Dans är livet!

2012-01-26 @ 22:43:59

Nu har jag testat på alla kurser jag skulle testa på på Ackes för den här veckan.

I måndags var det mycket, hela tre kurser som gällde. Street forts, streetjazz övade och jazz övade. Och herregud vad jag är otränad, hej träningsvärk! Streeten var rolig.. Först uppvärmningen med styrka blandat. Sedan körde vi på med två koreografier direkt, bara för att testa på lite tror jag. En streetig och en locking, haha så roligt. Det gick finfint! Och vill gärna fortsätta på den kursen ju. Streetjazzen sen, aldrig dansat förut, men det gick bra, över förväntan faktiskt. Gjorde mördarstretchen tillsammans två och två, snacka om att vara ovig. Lite styrka innan vi började med koreografin. Underbar koreografi ju, men lite halvsvår men då blir det lite utmaning också. Så rolig att dansa i alla fall. Ska lätt gå denna kurs! Sist var jazzen.. Gjorde kickar, olika diagonaler med padeboure och piruetter innan vi körde igång med koreografin. Vi dansar till criminal med Britney, love it! Halvsvår koreografi faktiskt, jättefin och rolig, men svår.. Jag vill fortsätta men samtidigt inte, gah! Måste bestämma mig..

I tisdags var det dags att dansa igen. Två denna gång bara, modern nyb/forts och zumba övade. Jag gick in på moderna med inställningen att denna kurs ska jag inte gå sen.. Vi körde nå konstiga övningar i början, sen en liten uppvärmning där vi gick igenom kroppen och sedan koreografi. Vi dansade till nån Robyn-låt. Väldigt lungt i början, det vi har lärt oss än. Fint ju! Jag lämnade lektionen med, fasen jag vill ju gå denna med. Hm.. Sedan zumban, vad ska jag säga?! Så sjukt roligt alltså. Väldigt mycket armar och lite avancerade steg men det går bara bra. Helt underbart, jag älskar det! Zumban måste jag fortsätta på..

Igår var det bara en kurs som gällde, show (fantasy) avanc.. Gud så nervös jag var innan, liksom avancerad, jag klarar ju knappt övade.. Pratade med de andra tjejerna som var nybörjare i kursen, vi var 6st och det var 7st som dansat i flera år i gruppen. Tydligen så väljer Irina ut folk till gruppen, hon vill att det ska vara samma folk hela tiden typ och byter bara ut om de är folk som hoppar av eller så. Och jag var en av de utvalda! Började med att presentera oss för varann och hur länge vi hade dansat typ, jag har dansat minst av alla. Sedan uppvärmning innan vi började med en jazz-koreografi. Fick massor av steg, både lätta och svåra. Dubbelpiruetter och hopp gäller nu, shit! Det ska nog gå tillslut, sjukt roligt var det i alla fall. Så denna fortsätter jag på lätt, och det hade nog Irina räknat med redan också, haha.

Och här ikväll var jag in på den sista kursen i ordningen, latin mix övade. Vi var inte så många, det saknades några och det var en ny där men hon gav upp efter 15minuter typ. För svårt tyckte hon. Och Irina frågade hur vi kände.. Lite svårt men vi alla ville ha utmaning liksom. Samba-uppvärmning och sedan koreografi. Den var rolig att dansa, men det finns nåt steg som är svårt att få till, gah. Men det är bara att köra på, det blir bra tillslut. Kursen ska jag lätt fortsätta på.

Prova på-veckan är över. 9 kurser har jag testat på på 5 dagar nu. Från ingen träning alls på några veckor till detta, min kropp orkar inte mer. Jag har nog träningsvärk i varenda liten muskel typ.. Galet! Men oj vad jag har älskat det, iih! Nu är det bara det svåra kvar... Att välja ut vilka kurser jag ska gå. Svårt. För Svårt! Jag vill ju dansa mycket, det är jag redan inne på. Från början sa jag max 6 kurser, meeeen jag vet inte.. Jag kan inte få ner de till sex stycken. En kan jag plocka bort direkt och det är contemporary jazz, men sedan finns det åtta till.. Jag vill dansa alla!!!

Jag pratade lite med Vahidin innan jag lämnade Ackes nu ikväll, hade gärna pratat med Irina men hon var upptagen. Ville prata om kurserna med henne, men istället pratade jag om betalningen med V.. Sista betalningsdag är nu på måndag, och jag vet ju ännu inte om jag får nå pengar och kan betala liksom. Och eftersom de vet vem jag är, så kunde jag antingen delbetala eller skjuta upp betalningen några dagar, om det inte gick att lösa nu.. Jag skulle bara säga till isåfall. Det känns bra! :) Men jag ska kanske ta mig in till Ackes imorgon och kolla om Irina har lite tid att prata, jag vill liksom veta vilka kurser jag behöver gå för att utvecklas typ... :) Yeah!

I like how it feels!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback