lång väntan blev det, men tillslut så blev det rond 31 och finalen för oss. Och det kändes också helt okej. Pratade med Irina efteråt och det kändes så sjukt bra alltså, hon är bäst! Sen blev det en lååång väntan igen och då hängde jag mest vid lagledarbordet med Irina, Natalie och Ebba. Trevligt! Runt halv fyra nån gång så var det dags för prisutdelningen.. Lite nervöst faktiskt, men jag kom inte upp på pallen och blev väldigt besviken ju, menmen.. Slutade på en femte plats.. Lite snabbt prat med Irina och de andra innan jag begav mig hemåt för dagen. En snabbsväng hem och sen vidare igen...
 

Kalasfika.

2014-04-04 @ 21:28:18
Det var ju som sagt fika här idag. Mormor och min kusin Sofia med Saga var först hit på plats på eftermiddagen. Så det blev massa fika och prat, och lite gos med Saga. Sen kom även farmor och Yvonne och sen pappa och Sinikka. Så ännu mera fika och prat. Trevligt ju! Mätt blev man ju minst sagt.. Fick en ny cykel av pappsen också, den cykeln jag har nu är 14år gammal och väldigt rostig, så den rasar väl ihop snart.. Av mamma fick jag skinnjacka och träningsskor bl.a. Sen fick jag pengar också, finfint ju! Jag är nöjd, tack alla! :D
 

Min helg...

2014-04-04 @ 11:52:49
eftermiddagen idag här så kommer familj och släkt hit på fika för att fira mig. Fyllde ju år igår som sagt. Det ska bli trevligt! Ska även packa lite smått för imorgon och fixa lite annat. Och ikväll blir det mys framför Let's dance.
 
Imorgon är det först danstävling som gäller. Riks i hiphop här på Jernvallen. Så skönt att slippa gå upp så tidigt ju.. Tävlar bara i singel så det går nog ganska fort. Och på kvällen är det buggkväll på Ackes också, himla roligt!
 
Och på söndag ska jag in till Ackes. Först friträna lite själv tror jag. Sen ska jag jobba och köra zumba. Efter den in på feminin vibe/house-lektionen. Och sist så ska jag och Josefine friträna inför nästa helgs tävling. Det blir najs!
 
Minst sagt en lite fullbokad helg. Så roligt! :D
 
insta-bild från förra tävlingen..

Danskväll.

2014-04-04 @ 11:20:02
Det blev en helkväll på Ackes igår, på självaste födelsedagen också. Kom dit till strax innan fyra, träffade Irina och blev grattad och pratade lite.. Fritränade lite disco och hängde i foajén sen. Josefine kom, och med present också, tack! Vid 17 hade vi disco, herregud så jobbigt.. Det går verkligen inte bra, haha. Zumba efter det, himla roligt ju! En kvart paus med ombyte och en banan. Jazz väntade sen, och sjukt trött var jag. Dansade igenom både rihanna- och miss li-dansen. Fint! Och sist så väntade fantasy där dem även sjöng för mig, haha. Vi gick igenom Babsan-dansen och dansade den massa. Gick igenom jazzen steg för steg också, gillar den inte alls, suck. Och sist så dansade vi igenom limbo-dansen. Yeah! Pratade med Irina efteråt och sen åkte jag med Frida hem igen, tack!
 

Onsdagsträning.

2014-04-03 @ 08:33:46
Igår var det träning som vanligt. Åkte in lite tidigare för att friträna lite disco, herregud så jobbigt.. Vid 17 var det zumba, denna gång för Vahidin. Det var roligt, mycket nytt ju. Inte lika jobbigt som Irinas men det kändes ändå. Sen var det ledigt i två timmar, så hängde i sofforna och folk ramlade in tillslut. Vid 20.15 var det fantasy, där vi repeterade Babsan-dansen massa, fick de sista stegen och fixade placeringar lite halvt. Det blir najs! Körde igenom limbo-dansen också, den är rolig! Pratade lite snabbt med Irina och lite folk innan jag åkte hemåt med Frida, tack!
 
 
Och ikväll kör vi helkväll på Ackes igen...

All in salsa.

2014-04-01 @ 21:53:10
Idag hade jag och Josefine vår andra privatlektion inför tävlingen nästa helg. Det var salsa som gällde denna gång. Herregud så roligt! Irina är asgrym på att göra program och vi är så glada att hon vill hjälpa oss. Tack Bästa! Vi fick både lätta och svåra steg men det kommer bli asbra till tävlingen. Nu är det bara att friträna som gäller.. Sen var det nybörjarpardansen som gällde, så vi gick igenom våra duo-program i merengue och chacha. Det gick skapligt! Pratade med Josefine sen innan hon drog och vi började C&B-lektionen. Repeterade jiven och en annan dans inför teatern, och sen var det program som gällde. Så trött ju! Fick sen skjuts hem med Natalie, så snällt.. :)
 
bild från josefine..

RSS 2.0