My heart is a dancer beating like a disco drum.

2015-05-31 @ 20:37:00

Då var denna danstermin över på Ackes dansskola. Skönt då kroppen är så trött men också otroligt tråkigt. Jag har dansat mina vanliga kurser typ, och mest för Irina som alltid. Tävlingsdisco, zumba, disco, fantasy och pardans x2. Och två kurser för Ida, feminin vibe high heels och disco/jumps&turns. I början av terminen så var jag väldigt omotiverad och inte alls så pepp på att dansa men det blev bättre och bättre ju längre in på terminen vi kom och nu i slutet så ville jag inte ens att de skulle ta slut. Och jag har även haft min zumba-grupp också, det har gått finfint. Och jag har hjälpt till så mycket det bara går..

Det har bara varit uppvisningarna på Parken och Folkets hus denna termin, men det har varit skoj det med. Och som vanligt så avslutades vårterminen med Magic of Dance på Gävle teater. Höjdpunkten på våren helt klart! Så sjukt roligt och det blev en grym kväll! Och några tävlingar har jag hunnit med också, sex stycken. Pardans, extra i disco, två regions disco/hiphop + disco SM. Och samlade på mig 9 medaljer och 5 pokaler, det känns najs!



Tack alla för en väldigt fin termin! Nu längtar jag till nästa och hoppas att kursschemat kan komma ut snart..


Morsdag.

2015-05-31 @ 19:23:00
På eftermiddagen så hängde jag på mamma till mormor och Birger för en fika. Även min moster Gun-Marie och Rebecca kom också. Så fikade massa och pratade en del. Sen hemåt och nu ikväll här så kom systeryster hit och vi firade mamsen lite. Blomma och tårta fick hon, hihi. :)
 

Danstävling i Mora 30/5.

2015-05-31 @ 18:12:36
Igår var det dags för sista regionstävlingen för denna termin. Blev upphämtad av familjen Liedner vid 7 här i Sandviken. Sen var det raka vägen till Mora med ett litet stopp i Rättvik. Var framme på Unihoc arena där tävlingen skulle vara vid 9-tiden. Hejade på folket där och bara hängde runt. Denna tävling så hade vi inte så många dansare från Ackes med, men ett litet gäng i alla fall. Vid 10 började tävlingen och först ut var disco par, sen grupp och sist singel som började strax innan tolv typ.. Hade direkt final och vi var tre stycken. Det gick inte så värst bra och resulterade i en 3:dje plats. Surt, men fick pokal i alla fall. Lunchpaus sen och vi låg 40 minuter före i schemat, så skönt! Sen var det dags för hiphop, samma ordning där. Par först, sen grupp och sist singel. Jag hade direkt final i hiphopen också, då vi var tre stycken där med. Men vi fick dansa presentation först, det gick skapligt men fick en askonstig låt. Eller alla hiphop-låtar var konstiga.. Några ronder senare så var det dags för final, så himla nervös ju. Körde järnet verkligen och det kändes så himla bra, jag var så nöjd när jag klev av golvet och en helt okej låt fick vi också. Super! Efter några ronder och omdanser så var det dags för prisutdelningen. Och jag vann, ÄNTLIGEN! Jag vann och fick äntligen min första prick. Det kändes så sjukt bra, så himla glad verkligen! Och det gick ganska så bra för Ackes annars, lite prickar/pokaler och några uppflyttningar. Grattis alla! :D Tävlingen slutade vid 17, en timme tidigare än beräknat. Så gött! Sa hejdå till alla, bytte om och packade ihop väskan. Åkte hemåt med Simone och hennes mamma, så snällt! Dom släppte av mig vid Ackes strax innan halv åtta typ..
 

Salsanight @ Sjömanskyrkan.

2015-05-31 @ 18:01:50
I fredags så var jag och Natalie in till Sjömanskyrkan i Gävle. Där var det salsanight som ett slutet gäng hade fixat. Anna och Marcus skulle uppträda där så vi var ett gäng från ackes som åkte dit. Vi träffade resten där, det var jag, Natalie, Ullis, Jonas, Dariel och sen Marcus, Anna och Emma. Trevligt värre! Även Irina, Vahidin och Sindy var där, men de var med från början och åt osv.. Vi kollade när A och M uppträdde två svängar, det var även en bachata workshop under kvällen. Skoj! Sen dansade jag och Jonas en hel del under kvällen, både salsa och bachata. Blev även uppbjuden av lite annat folk där, roligt ju! Och kvällen blev mycket senare än planerat, vi åkte hemåt med 00.45 bussen, haha. Kom i säng runt två-tiden och somnade nog bums.. En trevlig kväll!
 

Fredag.

2015-05-29 @ 14:04:26
Idag hämtade Elin upp mig vid 9.15 för att åka in till Gävle och skolan. Absolut sista dagen idag, det var bara en liten avslutning som gällde. Vi var bara tio stycken, också två av våra lärare. Det var trevligt, fika och lite prat. :) Elin skjutsade mig till stan sen och jag for till Ackes för att friträna lite. Körde igenom mina program i disco och hiphop inför tävlingen imorgon. Det gick bra! Sedan raka vägen hemåt...
 

Till Dig.

2015-05-28 @ 21:56:00
Idag fyller en av de finaste människorna jag känner år.
 
På bara några år så har hon blivit en så betydelsefull person för mig. När man väl lärt känna henne så finns det egentligen inget ont att säga om henne. Så himla omtänksam och härlig som person. Hon är fantastisk, på alla sätt och vis! Jag avgudar henne.
 
Hon är verkligen en person som jag ser upp till, inspireras av och uppskattar enormt mycket.
 
Världens bästaste och underbaraste Irina, grattis igen!

 

Sista praktiken.

2015-05-28 @ 11:18:00
I måndags och tisdags var mina sista praktikdagar på Åhléns. Så himla sorgligt verkligen, för jag stortrivs där med allt och alla. Så i måndags bjöd jag på gofika till morgonmötet och det uppskattades stort. Och i tisdags var sista dagen och då var chefen där också, så pratade med henne lite grann. Det slutade med att jag fick jobba den dagen istället för de behövde folk. Så jobbade till stängning, så himla roligt! Och igår fick jag också jobba, stängning igen. Så galet roligt! :D Så jag hoppas det blir mera jobb nu, att de ringer ut mig.. Ska ju jobba lite i sommar i alla fall, det känns gött!
 

Pardanstävling i Örebro 23/5.

2015-05-24 @ 14:35:00
Jag blev upphämtad av Josefine, hennes mamma och Helena strax efter halv åtta-tiden och sen var det raka vägen till Örebro. Efter några timmar så kom vi äntligen fram till Knut Säborgs dansstudio runt halv elva-tiden. Tävlingen höll på för fullt när vi kom in, vi hejade på Ackes-folket. Irina var där men hon dömde tävlingen.. Vi gick och bytte om nästan direkt och fixade allt. Runt 12 så började solo-danserna. Och de var uppdelat på två golv denna gång, och de var så trångt och litet, menmen.. Irina dömde på B-golvet, så i vissa danser fick jag henne ju.. Standard-danser först. Rond 18A semifinal i vals, och det gick tydligen bra för det blev final i rond 19A. Direkt final i quickstep rond 20B, det gick helt okej. Sprang och bytte om och fortsatte med latin-danserna. Först ut var chacha normal i rond 22A, gick vidare till semifinal i rond 24A. Det kändes bra men gick inte vidare, tyvärr. Sen var det direkt finaler som gällde. Jive i rond 26B, det gick bra för en gångs skull. Salsa i rond 30A, tappade bort mig lite men annars helt okej. Merengue i rond 33B, början gick bra sen tappade jag bort mig helt och det blev kaos. Sprang och bytte om igen och det var dags för duo-danserna, direkt finaler och alla efter varandra. Rond 38A chacha, 39B jive, 40A salsa och 41B merengue. Det gick väll skapligt, bättre i vissa och sämre i andra. Men vi hade roligt i alla fall. Och det var dags för prisutdelning sen. Jag kom 2:a i vals, quickstep och jive, 1:a i salsa och merengue. I duon så kom vi 3:a i chacha och jive, 2:a i salsa och 1:a i merengue. Så jäkla nöjd med allt ju! Efter det så tog vi lite bilder, pratade med folket och sen packade vi in oss i bilen igen och började resan hemåt, med ett litet stopp på Max för mat, mums. Vi var hemma strax efter halv sex ju, himla skönt!
 

Friträning med J.

2015-05-22 @ 18:24:00
I onsdags och idag så har jag och Josefine fritränat en del. Våra pardans duoprogram och även soloprogram. Imorgon är det tävling i Örebro så vi behövde träna en del. Programmen sitter nu och det var bra att köra igenom allt några gånger, det behövdes. Så det känns bra inför imorgon, dock är vi lite nervösa men det löser sig nog. Det ska bli roligt att tävla i pardansen igen.. :)
 

Typ avslutning.

2015-05-22 @ 18:15:00
Åkte in till skolan en sväng idag. Sista fredagen som gällde.. Hela förmiddagen så fixade jag klart mina rester som jag hade i de andra kurserna, för den kursen som de var lektion i, var jag klar med. Och till lunchen så kom vår andra lärare dit och vi bjöd på smörgårdstårta och dricka. En liten avslutning redan nu för att två åker utomlands och kan inte komma nästa vecka.. Så det var mysigt ju :)
 

Sommarzumban.

2015-05-21 @ 20:26:00
Då var sommarzumban igång på Ackes också. I måndags var det dags, då kördes det i Gävle och ikväll här så var det här i Sandviken. Det var jag som körde båda passen och som kommer att leda hela sommaren. Riktigt roligt faktiskt. Så glad att jag får det ansvaret och att de litar på mig så :)
 

Disco SM 2015.

2015-05-19 @ 21:57:00
Fredag 15 maj - Söndag 17 maj
 
fredagmorgon fick jag skjuts av mamma in till Ackes, var där vid sju redan. Runt halv 8 så kom Irina och Vahidin och hämtade upp mig, förbi dom en sväng och sen åkte vi iväg. Raka vägen till Norrköping där Disco SM gick av stapeln i år. Det blev ett litet stopp längs vägen för lite toabesök och snacks, annars gick det fint hela vägen. Vi åt massa och pratade en del, mycket trevligt! Framme vid Stadium arena runt 11-tiden, Irina sprang in och hämtade band åt mig så jag kom in. Sedan hejade vi på folket som var där och placerade oss vid lagledarbordet. Grupp juniorer skulle börja strax efter där och där hade vi ju två grupper med. Dock gick ingen av dom till final.. Natalie och gänget kom till arenan också, så vi hängde runt lite och åt lunch. Vid 17-tiden så var det invigning/inmarsch för alla dansare och jösses så segt det var. Sen lite party på dansgolvet som avslutades med att en tjej sjöng nationalsången. Sen drog allihopa typ, men Irina skulle bara kolla gruppfinalerna och sen åkte jag med I&V till hotellet, som de flesta från Ackes bodde på.. Fixade nyckel så jag kom in på rummet, Natalie o co hade dragit iväg så jag hängde på resten av gänget från hotellet. Ut på stan och leta nåt ställe att äta på, det var inte det lättaste, men tillslut så hamnade vi på O'learys. Fish and chips, så gott! Sen tillbaks till hotellet och var nog där strax innan tio, upp på rummet till Natalie och co. Pratade och kollade Let's Dance. Trevligt! Runt elva godnattade vi och då gick de andra över till sig..
 

 
Klockan på ringning vid åtta för att fixa oss lite, sen ner till frukostbuffén till 9 med de andra. Åt massa där, så gott! Irina och Vahidin dök även upp, och vi bestämde tid att åka till arenan. Så jag for upp och sminkade mig och packade ihop väskan för att sen dra till arenan med dom runt halv elva. Träffade Helena där då också, för hon skulle tävla strax därefter. Sen rullade dagen på och det var även min tur att tävla också. Det gick väll inte så bra, tyvärr. Hängde runt där på arenan annars, kollade när alla dansade, pratade och umgicks en hel del med Irina och hade det roligt. Några från ackes var i final också, men innan det så var det invigning igen och Isa var där och uppträdde. Kul! Sen finaler och prisutdelning efter det.. Vi hade några på pallen som även gick upp i klasser, så roligt! Efter allt så skyndade vi tillbaks till hotellet för vi skulle ut och äta hela ackes-gänget tillsammans, men de fick vänta lite på oss. For upp på rummet, lämnade väskan och bytte om och ner i foajén igen. Sen gick vi till en Tapas restaurang, där vi hade bokat bord för ungefär 40 personer. Vi var alla förutom Natalie o co typ.. Det blev inte så mycket mat för mig då det jag ville ha hade tagit slut... Men jag hade en trevlig kväll där med alla ändå, innan jag gick tillbaks till hotellet till Natalie och dom. Najs! Vi alla umgicks på rummet lite, smsade lite med Irina om morgondagen också. Vi la oss runt elva-tiden igen...
 
 
Uppe tidigt även denna dag. Fixade mig och packade väskan, sen gick vi ner till frukosten igen till 9. Åt oss mätta och pratade även denna morgon med Irina och Vahidin innan vi for upp på rummet. De andra började fixa sig men jag hann inte så långt för strax efter tio så begav vi oss till arenan igen. Det var några från ackes som skulle tävla denna dag också, så kollade alla dom men de flesta åkte ut direkt. Sen var det bara grupper vuxna kvar, där Natalie o co skulle tävla men det var två timmar emellan typ. Så jag gick runt där på arenan för mig själv och kikade i montrarna, åt lite och bara hängde.. Efter ett bra tag så var det dags för grupper och I&V kom tillbaks ganska så precis. Illusion gick till semifinal men åkte ur där.. Så då var det bara att packa ihop allt, och vi hoppade in i bilen. Jag åkte hem med Irina och Vahidin också, så snällt! En lång resa hem pga köer osv, gjorde ett stopp på en mack för lite mat i magen. Annars pratade vi hela vägen hem och hade det trevligt. Dom släppte av mig i Sandviken runt nio, så skönt att komma hem ju!
 

Bästa Ackes.

2015-05-14 @ 15:24:00
Igår tog jag bussen in till Gävle och var där runt kvart över sex typ. Skrev med Kristin som var påväg in också. Jag tog mig till Lilla Saigon där vi skulle ha vår personalmiddag, först på plats såklart. Vid 18.30 var det bestämt, och det var Kristin som kom då och vi gick in och satte oss vid bordet. Sen dök Pernilla och Isabella upp, och sen till vår förvåning så kom Irina och Vahidin, haha. Och sen kom Madde, Natalie, Josefine och sist Ida. Trevligt! Alla beställde dricka och vi dök in på buffén. Friterad kyckling och ris, mums! Sedan satt vi och pratade om lite allt möjligt, mycket trevligt faktiskt. Jag skrattade så mycket så jag grät en gång, alltså säger bara Irina alltså. Jösses, underbarare människa får man leta efter, haha. Det var en jättemysig middag ju.. Alla körde på efterrätt också, mums! Strax efter 22-tiden så lämnade vi stället, då de stängde då. Pratade lite till utanför, tackade för allt och kramkalas. Jag åkte hemåt med Madde, Natalie och Josefine. Himla härlig kväll! Ackes-familjen
 

Magic of Dance 2015

2015-05-14 @ 15:08:00
Då var dessa två dagar över på Gävle teater.
 
I måndags var det dags att inta teaterns lokaler igen, äntligen. Vi i fantasyn träffades vid tre redan, gick igenom finaldansen och sedan våra danser. Samling i lokalen och genrepet började vid 16. Det dansades i alla kläder, då de skulle fotograferas till programmet. Så jobbigt men ändå kul! Repade först del 1, sen finalnumret och sen del 2. Det gick helt okej! Jag var kvar bland dom sista, som vanligt. Pratade med folket och sen åkte jag hem med Madde och Natalie. Och i tisdags var det samling vid tre igen. Dansade och fixade en del, och vid 16 så började själva genrepet och det gick väll någorlunda. Vid 18 så var det paus för alla, så då var det bara att vila massa och få i sig nån mat för kvällen. Och nervöst började det bli också när man hörde publiken komma in...
 

Vid 19 så började själva showen, Magic of Dance. Konferenciererna, två tjejer som kör ABBA-låtar, öppnade med att sjunga Mamma Mia och försökte få igång publiken. Showen var igång och jag hade bara tre danser i första delen. Tävlingsdisco, wienervals-showen och fantasy (dancing queen). Och det gick skapligt i alla, så himla roligt ju! Sen en 20 minuters paus, då vi pratade lite och fixade till oss. I andra delen hade jag fem danser. Disco avanc, fantasy (diggy down), waterloo (jive), disco forts och latin show. Allt rullade på väldigt bra, så himla roligt! Final med tjejerna på sång i gimme gimme gimme, och vi i fantasyn var ut i slutet på numret och dansade finaldansen med alla dansare. Så roligt, jag var så himla glad. Irina kom in på scenen och tackade av tjejerna, sen alla danslärare inklusive mig själv. Jag fick blommor, åååh så glad, tack Irina! Jubel och applåder i mängder, och Irina fick ett helt hav av blombuketter. Så fint! En helt otroligt härlig kväll blev det, jag var så himla glad efteråt. Så nöjd med allt! Pratade mer med Irina efteråt och tog en bild också. Plockade ihop alla mina grejer, lämnade tillbaks kläder och lämnade sedan stället. Mamma och mormor väntade på mig utanför så åkte hemåt med dom. Fint!
 
Bilder tagna av Josefine Berg.
 
Bästa, bästa, bästa Irina!

Uppvisningshelgen.

2015-05-14 @ 13:28:00
Parken i Gävle på lördagen.
Mamma skjutsade mig till Natalie till 9 så jag åkte in med dom till Gävle och Parken. Hjälpte till lite där innan genrepet drog igång strax efter 10. Saknades folk i pardansen så där fick vi göra om lite grann, jobbigt.. Sen rullade genrepet på och det var lite jobbigt att dansa allt menmen.. Passade på att äta lite grann sen innan uppvisningen började vid 12. Min första rond var 9 och det var wienervals showen. Så himla nervös ju, men det gick bra. Sedan följde standard-program, Waterloo-jiven, fantasy, disco, latin-program, fantasy och sist latin mix showen. Alla danser gick faktiskt bra, lite småfel bara men jag var ändå nöjd med dagen så. Kul att hänga runt med alla där också. Allt avslutades med godisregn och sen var det bara att packa ihop alla grejer igen. Runt halv fyra var vi påväg hemåt igen, så skönt!
 


Folkets hus i Sandviken på söndagen.
Jag cyklade ner till Folkets hus till 9.30-tiden, då skulle genrepet börja. Jag hade bara två danser att genrepa, tävlingsdiscon från Gävle och disco avanc, och det gick bra. Kollade på genrepet sedan, det är så kul att se alla ju.. Sedan hjälpte jag Pernilla med hennes barnkurser som var med i första föreställningen 11.30, då jag inte dansade nåt då. Passade på att äta lite också. Sedan var det föreställningar klockan 13 och 15. Tävlingsdiscon öppnade båda och andra discon var mitt i nån gång. Och det gick väll skapligt båda gångerna, bäst kändes det andra gången. Så himla glad efteråt. For ner och packade ihop alla grejer, pratade med Ida och Irina lite snabbt. Sen hjälpte jag till och städade lite snabbt nere i logerna, herrejösses vad folk kan stöka ner.. Lite prat med Natalie, och Irina innan vi drog oss hemåt igen..
 

Danskväll 2/5.

2015-05-03 @ 12:54:00
Blev avsläppt på Ackes efter tävlingen igår... Så var la där runt halv två-tiden redan, pratade lite med Kristin när hennes dansklasser var slut och sen åt jag lite i väntan på lektion. Vid 15 så hade vi en extra pardanslektion inför teatern. Gick igenom latin mixen (samba, rumba, jive) och även waterloo-jiven. Det gick bra, och efter två timmar slutade vi.. Bytte om och hjälpte till och plockade ordning inför danskvällen som började vid 18. Finfint! Folk ramlade in och jag pratade en del med Stefan och buggade några gånger. Pratade även lite snabbt med Irina när hon inte var upptagen.. Men jag drog hem med halv nio-bussen för då hade jag tröttnat så, och jag var så trött efter dagen..
 

Danstävling i Västerås 2/5.

2015-05-03 @ 11:34:00
Var uppe tidigt och studsade, packade klart väskan och fixade mig. Runt halv sju-tiden så kom Alicia med familj och hämtade upp mig och det var raka vägen till Västerås. Det var en extratävling i disco silver som gällde denna gång. Vi kom till hallen precis när det var insläpp vid halv nio, in till lagledarbordet och stod mest där helt upp och ner. Maja kom också, så vi var fyra från Ackes bara. Bytte om och tävlingen började vid 10. Först ut var disco par och det gick väldigt snabbt, en halvtimme senare var det klart. Och singel började och vi alla dansade men vi alla åkte ut direkt så det gick väldigt fort. Kollade prisutdelningen innan vi tog oss därifrån.. Raka vägen hemåt var det sen, eller dom släppte av mig i Gävle, tack!
 

RSS 2.0