Mitt 2014.

2014-12-31 @ 23:52:41
Vilket otroligt lugnt år det har varit. Herrejösses! Det har inte hänt så mycket men ändå så har det varit mycket. Jag jobbade lite extra på mellansvenska städ under våren och sen fick jag tio veckors sommarjobb där, himla najs. Och i höstas så kom jag in på en yrkesutbildning i Gävle, handel och administration. Två dagars praktik i veckan, jag är på åhlens och stortrivs. Och skola två dagar i veckan, med jättebra klasskamrater. Allt känns så bra!
 
 
Så det har inte hunnits med några trippar alls detta år, helt sjukt ju. Skönt men vissa grejer är jag ledsen över att jag har missat menmen. Vi åkte utomlands i somras i alla fall, hamnade på vårt älskade alcudia på Mallorca. Två veckor och det var så härligt. Var även på en allsångskväll i Gävle i somras, Tillsammans med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing. De var himla bra ju! Och nu i december här så var jag på julkonsert i Gävle, på den fantastiska Sanna Nielsen. Bästa på alla sätt o vis ♥
 
 
Dansen. Jag har dansat massor trots att motivationen har dalat och tiden inte funnits riktigt. Det är roligt att dansa men det har varit för jobbigt vissa gånger också. Så lektionerna har gått lite upp och ner, vissa gånger har det gått jättebra och andra inte. Jag har utvecklats lite grann det här året i alla fall, kanske inte lika mycket som jag har velat, eller så har jag bara inte sett det själv.. Jag har i alla fall fått höra från vänner och lärare att jag har utvecklats, det är fint, så jag får väll försöka tro dem.
 
I våras dansade jag en del kurser: jazz/show, tävlingsdisco, tävlingshiphop, zumba x2, fantasy, disco, jazz och pardans x2. Och i höstas dansade jag också en del kurser: tävlingsdisco, zumba x2, disco x2, fantasy, feminin vibe/house och pardans x2. Terminerna avslutades på Parken och Folkets hus som vanligt. Och på våren också med Magic of Dance Gävle teater. En fantastisk kväll med Babsan som konferencier/gästartist. Superfint! Jag har även fått jobbAckes under året, som zumbaledare, så jag har kört båda terminerna plus sommaren. Så roligt och lärorikt! Det har blivit en himla massa tävlingar under året också. Disco, hiphop och solo/duo pardans. Gick upp i silverklass i disco, galet kul! Det är himla roligt att tävla, jag gillar kicken man får, åh!
 
  
Vänner. Alla fina vännerna jag har träffat genom dansen. Så otroligt glad för att jag har dem i mitt liv. Försöker träffa dem så mycket jag bara kan.. Ibland önskar jag så att dygnen hade flera timmar. Vi har hunnit med en hel del under året som gått ändå, himla mysigt ju! Jag tycker om mina vänner
 
 
Året är slut, hej då 2014. Nu välkomnar vi det nya året, hej 2015. Jag hoppas att året ska bjuda på en hel del utmaningar och förändringar, och en massa, massa glädje. ÅH!
2015 - hit me!

Lista: Sammanfattning 2014.

2014-12-31 @ 17:50:00

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Fick jobb på Ackes..
Gick upp i silverklass i disco.
Började yrkesutbildning..

..Kan tyvärr inte komma på nåt mer så, kan säkert finnas småsaker..

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några, för jag håller dom aldrig.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja..

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Spanien, Mallorca.

6. Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Mer kvalitetstid med vänner.

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
12/4. 14/5. 6-7/12. 19/12.

8. Vad var din största framgång 2014?
Kom in på en utbildning som jag stortrivs på och som känns helt rätt för mig i yrkesval också.

9. Största misstaget?
Hm.. vet inte riktigt..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Stukade foten i oktober, annars bara förkyld typ.

11. Bästa köpet?
Oj, svårt... då jag knappt köper något. Men det får nog vara biljetten till Sannas julkonsert.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Måste nog säga mat och onyttigheter..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sanna.. dansen kanske.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Undo. Gala. Problem/break free. I'm a freak. All about that bass. Let it go.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hm.. Livet är som en bergochdalbana.. (standard svar!)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med vännerna. Tagit för mig mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Dansat kanske...

18. Hur tillbringade du julen?
Som vanligt. Farmor på förmiddagen och mormor på eftermiddagen till kväll.

19. Blev du kär under 2014?
Nej..

20. Hur många one night stands?
Noll.

21. Favoritprogram på TV?
Vet inte, jag har knappt kollat på tv något.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.

23. Bästa boken du läste i år?
Jag har inte läst någon.

24. Största musikaliska upptäckten?
Ingen speciell tror jag..

25. Något du önskade dig och fick?
Tv-serier och pengar/presentkort.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Ja, en ny iphone ;)

27. Årets bästa film?
Maleficent och Frost.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Slappade på dagen och kvällen spenderade jag på Ackes och dansade några timmar.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer tid med vänner. Mer motiverad till dansen.

30. Vad fick dig att må bra?
Dansen till stor del.. Praktiken.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen.

32. Vem saknade du?
Sanna. Jennifer. Nathalie... och några till.

33. De bästa nya människorna du träffade?
Arbetskollegorna..


 

Mys med fin vän!

2014-12-30 @ 14:36:00
Igår var jag in till Gävle och träffade Matilda, det var länge sen kändes det som. Så roligt! Vi började med att springa runt på hela stan, och då var vi verkligen överallt ju. Vi shoppade lite också, najs! Och sen blev det en fika på Java. Mycket prat om allt möjligt, mys! Sen en snabbsväng på stan igen innan vi skildes åt. Tack för en fin eftermiddag! :)
 

Mellandagsrean.

2014-12-26 @ 18:06:00
Jag hängde med mamma in till Valbo köpis på eftermiddagen för att kika in mellandagsrean. Så sjuuukt mycket folk, det var galet att bara ta sig in på köpis och parkera, haha. Jag kikade runt i de butiker jag ville men undvek rean typ för den var kaos och det var folk överallt. Hittar aldrig nåt på rean ändå.. Köpte en svart cardiganvila som jag kollat in före jul.. Fint! Sen fikade vi på café Madame och hejade på syster som jobbade... och sen åkte vi hemåt.
 

Julklappar 2014.

2014-12-25 @ 16:54:17
- dolce&gabbana parfym
- överfallslarm + usb-minne
- presentkort: åhléns, Valbo köpis och SF bio
- 500 kr
 
- necesär
- silver örhängen
- halsband m kors
 
- dumle
- romerska bågar x2
 
- sex and the city-boxen
- annika sjöös bok fröken duktig
- bones säsong 9
 
- taco serveringsset
 
Julstrumpan: Silvermask, chokladtomte, små chokladtomtar, försvarets hudsalva, mascara, glitter-mascara, två fuck cancer-armband och SF bio presentkort.
 
Utöver detta så fick jag en del kläder och pengar också. Så himla najs och jag är så nöjd!!

Julafton är över för denna gång.

2014-12-25 @ 16:38:48
Vi vaknade runt nio-tiden som vanligt. Fixade oss, packade ihop alla grejer och åt lite frukost också. Julskinkssmörgås! In med julklapparna i bilen och det var raka vägen till kungsgården, till farmor och faster Yvonne. Där var vi dem vi brukar vara, så det var mysigt! Det blev massa mat ganska direkt, blev mätt ja, och lite fika och glass efter det. Utdelning av julklappar blev det också, wiie! Jag blev jättenöjd med mitt. :) Satt där och bara hängde en stund innan vi åkte hemåt strax innan tre-tiden..
 
 
Efter att vi lämnat av pappa hemma hos han och hämtat våra väskor så åkte vi över till mormor. Kalle Anka som gällde då. Tradition! Efter de så kom mamma också, så vi hjälpte henne in med alla kassar, haha. Sen blev det massa mat igen, herregud så mätt jag blev, men sååå gott! Efter ett tag så blev det även julklappsutdelning här. Jag fick sååå mycket och jag är så himla nöjd! :D Sedan fikade vi framför Tomten är far till alla barnen. Finfint! Runt tio-tiden typ så åkte vi hemåt för kvällen...
 

Uppesittarkväll.

2014-12-25 @ 16:24:44
Som vanligt så åkte jag och syster hem till pappa dagen före julafton. Där det blev lite julbord med smått och gott, sedan bingo-spel framför Bingolottos uppesittarkväll. Tradition! Vi vann tyvärr ingenting menmen.. Vi hade en mysig kväll i alla fall och sen hoppade vi alla i sängs... :)
 

Hej, mitt vinterland!

2014-12-23 @ 13:01:00

Fixat o klart.

2014-12-20 @ 21:37:11
Idag har jag och syster slagit in alla julklappar, så nu är det fixat och klart. Gött!
 

Simply the best ♥

2014-12-19 @ 23:48:00

Senast jag såg Sanna var den 21 december 2012. Alltså två år sedan. TVÅ!!! Det är så sjukt galet, vad hände liksom? Jag är så otroligt lycklig att jag tog mig in och såg Sanna på konserthuset den här kvällen. Hon var bättre än någonsin och jag bara njöt. ÅH! ♥

Jag har sett Sanna så många gånger men när hon kom ut där på scenen i sin otroligt vackra klänning så pirrade de till som det gjorde första gången man skulle se sin idol/förebild. Det var så fint på nåt sätt. Jag blev alldeles varm inombords och kunde bara njuta resten av kvällen.

Sanna öppnade med Auld lang syne. Åh, älskar den! Så himla vackert! Fortsatte med Jul jul strålande jul och egenskrivna Julen närmar sig. Fint och julkänslan kröp sig fram. Blandade jullåtar, några egna, några covers och självklart fantastiska Undo. Och med små anekdoter från livet, vissa väldigt personliga och jag ville bara hoppa upp och krama om henne. Himla fint! Det var en perfekt julkonsert, jag hade inte kunnat önska mig något annat. Sanna är/var så jordnära, charmig, personlig och verkligen bjöd in publiken. Allt var så fint och så äkta! Några favoriter var Dagen är kommen, Tomten jag vill ha en riktig jul, Utan dina andetag, Angel, River, Vinternatten, Drummer boy, Viskar ömt mitt namn. Allt avslutades med Så mörk är natten med alla ur bandet på kör och Sanna gick sakta ut ur lokalen. Så bra. Så himla bra!

Efteråt så var det signering i foajén. Sanna stod redan där när jag kom ut och jag väntade till de sista, som alltid. Tillslut så kom jag fram till henne också. Världens längsta och mysigaste kram. Åh, vad jag tycker om henne. ♥ Det var så fint att stå där med henne och prata om allt och inget. Vi tog bild, kramkalas och önskade godjul osv innan vi skildes åt.. Jag gick därifrån med ett leende och tog bussen hemåt..

Så otroligt fin kväll, tack bästa S!

Jullov!

2014-12-17 @ 21:06:00
Då var det jullov från skolan och praktiken också. Praktiken har gått finfint de sista dagarna här. Så himla roligt ju och jag längtar redan till 12 januari när jag är tillbaks på Åhléns. Och skolan har rullat på också, har bara gått halvdagar nu i december. Hunnit med ett prov i näthandel också, och det gick bra. Fick tillbaks provet i marknadsföring också, även det gick bra. Även hemprovet i ekonomi o prissättning, det blev alla rätt. Så himla nöjd med alla resultat, det känns bra! Vi har fått två uppgifter som vi ska göra under lovet nu.. Men först fyra veckor lov, så skönt!
 

Julfest på Ackes.

2014-12-16 @ 18:39:00
I söndags var det julfest för alla tävlingsdansare på Ackes. Jag och Natalie åkte in en timme innan och hjälpte till och fixade lite.. Vid 17-tiden så ramlade folk in, och det blev tillslut två långbord med massa gottigotta. Vi var nog runt 45-50 personer där, roligt ju! Vi började med att fika massa, gött! Och sen började lekarna.. Först hela havet stormar och sen blev det stafett-grenar med tre lag. Jag var inte med, men jag hade roligt ändå att se alla, haha. Mot slutet så dansade vi även lite bump och sen sprang tiden iväg och klockan blev åtta och folket drog sig hemåt.. Jag åkte hemåt med Natalie och hennes mamma. Fin kväll ju!
 

Bakning på schemat.

2014-12-13 @ 22:38:46
Idag for jag hem till Natalie efter lunch för vi skulle baka lite till julfesten imorgon på Ackes. Det var skoj! Började med att göra cornflakes kakor och sen ville vi göra nåt mer så vi kollade runt lite... Det slutade med rulltårta, första gången för oss båda, men de blev grymt goda. Vi är grymma på att baka ju! :D Har dock ingen bild på de färdiga resultatet, haha. Sen började vi pyssla lite smått också, haha, får se hur det blir imorgon ;)
 

Let it go

2014-12-12 @ 15:42:00
Då var dansterminen över för denna gång på Ackes dansskola. Det känns faktiskt skönt för det har varit så otroligt mycket hela terminen eller i alla fall mot slutet nu. Helt slut i kroppen ju! Men det har ju varit roligt också. Jag har ju dansat som mest för Irina, som vanligt. Tävlingsdisco, zumba x2, disco, fantasy och pardans x2. Och det blev även två kurser för Ida. Feminin vibe/house och disco/jumps&turns. Roligt! Den här terminen så fick jag en egen grupp i zumba på söndagar, så den blev min nu. Så himla roligt och lärorikt ju! Och jag har även hjälpt till så mycket jag har kunnat på dansskolan, det känns bra!
 
Det har bara varit uppvisningarna på Folkets hus och Parken denna termin, men det har varit roligt det med. Tre föreställningar i Sandviken och en stor i Gävle. Så roligt att visa upp vad man har lärt sig och så. Och några tävlingar har jag hunnit med också. Fyra stycken bara. Pardans, extra i disco och två regions disco/hiphop. Och samlade på mig 10 medaljer och 2 pokaler, fint ändå!
 
 
Tusen tack alla för en fin termin! Får se hur nästa termin blir, spännande...

Två veckor kvar till jul

2014-12-10 @ 14:57:45
förra julen...

Personalmiddag.

2014-12-09 @ 20:52:00
Efter avslutningen i söndags så åkte ju jag, Madde och Natalie till Ackes. Vi hann inte hem emellan för vi skulle ut och äta vid 18 i Gävle, så då åkte vi till Ackes och hängde där istället. Pernilla hann komma också.. Vi bara satt där och pratade och var väldigt trötta, haha. Strax innan sex så begav vi oss upp till söder och till Lilla Saigon där vi skulle äta för kvällen. Först på plats som vanligt, Hanna kom strax därefter och även Kristin. Sen ramlade Irina, Vahidin och Ida in också. Trevligt värre! Körde på buffén allihopa, så det blev ris och friterad kyckling för min del och glass till efterrätt. Satt där och pratade massor och hade de väldigt trevligt och mysigt. Strax efter nio-tiden så lämnade vi restaurangen och stod utanför och pratade lite.. Hejdå och kramkalas sen. Och jag, Madde och Natalie gick tillbaks hela vägen till bilen och åkte hemåt. Tack alla, åh vad jag tycker om er! Ackesfamiljen!
 

Uppvisningarna är avklarade.

2014-12-09 @ 20:09:00
I lördags var det uppvisningar på Folkets hus i Sandviken. Nytt för denna termin var att det var tre föreställningar istället för två då det är så mycket barn som dansar. Syster skjutsade dit mig lagom till genrepet började vid halv tio. Körde igenom disco avanc och sedan även tävlingsdiscon och fantasyn som var med från Gävle. Härligt! Vid 11.30 var första föreställningen, dock bara med barnkurser och vi i fantasyn som dansade tre danser. All about that bass, Limbo och Ariana Grande. Det var otroligt roligt och det gick väll bra! Sen blev det en liten vila på 30 minuter ungefär innan den andra föreställningen började vid 13. Öppnade med disco avanc och det gick väll skapligt, sjukt trångt i alla fall. Sen hade jag tävlingsdisco och två danser med fantasyn. Det gick bra, helt slut efteråt i alla fall. Men då var det bara att tagga om och köra den tredje föreställningen vid 15. Dock bara disco avanc och tävlingsdiscon denna gång. Gick helt okej och efteråt var jag helt slut i kroppen. Herregud! Men jag var galet nöjd efter dagen också, det kändes fint! Bytte sen om och packade ihop allt, pratade med Irina och lite folk innan mamma hämtade mig..
 
 
I söndags så var det uppvisning på Parken i Gävle. Mamma skjutsade mig till Natalie och jag åkte in med dem. Så sjukt mycket packning med oss, haha. Kom dit runt halv tio typ, och hjälpte till lite innan genrepet började vid 10. Så dansade igenom alla danser typ och det gick väll skapligt. Tävlingsdiscon var lite kaos då det var tre som inte kunna komma, haha. Efter alla danser så var det bara att äta lite, plocka ordning bland alla grejer och bara vila inför uppvisningen liksom. Den började vid 12 och det var åtta danser som gällde för mig denna gång. Vi öppnade med tävlingsdiscon, och sen rullade det på.. Fantasy, disco, fantasy, latin pardans, house, standard pardans och sist feminin vibe. Alla danserna gick bra i överlag, visst blev det lite småfel här och där, men jag var nöjd ändå. Så himla roligt ju! Plockade ihop alla grejerna sen, hjälpte till att städa ihop allt och pratade lite med Irina och resten av folket där. Sen åkte jag med Madde, Natalie och Ida in till Ackes...
 
bild från gd.se...

Det är över.

2014-12-05 @ 20:41:00
Då var sista dansveckan förbi. Om den har gått bra, inte det minsta. Tävlingsdiscon kändes inte alls bra, men jag fick köra igenom den en gång till i torsdags.. I fantasyn så testdansade vi kläderna och fixade de sista stegen osv, det kanske kan gå bra.. Discon i viken gick helt okej, finns lite smågrejer att träna på inför uppvisningen. Torsdagsdiscon kändes bara skit. Tre personer hoppade av och vi fick fixa om placeringar och danserna gick skit. Vill inte alls vara med på den längre. Och pardansen gick väll helt okej, standard bättre än latin i alla fall. Så nu är det väll bara att tagga om inför uppvisningar då. :)
 

RSS 2.0