Gott Nytt År!

2011-12-31 @ 20:10:55
Jag kikar bara in här lite snabbt nu. Nyligen ätit här och vi ska fixa oss lite innan vi ska åka iväg till kusinvitamin och co. :) Där vi firar in det nya året! Jag hade tänkt mig en liten sammanfattning av året, men är inte riktigt klar än, (läs: inte börjat än!) så jag får fixa det inatt eller imorgon. :) Hoppas ni får ett fantastiskt avslut på året! Gott Nytt År till er alla!


Änglagård!

2011-12-31 @ 16:39:06
Ja, den filmen har jag kollat på idag här. Den tredje mera exakt. Änglagård - Tredje gången gillt. Äntligen så tog jag mig tid att se den.. Och den var så sjuuukt bra ju! Jag gillar de två första filmerna asmycket också, men den här var nog bättre än dem båda. :) Har ni inte sett den, så se den va!


Lista: Sammanfattning 2011!

2011-12-30 @ 15:11:25

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nä, inte vad jag kan komma på. :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nja, vet inte om jag hade några direkt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, bekanta.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Grekland, Rhodos.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Pengar skulle det väl vara isåfall..

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
5/3, 15-17/4, 18/5, 10/7, 17/12.

8. Vad var din största framgång 2011?
Öhm..

9. Största misstaget?
Vet inte..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkyld bara, tror jag.

11. Bästa köpet?
Biljetter till Sannas jubileumskonsert.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Har inte haft så mycket pengar, men resor kanske..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Dansen, åh! Fröken Nielsen gör mig alltid glad..

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
I´m in love. This time love is real. Änglafin. Not afraid to love. Born this way. Hometown glory. Glam. Set fire to the rain. Utan dina andetag.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit ett litet upp och ner år...

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat. Pluggat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit vid datorn.

18. Hur tillbringade du julen?
Som vanligt typ.. Farmor på förmiddagen fram till Kalle, sen mormor fram till kvällen. Sedan var vi över till moster o kusiner senare på kvällen. :)

19. Blev du kär under 2011?
Nej.

20. Hur många one night stands?
No..

21. Favoritprogram på TV?
Bones, Unforgettable, Body of proof.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.

23. Bästa boken du läste i år?
Har inte läst nån bok i år, förutom kurslitteraturen.

24. Största musikaliska upptäckten?
Adele, typ.

25. Något du önskade dig och fick?
Det mesta faktiskt.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Kamera.

27. Årets bästa film?
Letters to Juliet.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Öhm, satt hemma vid datorn... Släkten firade mig dagen innan.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Pengar.

30. Vad fick dig att må bra?
Dansen. Vännerna. Sanna.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen..

32. Vem saknade du?
Sanna.. Nathalie.. Vännerna!

33. De bästa nya människorna du träffade?
Dansfolket!


Saknar't!

2011-12-29 @ 20:36:43


Ackes. Jag saknar verkligen stället. Att hänga där med olika folk. Jag saknar dansen så otroligt mycket. Det har bara gått ca tre veckor sen avslutningen, galet. Och det känns som att det är en evighet kvar till terminen börjar igen. Ungefär 3,5 vecka kvar... Lång tid, för lång tid. Jag hade helst börjat terminen nyss. Låt det gå lite fortare, tack!

Sociala på hemmaplan!

2011-12-28 @ 20:30:57
Jag känner att jag måste skaffa mig ett liv här på hemmaplan, ett socialt liv. Faktiskt, det känns lite så. När jag ska träffa någon så är det ju till Sthlm som gäller.. för jag har inte direkt någon vänkrets här i Viken/Gävle.. Och när jag nu har börjat dragit ner på resor osv, så vill jag gärna finna lite vänner här runt omkring och umgås med.. :)

Igår var jag in till Gävle och fikade med Lisa, mötte upp henne på Waynes vid 15-tiden. Första gången vi träffas utanför danslokalen typ.. Väldigt roligt! Pratade på om allt möjligt faktiskt.. Så mysigt att träffas sådär, man lär ju känna varann på ett helt annat sätt. :) Efter två timmar så tog vi oss därifrån, Lisa skulle hemåt till fem typ.. Tog sällskap till centralen där vi sa hejdå till varann.. Och där träffade jag fina Bonnie, lite chockad va men åh så mysigt och prata lite med varann, underbart! ♥ Och idag har jag varit till stan och fikat med Sofia.. Waynes blev valet. Mötte upp henne där vid 14-tiden, så roligt att ses igen! Pratade massa.., väldigt mycket dans såklart. Vi har valt samma kurser till våren igen, så det ska bli väldigt roligt. Efter ungefär 2,5 timme så kände vi kanske att det var dags att lämna stället, haha. Sa hejdå utanför och vi ska självklart ses snart igen. Kanske en bio nästa vecka redan. :)

Underbart!


Julhelgen är över!

2011-12-26 @ 22:04:30
Det var storm här inatt. Herregud! Trodde väggarna skulle blåsa bort ett tag, haha.. Galet vad det blåste! Och när man vaknade idag så var det typ vindstilla, halvblå himmel och solen sken. Haha, fiint! Slökollade på Madicken när jag vaknade, de gick på tv. :) Så himla mysigt! Hade sen väldigt tråkigt och ville iväg till Valbo.. Messade kusinen och frågade om hon ville åka en sväng och kika in mellandagsrean, och det ville hon.. Så när Sofia slutade jobbet så hämtade hon upp mig.. :) Mycket folk var det där.. Vi kikade runt överallt, men jag hittade inget. Som vanligt när jag har mycket pengar.. Här ikväll blev det tacos med mamma och kollade på Victoria's Secret Fashion Show. Så snyggt! Nu gör jag inte mycket alls... funderar på om jag ska söndagsblogga en dag senare här, det händer ju inte så mycket men ändå..

Måndag: idag, berättade jag om här ovanför..
Tisdag: Fika med Lisa, Gävle..
Onsdag: Fika med Sofia, Viken..
Torsdag: Inget planerat.. än.
Fredag: Inget planerat.. än.
Lördag: NYÅR!
Söndag:
Dejta tvn, typ!

En ganska så tom vecka, verkligen. Så tråkigt, men jag försöker fylla den liksom! Två fikastunder är inplanerat i alla fall.. Ska bli väldigt kul att träffa både Lisa och Sofia utanför danslokalerna. :) Sedan får vi se vad som händer mer i veckan.. Sugen på bio och kanske besöka mellandagsrean igen.. Får se, jag fyller på veckan allt eftersom här, om det tillkommer något. :)

Nu ska jag kika lite på Bones.
Tjing!


Last Christmas!

2011-12-25 @ 20:57:14
Dagen har rullat förbi. Juldagen. Och det är bara en dag kvar på denna julhelg nu.. Och den är inte planerad heller. Så får se vad som händer... Här kommer en kort lista över denna dag! :)

- Kollat klart på Mysteriet på Greveholm, bästa julkalendern ever!
- Fikat med mamma, mormor, syster och Danne.
- Kollat slutet på Ensam hemma: Vilse i New York.
- Kollat på En värsting till syster.
- Ätit pizza med moder.

Nu kollar jag på The Tourist, jag ääälskar den! Och har nyligen öppnat min chokladkalender här, haha. :) Mums!


Julklappar 2011!

2011-12-25 @ 14:12:38

Duntoffler eller vad man kallar det..


Dumle.
Romerska bågar.


Bok- Jenny Berggrens Vinna hela världen.
Bok- Rickard Engfors Allt eller inget.
Bok- Väduren 2012.


DVD- The tourist.
DVD- Pretty woman.
DVD- Mysteriet på Greveholm.


DVD-box- Bones säsong 6.
Iphone-laddare.


Rakhyvel-grej.
Body lotion.
Schampoo/balsam och tvål.


DVD-spelare.


Julstrumpan: Hårborste, lösögonfransar, nagelfil, hårnålar, mascara, snoddar, nagellack, lepsyl, armband x2 och chokladtomtar.

Utöver detta så fick jag lite kläder; en tröja, en t-shirt, en tunika, trosor och strumpor. En svart/vit pläd. PresentkortSF bio. Och massor av pengar.
Mycket nöjd med alla julklappar. :)

Julafton över!

2011-12-25 @ 01:10:27
Jag är hemma här nu, kom hem strax efter 12 här. En väldigt lång dag har det varit. Började dagen med att åka ut till farmor med pappa och syster runt halv elva-tiden typ. :) Där blev det mat, prat och utdelning av kuvert med pengar, haha.. Pappa skjutsade oss sedan till mormor och Birger där mamma var också. Kalle Anka klockan 15, tradition! ♥ Jag älskar det och det är så roligt att se ju! Efter det så blev det mat, igen.. Mätta blev vi i alla fall! Danne kom här nån gång med.. Och därefter så var det julklappsöppning. Massor av grejer fick vi, najs! Tack allihopa! Sedan fikade vi massa och kollade på tv. Ella den förtrollade och O helga natt. Efter det så åkte vi iväg till vår moster och alla kusiner som var där. Vi var la runt 20pers typ.. Hängt där hela kvällen, innan jag fick skjuts av mamma hem.. :) En trevlig julafton har det varit.. Lång bara och jag är trött va!

Just nu: Kollar på Mysteriet på Greveholm som jag fick i julklapp bl.a.. :D Bilder kommer på julklapparna imorgon typ. :)





Dagen innan..

2011-12-23 @ 21:55:05
Den här dagen har verkligen gått väldigt fort.. Hade lite tråkigt när jag vaknade idag och drog in till Gävle en snabbis. Köpte fina rosa shorts på rea och en kalender för nästa år. Najs! Sedan har jag mest suttit hemma vid datorn. Bloggat om julkonserten förra helgen, äntligen. Anmält mig till vårens danskurser som ni sett neranför. Så kul! Nu sitter jag hemma hos pappa med syster och kollar på Bingolottos uppesittarkväll.. Tradition! ♥ Inte vunnit nåt alls, inte än ialf.. Gud vad grym Jill Johnson är! Nån timme kvar på kvällen här...

Jag passar på att önska God Jul till er alla nu, för imorgon har jag inte tid alls att kika in här. Fullt upp hela dagen! Julafton liksom! Och avslutar inlägget med en favoritlåt från favoritbruden! ♥


Ge mig vecka 4!

2011-12-23 @ 16:06:06
Ja, idag har jag anmält mig till vårens danskurser. IIIHI! Allt börjar den 22jan.. och en prova på-vecka gäller sen vecka 4. Oj, vad jag längtar! Jag kan inte bestämma mig för vilka kurser jag ska gå än och jag vet inte hur många jag har råd med. Så jag anmälde mig till alla som jag var intresserade av och får testa på under första veckan och bestämma mig helt då.. :D

Och dessa kurser är jag anmäld till...
- Street forts. dansade förra terminen.
- Jazz övade. dansade förra terminen.
- Contemporary jazz forts/övade. aldrig dansat.
- Streetjazz övade. aldrig dansat.
- Feminin vibe nyb/forts. aldrig dansat.
- Latino övade. dansade förra terminen.
- Jazz varieté övade. aldrig dansat.
- Modern nyb/forts. aldrig dansat.
- Jazzfunk nyb/forts. aldrig dansat.

Det blev några kurser som sagt... och jag tror att jag kommer få det ASSVÅRT att bestämma mig för några bara. Kan inte dansa allt, hur mycket jag än skulle vilja göra det.. men det blir alldeles för dyrt! Så, jag ska försöka välja. Två kurser är jag ganska så säker på redan och det är jazzen och latinon. :) Men de andra får vi se... spännande! Ge mig vecka 4 nu, snälla!

En stjärna i sitt esse!

2011-12-23 @ 15:28:41
Jag var i Hille kyrka, Gävle, i lördags och såg fina Sanna Nielsen och hennes Jocke. Sannas alldeles egna julkonsert. I tre år tillbaka så har jag sett julkonserter med henne och hennes vänner Sonja och Shirley, de har varit de bästa någonsin! Tills jag i lördags fick beskåda Sannas egna julkonsert. Vart ska jag börja?! Det kan ju inte bli annat än bäst när det gäller Sanna. Helt fantastiskt! Hennes röst i en kyrka är utan tvekan det bästa som finns. Gud vilken röst hon har! Det är helt magiskt att höra henne. Man kan verkligen slappna av och bara njuta av konserten, tonsäkrare artist än Sanna finns ju inte. Och än en gång, Sanna är en av Sveriges bästa artister, om inte den bästa. Sveriges svar på Céline Dion.

Jocke entrade scenen, plockade upp gitarren och började spela.. Tänd ett ljus. Sanna kom sjungandes bakifrån i kyrkan, i en röd lång klänning och var vackrare än vackrast. Sanna tände själv ett av ljusen som stod framme vid scenen och julstämningen infann sig direkt. Sanna hälsade alla välkomna, till hennes alldeles egna julkonsert. Berättade om den mysigaste stunden med familjen när de sätter på en julskiva och första låten som spelas är Jul jul strålande jul. Och den fick vi höra.. Så enkelt och vackert! Hon bjöd inte bara på jullåtar och egna låtar, utan även lite andra låtar. Kents Utan dina andetag var tredje låten ut.. Åh, så himla bra. Så vackert och innerligt, jag fick påminna mig själv om att andas, wow! Efter det presenterade hon sitt fina band, nämligen kapellmästare Joakim Ramsell, som hon även har gjort den här konserten tillsammans med! Fortsatte med en Leona Lewis låt, som hon föll pladask för.. Bleeding love. Jag älskar låten, och älskar den ännu mer med Sanna. Så bra! Sanna berättade att det var extra speciellt att åka runt i år, hon firar ju nämligen 15år som artist! Och att det finns några milstolpar och att Melodifestivalen var självklart en av dem. Berättade om en rolig upplevelse från i somras, den blir tyvärr inte lika rolig om jag återberättar den så det får vara.. Hon bjöd på årets låt I´m in love i akustisk version. Så fiint! Sedan välkomnade hon in kören, eller körerna vill säga.. Tror det var tre olika faktiskt. Sanna tog sig till pianot och hon tänkte vara en del av bandet i nästa låt, Dagen är kommen. Så otroligt fiint! Jag har sagt det förut, hon imponerar på mig hela tiden.. Herregud, hon kan allt och det är ingen överdrift. Låten blev så mäktig med kören, wow! Fortsatte med Rör vid min själ direkt efter. Hennes röst, jag kan bara få det ur mig.. hennes röst! ♥ Hon berör mig verkligen, man kunde nästan ta på tystnaden och själva känslan i kyrkan. Åh! Det var dags för körerna att framföra några låtar och då lämnade S&J scenen. De sjöng bl.a. Bereden väg för herran, Gläns över sjö och strand.. S&J kom in igen efter en stund. Sarah McLachlans Angel stod på tur. Så otroligt fiin låt. Sanna gör den gudomligt vackert! S: "Det finns en sak i livet som jag tror är ganska lätt att ta till faktiskt, vare sig det är medgång eller motgång, eller egentligen vare sig man har en tro eller inte. Så är faktiskt bönen nånting som är väldigt lätt att ta till.. Nånting man tänker på, känner, eller önskas såklart. Och att be en bön är min tolkning utav Schuberts Ave Maria." Jocke började spela och Sannas fina stämma hördes.. Vackert. Så himla vackert! Applåder i mängder efteråt, wow! Little drummer boy stod på tur.. Jockes gitarrspel, en stor eloge till honom. Så otroligt skicklig och grym! Och Sanna var gudomlig, som vanligt. Låten passade henne verkligen och det var den där låten som jag, konstigt nog, sjöng på när jag lämnade kyrkan, haha.. Pratade om att hon började skriva egen musik för 4-5år sedan.. att det är väldigt utlämnande. Och att vi skulle få höra en låt hon skrev för några år sedan, när hon var tokkär i Jocke, eller ÄR som hon rättade till! Låten Not afraid to love. Och hon kompade sig själv.. åh, hon är så galet bra! En av mina absoluta favoritlåtar.. texten. ♥ det var så mysigt att höra låten just denna kväll, hon satt där vid pianot... Jocke bara nån meter ifrån. Och man såg i Sannas ögon hur kär hon är, eller i bådas ögon... Deras blickar! Kärlek på jobbet som Sanna sa så fint! Berättade lite om Koppången, vad det är för något och sedan bjöd hon på den låten.. Jocke är grym på sin gitarr, verkligen. Det finns ingen som kan göra den där låten så bra som Sanna gör den. Det är magiskt! Första singeln stod på tur, 11 år gammal. 18maj 1996. Berättade om samtalet från Svensktoppen, så galet sööt ju! Och att hon var glad att 15 år senare stå här ikväll och framföra den. Till en fågel.. Jag tycker låten är så otroligt mysig på nå vis. Ett år i Melodifestivalen var speciellt. Hon skulle ta studenten, 2003... och sjöng då en låt som passade perfekt på henne, Hela världen för mig. Och den fick vi höra. Jag vet inte vad jag ska säga, varje gång jag hör den så blir jag så otroligt glad. Jag älskar låten, absoluta favoriten genom alla tider. Sanna gör den helt fantastiskt! Och med kören så blev det så galet fint! Sanna sa att hon gärna ville att publiken skulle vara med på en ton eller två i nästa låt.. Knäpptyst blev det i kyrkan, hahaha så roligt! Det var Happy Xmas (war is over) som gällde, jag totalt älskar den låten. Sanna gjorde den så bra och kören var grym! Det var roligt att få vara en del av själva konserten liksom, det var bara att sjunga på, haha. Jag har själv sjungit den i skolan när man var med i kören. Underbart! Sanna sa att det blir ingen jul utan O helga natt. Tackade för kvällen och Jocke började spela.. Sanna och kören, tillsammans. Så mäktigt! Känslan i kyrkan är svår att förklara... När Sanna tog den långa tonen, själv satt man typ och höll andan, så WOW! Hon är fenomenal! ♥ Publiken ville inte sluta applådera när det var slut. Hela kyrkan stod upp.. Sanna tackade för kvällen, och alla som varit med. Det blev extranummer, självklart.. Och hon började prata om Melodifestivalen 2008, finalen och vilken som fick flest röster av svenska folket. Så mysigt att höra den historien, och jag var själv på plats och upplevde det. Så mäktigt. Sedan framförde Sanna sin Empty room. Den låten är speciell! Sanna och låten är ett, så magiskt att höra. Hon skickade ut Jocke för han var klar för kvällen, hahah.. Och den sista låten var Så mörk är natten.. Gud vilken vacker röst människan har, helt otroligt! I slutet av låten så gick Sanna ut ur kyrkan.. och där slutade konserten! Wow, en sån fantastisk julkonsert, verkligen! Tack Sanna och Jocke!





När konserten var slut så försvann väldigt mycket folk därifrån direkt. Men det fanns ett gäng som skulle fram till Sanna också. Jag ställde mig i kön ganska på en gång för pappa väntade på mig utanför.. Kom fram tillslut till finaste Sanna. Åh, hon är mysig! Pratade lite grann, lämnade över julklappen, kramades massa och tog en bild! Åh, vad jag tycker om henne! Det finns ingen underbarare person än Sanna! ♥ Tackade för kvällen och begav mig hemåt..


Sanna, tusen tack för den magiska kvällen. Du är fenomenal!

Jullov!

2011-12-21 @ 14:59:35
Skolan är avklarad för året. Så sjukt skönt! Sista föreläsningarna är över, inlämningsuppgifterna är klara och inskickade och jag är godkänd på första deltentan i kursen. Underbart! Och halva utbildningen är nu gjord, helt galet alltså. Det har ju inte gått så värst bra menmen, jag är kvar fortfarande.. I höst har det ju varit utan bidrag från csn också, jobbigt. Men till våren ser det ut som att jag nog får pengar i alla fall.. :)

Nu har jag jullov i cirka tre veckor, börjar den 10januari igen. Och då måste allt gå, herregud! Alla kurser måste klaras av, så jag har lite press på mig.. Men först ska jag andas ut och samla lite nya krafter inför terminen. :) Skönt!


Så bra!

2011-12-20 @ 20:21:58
Den 11 januari så släpper Sonja en ny singel. Äntligen kan man väl säga, typ! :D Låten heter Närmre och den är verkligen sååå bra och otroligt fiin! ♥ Här är ett litet smakprov..



Och Grattis säger vi till bruden som även fyller år idag! Finaste Sonja!

Let it snooow!

2011-12-18 @ 23:34:00
Dagen börjar nå sitt slut. Veckan har svischat förbi. Otroligt skönt! Kvällen har spenderats här vid datorn, donken framför Copycat singers och ett spontansamtal med Jennifer, mysigt värre! ♥ Nu är klockan dock mycket här och jag ska ta och bädda rent i sängen, plocka ihop tvätten och packa väskan för morgondagen. Yes! :) Men..; först kör vi en söndagsblogg!

Måndag: DAS 10-12. Plugg i bibblan.
Tisdag: DAS 10-12. Sonja fyller år, grattis! ♥
Onsdag: Inget planerat..
Torsdag: Inget planerat.. Inlämning av uppgift2
Fredag: Bingolottos uppesittarkväll - tradition. ♥
Lördag: JULAFTON!
Söndag:
Dejta tvn typ!

En väldigt oplanerad vecka ju.. Två föreläsningar väntar och två inlämningsuppgifter ska lösas och lämnas in senast torsdag. Heja! Nu kör vi sista dagarna här.. Och det är julafton på lördag, herregud så fort det har gått! Det ska bli otroligt mysigt! :) Och ja, en väldigt slapp vecka efter tisdagen här.. Skönt, kanske..

Nu: fixa det sista här.
Sen: Sooova!


Hej mitt vinterland!

2011-12-18 @ 18:21:58







Snön kom i alla fall, och nu hoppas jag att den ligger kvar till julafton sen får den gärna försvinna igen. :) Väldigt fint är det ute va!

Vår julgran!

2011-12-18 @ 17:35:51
Idag har mamma och jag pyntat vår fina gran! Det gick alldeles för fort, som vanligt!








Pepparkaksbakning!

2011-12-18 @ 17:04:58
Det var vad jag och mamma gjorde i tisdags! :) Pepparkakor, mums!






Bloggpaus!

2011-12-18 @ 16:20:13
Ja, det blev en liten bloggpaus här. En hel vecka blev det! Inte vad jag hade räknat med riktigt men jag har inte haft tid att sitta vid datorn alls. Datorn slogs på för första gången igårkväll den här veckan, men jag tröttnade efter en timme. Nu är jag dock här och ska blogga ikapp lite..

Ja, vad har då hänt i veckan.. Inte mycket, eller egentligen mycket. Jag har pluggat, pluggat och åter pluggat! En föreläsning och fyra omtentor har jag hunnit med. Varje dag har bestått av plugg, lite som mycket. Kunde ha pluggat mer än vad jag gjorde, men nu är det gjort i alla fall. Så, skolan har tagit upp hela veckan. Pluggat statistik, mikro teori, ekonomisk styrning, externredovisning och mikro analys. Visst låter det roligt, haha. Och i helgen här så har jag läst ikapp i statistik-boken, 7kapitel.. På engelska, så segt ju! Men nu är det bara två föreläsningar och två inlämningsuppgifter kvar innan jullovet här, lääängtar!




Så sant!

2011-12-18 @ 15:36:56
Igårkväll så hade Sanna sin julkonsert här i Gävle, i Hille kyrka! :)
Inlägg kommer så småningom här...


Recension från arbetarbladet.. Vill ni läsa hela så är det bara att klicka på bilden. :)
Jag blir så varm i hjärtat och alldeles lycklig när jag läser den. Åh, fina Sanna!

Dance pics!

2011-12-18 @ 15:31:23
Hittade två bilder på facebook va, från dansuppvisningen! :)


Lyrisk jazz.. ♥


Street-gänget innan det var dags.. ;D

Uppvisningen på Estraden!

2011-12-11 @ 21:51:26

Sofia kom och hämtade upp mig strax efter halv tio igår. :) Raka vägen in till Gävle och Estraden.. Där vid tio-tiden och det var inte så mycket folk där alls, men det kom allt eftersom. Genrepet började la runt halv elva ungefär. Körde igenom latinon först, där jag körde i klackskor för första gången. Lånade Marias, hon var inte med, med 7cm klack. Herrejävlar alltså. Ont i fötterna, hej! Men det gick, lite vingligt men jag bestämde mig då för att jag har dom på uppvisningen också. En stund senare så körde vi igenom streeten också, det gick la bra. Och efter det så stod raggan, jazzen och lyriska jazzen på tur. :) Det gick sådär, menmen.. Allt var ju lite försenat som vanligt också.. Asmycket folk var det där i alla fall. Najs!

Nån gång efter 12 så började uppvisningen. Lång väntan blev det.. Allt som allt var det 46ronder med danser.. Olika stilar och olika åldrar. Så kul! Jag, Sofia och Iris satt vid ett bord vid sidan av scenen och själva golvet vi dansade på.. Vi pratade, skrattade, dansade lite och hade det trevligt. :) Mina 6 danser var inte så värst utspridda. Dessa nummer gällde 21, 26, 27, 30, 33 och 35. Street, jazz, lyrisk jazz, latino (samba, chacha, jive), latino (tango) och ragga. Det blev galet stressigt att hinna byta om mellan danserna. Converse till barfota till klackskor till kängor. Haremsbyxor till kjol till klänning till kjol till tangokjol o body och slutligen jeansshorts. Det gick ju, men aaah! Jag vill nog inte ha det så stressigt nästa uppvisning, jag vill hinna andas emellan också. Det fanns det inte riktigt tid till denna gång. Jag sprang mellan golvet och min plats med kläder, haha. Måste ha sett sjukt roligt ut! Och hur danserna gick.. Jo, alltså det gick faktiskt jättebra! Nåt enstaka fel blev det men jag är så otroligt nöjd ändå. Jag hade askul, fast det var stressigt. Det var över alldeles för fort alltså. Jag hade kunnat dansat där hela dagen ju! Lycklig var jag i alla fall! Det finns inget bättre än att dansa! :D När jag hade dansat klart så gick jag och Sofia och fixade lite bilder, innan hon skulle åka därifrån.. Så jag blev själv kvar vid vårat bord, så fixade väskan och kollade på de sista danserna på uppvisningen.. Allt slutade runt 15.15 typ.. Då blev det godisregn för alla som ville, haha.






Det var ju ett tag kvar tills zumba partyt skulle börja så man stod mest helt upp och ner där.. Var fram till Lisa och pratade lite också, hon höll på att plocka undan vid sidan av scenen. Lämnade över en liten present, eller vad man ska kalla det, som tack för terminen och så. Jag har ju dansat typ de flesta av hennes danser denna termin. Hon blev glad och alldeles rörd, fina hon! :) Åh, jag tycker om henne. Pratade lite om dagen, vårterminen och att det blir tomt utan henne i vår. Jag kommer sakna henne va, bästa läraren helt klart! Jag beundrar henne verkligen, så otroligt grym hon är alltså. Så jag hoppas hon är tillbaks i höst! Sedan sa vi hejdå och hoppas vi ses nåt under våren. :) Tog sedan mina grejer och slog mig ner vid Victoria och hennes gäng innan zumban började.. Klockan blev fyra och det kördes igång, väldigt få var vi.. Kanske runt 25stycken. Men vi körde på ändå, svettigt och jobbigt. Galet roligt och vi skrattade mest.. :) En timme gick väldigt fort.. Sa sedan hejdå till Victoria och mamma kom och hämtade mig. :) En helt fantastisk dag!

Och nu tycker jag att vårens dansschema kan komma upp... :
D

Söndagsblogg!

2011-12-11 @ 18:18:01
Ja, det är ju faktiskt söndag idag, tro det eller ej. Sjukt fort har det gått, det säger jag nog varje söndag tycker jag.. :) Men det är ju dags att söndagsblogga igen och nästa vecka är helt sjuuuk. Hur tusan ska jag hinna och orka med allt...?! Check this out!

Måndag:
DAS 10.15-12. Gruppövningar 13-15(?) Plugga!
Tisdag: Omtenta - Mikro teori 9-14. Plugga!
Onsdag: Omtenta - Eko. styrning 9-14. Plugga!
Torsdag: Omtenta - Externredovisning 9-14. Gruppövningar 13-15(?). Inlämning av uppgift1.
Fredag: Plugga!
Lördag: Omtenta - Mikro analys 10-15. Sanna i Gävle! ♥
Söndag: Slaaaappa!

En galen vecka som sagt, och jag har bara mig själv att skylla. Fyra omtentor varav två som jag måste klara, gaah! Så mycket plugg blir det! Ska även försöka hinna med en föreläsning och två gruppövningstillfällen i nuvarande kursen jag går.. Kan bli lite jobbigt, så vi får se hur det blir.. Och avslutar allt på lördagen med julkonsert med finaste Sanna. Gud så jag har längtat efter detta alltså, det ska bli underbart! ♥ Söndagen kommer bli väldigt slapp, bara njuta av lite ledighet liksom.. :) Utöver veckans planering, så ska jag hinna med lite smågrejs också. Göra klart Sannas julklapp, inhandla de sista julklapparna, anmäla mig till vårens danskurser (om schemat kommit upp!) och KANSKE gå på en föreställning (om biljetter finns kvar!). Ja, lite smått och gott.

Nu ska jag göra nåt, vet dock inte vad.. :)
Pusshej!

Sandvikens uppvisning!

2011-12-11 @ 17:39:15
Jag var iväg till Folkets hus på eftermiddagen här och kikade på Ackes uppvisning tillsammans med kusiner och moster. :) Det var trevligt! Pratade lite med Irina och Vahidin innan också. :) Klockan 15 så var det dags... Kändes lite konstigt att bara sitta och kolla på liksom.. Gud så jag ville upp och dansa! Alla var grymma och det var kul att kolla på allihopa. Och Ida är grym, det är hon som haft alla grupper i S-viken, så snygga koreografier ju! :D Så kul att se alltihopa, från publikhållet liksom. :) Efteråt så införskaffade jag mig en Ackes-tröja, så snygg och skön ju! Fick sedan skjuts hem..




Och jag ska blogga om gårdagen snart också...

Trött men lycklig!

2011-12-10 @ 19:02:40
Jag är hemma i alla fall. En heldag på Estraden har det varit.. Samling vid 10.15. Uppvisningen mellan 12-15. Sedan zumba party 16-17.. Ja, lång dag alltså.. Jag ska blogga mer utförligt om denna dag sen, men jag ville mest bara kika in och säga att det har gått sjukt bra.. och jag är så jävla lycklig! :D Man har gått med ett leende hela dagen, åh! Hur underbart är det inte att dansa!!! Jag älskar det!



I´m redo!

2011-12-09 @ 22:43:22
Hela kvällen här har gått åt att packa väskan inför uppvisningen/avslutningen med Ackes imorgon. Estraden mellan 12-15. Har ni inget att göra, så kika förbi! :D Galet vad mycket grejer jag ska ha med mig alltså.. Just nu är det min stora bag med kläder och en påse med skor.. Hahah, helt sjukt! 6 omgångar kläder. 3 par skor + kängor. Ja, det blir skoj det här! Nu ska stänga ner här och ladda inför imorgon.. Taggad - oh yes! Nervös - lite! Om danserna sitter - eh, inte riktigt! Men va fan, imorgon köööör vi! :D

Här är alla grejer:



Nu ska jag träna att i klackskorna, för imorgon ska jag troligtvis DANSA i dem! HEJA!

Det är mycket nu..

2011-12-08 @ 22:19:39
En lång dag igen, heldag i Gävle. I förmiddags så var det föreläsning igen, väldigt segt. Nu börjar vi med krångliga saker, fattade nada.. Sedan hängde jag i bibblan och pluggade lite marknadsföring. Stan en sväng efter det, fixade lite smågrejs och åt på donken.. Ackes stod sedan på tur.. Pratade med Lisa om lördagens schema, haha. Sedan blev det ragga där vi bara repeterade och dansade inför lite folk. Sedan latinon där vi repeterade allt, mest tangon faktiskt. Och hade en liten uppvisning inför andra gruppen som dansade. Skoj! Och tangon sitter bättre nu. :) Nu längtar jag galet mycket till på lördag va, ÅH! Sällskap med Lisa till bussen efteråt.. :)

Nu sitter jag här och kollar lite på tv, ska plugga lite snart här och sedan sova. Mycket att fixa imorgon ju. :)
Pusshej!



Lååång dag!

2011-12-07 @ 21:43:21
Shit vad den här dagen har varit lång alltså. Jag var ju uppe och skuttade redan vid halv sju imorse och det känns som att det var en helt annan dag än denna, haha.. Jag orkar inte blogga så mycket så jag tänkte bara göra en lista på vad som hänt. :)

- Tenta på förmiddagen. Kändes bra, men man vet aldrig!
- stan en sväng i Gävle.
- messat folk.
- mailat folk.
- klippt strumpbyxor till dansen imorgon.
- kommit halvvägs med julklappen till S.
- Slagit in julklapp.
- tränat, sista passet på badet innan jul.
- Promenad med musbus.

Ja, lite har jag hunnit med i alla fall. Det finns fortfarande två saker kvar på min lista som jag har, som ännu inte är gjorda. Måste plugga inför omtentan på fredag.. och packa väskan för morgondagen. Ska fixa det så fort jag gjort klart detta.. Nyligen ätit lite tacos för mig själv här och slökollar på Bones. :) Najs!
Pusshej!


Snön är här!

2011-12-07 @ 15:50:11

Imorse snöade det och har gjort det till och från hela dagen.. Det ligger kvar på marken i alla fall, men får se hur länge det håller sig.. Fint med snö men jag hoppas inte att det kommer flera dm på en gång bara.. haha :) Och jag invigde förresten min vinterjacka i måndags också, innan dess så har jag gått i skinnjackan ;) Nu är jag väl tvungen att hålla mig till vinterjackan pga snön, hahah. Men det ser ut som att vi får en vit jul i år också. :)



En favorit just nu!

2011-12-06 @ 18:38:40

Jag tokgillar låten verkligen! :)

Dance the night away!

2011-12-06 @ 16:40:38
Igår var det sista lektionerna i street, jazz och lyrisk jazz innan uppvisningen.
Herregud, så fort terminen har gått, men den har varit asrolig! :)

Jag åkte dit samma tid som förut, pratade lite med Lisa och sådära innan det var dags att dansa. Streeten först och halva lektionen repeterade vi andra dansen, haha. Den sitter inte helt ännu men man kan ju hoppas att det löser sig till på lördag, eh.. Första och tredje dansen sitter ju, får tänka på lite placeringar och sådant bara.. På slutet av lektionen så körde vi lite uppvisning för den andra gruppen som dansade i andra salen.. Haha, det var roligt! Sedan stod jazzen på tur. Den dansen sitter ju någorlunda i alla fall, nån jäkla snurr jag inte får till, men det kanske löser sig då.. Dansade med de rätta kläderna och i början är det lite panik att få av sig ett plagg men det ska nog gå.. Lär hålla våra rader också, det är svårt, menmen.. Samma sak här i slutet av lektionen, uppvisning för andra gruppen. Och sista var lyrisk jazz, alltså jag kommer sakna de lektionerna, åh! Vi blir fem eller sex stycken på uppvisningen.. Dansar i en skitfin klänning, som är lite farlig, hahah. Man kan halka på den, kliva på den och dra ner den, man visar trosorna.. haha, ja det blir skoj! Vi bara dansade igenom dansen hela timmen, om och om igen. Finslipade lite steg och så. Dansade för livet, typ.. Körde utan spegeln en gång också, och det kändes så bra. Lisa blev så berörd att hon nästan började gråta.. Fina! Hon tyckte att vi alla fick in känslan bättre utan spegeln och att vi typ andades tillsammans. Åh, hoppas vi får in den känslan på lördag, då blir det så bra! Lite prat med Lisa efteråt innan jag och Sofia begav oss hemåt.. :)

Ja, otroligt tråkigt att de var sista lektionerna för dessa. På torsdag har jag två till sista-lektioner.. Sen väntar uppvisningen!!! :D

Andra Advent!

2011-12-04 @ 20:08:16
Veckan är slut, igen då. Vad fort det har gått! Söndag idag då.. Var in till Gävle efter lunchen här, kikade runt i lite butiker.. Fixade knästrumpor till dansen imorgon, najs! Sedan dags att dansa vid 14-tiden, extrainsatt lektion. Tango som gällde.. 1,5 timme höll vi på... herregud alltså, det var ju inte lite steg heller. Lite mer i introt, mitten och slutet blev satt idag. Hjälp! På torsdag hoppas jag att stegen sitter också så det bara blir repetition då. :) Fick sedan skjuts hem av en jag dansar med.. Najs! Sedan här hemma så har det inte hänt så mycket alls, bara slappat här vid datorn, ätit lite pizza med mor och så.. :)

Som sagt, veckan är nu slut och det är dags att söndagsblogga..
Måndag: Gruppövningar 10-12. Inlämning av uppgift3. Street 18. Jazz 19. Lyrisk jazz 20.
Tisdag: Plugga!
Onsdag: Tenta - Dataanalys och statistik 9-14. Plugga! Aerobic latin moves 18.10.
Torsdag: DAS 10.15-12. Gruppövningar 13-15. Ragga 18. Latin mix 19.10. Lollo fyller år, grattis! ♥
Fredag: Omtenta - Marknadsföring 9-13. Plugga!
Lördag: Uppvisning med Ackes på Estraden 12-15. Zumba Party 16.
Söndag: Plugga! Kolla dansuppvisning, Folkets hus 15. Zumba 18.

Veckan som kommer är det mycket som händer.. Två tentor väntar, och jag har pluggat alldeles för lite som vanligt, men jag har några dagar på mig än. :) Så mycket plugg blir det under veckan då! Sista danslektionerna innan uppvisningen också. Så otroligt tråkigt att det är sista ju, men åh vad jag längtar till uppvisningen. Den är på lördag, så det är en heldag på Estraden då. Lovely! Sedan tänkte jag kolla på uppvisningen här i Viken på söndag.. Det blir nog en toppen vecka om allt går som det ska! ;D

Nu ska jag kika på Copycat singers och fixa inlämningsuppgift 3..
Pusshej!

Julmys!

2011-12-03 @ 22:31:56
Idag har jag slagit in lite julklappar, de vi har hunnit köpt än så länge. Jag tycker det är så otroligt kul att slå in julklappar ju, mys! Mamma har bakat lussebullar också, mums. Också har Magnus Carlssons julskiva spelas nere under tiden.. Nu ikväll här så har jag pysslat med Sannas julklapp och då har Tre S:ens julskiva spelats. Mysigt värre! :D





Torsdag och Fredag..

2011-12-02 @ 16:25:56
Igår var jag till högskolan igen.. Sista föreläsningen innan tentan nästa vecka. En snabb sammafattning gjorde vi och sedan gick vi igenom en gammal tenta. :) Satt sedan i bibblan en stund innan mamma hämtade mig, så följde med henne, syster och mormor till City Gross och Jula. Sedan in till stan för mat och sedan Ackes. Dansade i två timmar innan jag tog bussen hemåt igen..

Idag så har jag varit en sväng på stan med mamma. Köpte mössa till dansuppvisningen, vet dock inte om jag ska ha den kvar.. Inga vita knästrumpor hittades, men ska leta vidare.. Annars har jag bara suttit här, mailat och messat folk.. Kollar på Bones just nu.. Så fort det är slut så ska jag kolla på det senaste avsnittet av Bones här, som sändes i USA igår.. iih! :) Sedan blir det tacos med mor ikväll, mumsigt!



Dansglädje!

2011-12-01 @ 23:09:48
Tre härliga timmar i måndags blev det, repetitioner som gällde. I streeten så har vi mixat ihop alla tre danserna. Första och tredje dansen sitter väldigt bra, men den mittersta har alla problem med. Det går bra när Ida dansar med oss men utan.. ja då är det kaos typ.. Fick massa placeringar i alla danser, herregud! Och kläderna blev helt bestämda, så najs! Jazzen sen, där vi gjorde lite småändringar i dansen.. Hoppas komma ihåg de också, eh. Bestämde kläder och fick testa att köra i dem. Måste fixa hot pants och ett linne under toppen vi ska ha, annars var det najs! Lyriska efter det, där vi började med att bestämma kläder, vi ska ha klänning. Herregud, inte ofta man ser mig i klänning och nu ska det dansas i en.. Blir nog bra! Sedan körde vi bara dansen massa, finslipade steg och repeterade. Körde utan spegel i slutet också, haha. Det blir bra, trots att vi inte blir så många på uppvisningen.

Nu ikväll här så var det ju dans också. Ragga först där vi fixade till placeringar i första dansen, det kommer se coolt ut om vi får till det. Repeterade lite steg för folk har varit borta.. Annars dansade vi igenom båda danserna hela tiden. Latino sen, där vi körde direkt. Samba, chacha och jive, som alla sitter ihop, började vi med. Repeterade det senaste och körde några gånger. Så jobbigt! Sedan blev det tangon, herregud. Vad svårt det ska vara! Körde igenom de steg vi fått och fixade även ett intro i olika grupper. Hjälp, får inte till stegen riktigt.. Och avslutade med att bestämma kläder till danserna.. Och vi ska träffas nu på söndag igen för att repetera tangon massa, det blir najs!

Nu är det bara nästa vecka kvar, alltså en gång kvar, innan uppvisningen. Så nästa vecka finslipas det ordentligt, alla kläder ska tas med och dansas i, och allt ska verkligen sitta.. aaah! Jag är så osäker på de flesta danserna ännu, det känns lite jobbigt.. Men åh vad jag längtar till uppvisningen, så galet roligt det ska bli ju! :D

Let´s Dance!

RSS 2.0