Så trött.

2013-01-31 @ 23:17:27
Nästan först på Ackes ikväll här, runt halv fem-tiden. Vid 17 så var det dags för disco.. Jobbigt värre. Koreografin är ju krånglig, haha. Men det ska nog gå bra när man kan stegen så.. Gick igenom den lite svårare också, den går snabbt. Sen hade jag en timme ledigt då jag avbokat mig från raggan.. Men jag var med på Irinas zumba istället, fy fabian så roligt! Svettigt värre och jag blev trött. Jazzen började vid 19-tiden men jag gick in där efter uppvärmningen.. Var med och gjorde de nya stegen som Lisa la på annars kollade jag mest. Tog halv nio-bussen hem sen och mamma hämtade mig. :)
 

Härlig kväll!

2013-01-30 @ 23:59:00
Ikväll var det dansar-kväll igen. Älskar att hänga på Ackes på kvällarna ju. Kom dit runt halv fem-tiden, lite trött och seg.. Pratade lite med Irina och vid 17-tiden var det dags för zumba. Så roligt men oj så jobbigt! Sedan kom Frida så pratade massa med henne och även Cassandra dök upp här. Trevligt värre! Dansade igenom våra danser lite, fint. Vid 19.15 var det dags för broadway jazz, först en liten uppvärmning följt av Irinas favorit piruett-övning. Sedan diagonaler som jag var med på och stod först också, yeah! Så roligt! Koreografin på de sen, den är snabb och rolig. Lite "nya" steg också, det blir fint när man lärt sig detaljerna. Fantasyn direkt efteråt, där vi körde disco-uppvärmning, jobbigt! Sedan dansade vi igenom vår ny disco-koreografi och det går fort va. Gick igenom vissa steg lite mer noggrant och det blev väl bättre. Dansade sen igenom den och Irina ökade tempot för varje gång, jobbigt. Började på en ny koreografi också, en mer modern till en konstig låt, haha. Den var annorlunda. Slutade strax efter halv tio-tiden. Pratade lite med Irina och några andra i gruppen som var kvar. Trevligt! Fick skjuts hem av Pernilla och Frida sen, tack!
 
bild från december.

Uppträdande på Gävle sjukhus.

2013-01-29 @ 21:01:35
Ikväll här så har jag och fantasy-tjejerna hängt på Gävle sjukhus, blev bokade på gig av Hjärt&lungfonden tror jag det var.. Samlades vid 17-tiden utanför restaurangen, Irina, åtta tjejer ur fantasyn och fyra pardansare. Vi fick ett rum bakom där vi kunde byta om och sedan körde vi lite rep, eller vi gick igenom placeringarna och sedan dansade vi i vårt lilla rum. Vid 18.15 så var det dags att uppträda.. För mig gällde fem danser: latino-samban, mixen, jazzen, käpp-dansen och afron. Det gick bra men visst blev det lite småfel.. Men det var galet roligt i alla fall, det tyckte vi alla. Irina var riktigt nöjd med oss efteråt så det var skönt. Satt kvar en stund och pratade, fick presentkort av Irina som ett litet tack för att vi var med. Fint! Kramkalas och fick sedan skjuts hem av Pernilla, tack!
 

Waiting for a ride in the dark.

2013-01-27 @ 23:21:00
Här sitter jag och gör inte så mycket alls. Nyligen kollat på filmen på 3an, Trubbel i paradiset. Den är bra! Får se vad som händer nu, om jag orkar sätta i en film eller om det blir sängen. Imorgon är det i alla fall ny vecka och det är dags att söndagsblogga. Yeah!
 
Måndag: Stan en sväng. Showdance 19. Streetjazz 20.
Tisdag: Uppträda med fantasy 18, sjukhuset.
Onsdag: Zumba 17. Broadway jazz 19.15. Fantasy 20.15.
Torsdag: Beskattningsrätt 10.15-13 och 14.15-17. Disco 17. Jazz 19.
Fredag: Plugga!
Lördag: Slappa..
Söndag: Modern 14.15. Jazz/show 17.
 
Veckan ser ut som den brukar typ. Massa dans, underbart! Nån föreläsning också, segt! Och ett uppträdande med fantasyn, det ska bli roligt va! Och helgen blir väldigt slapp, inget planerat än i alla fall.. :)
 

Danssöndag!

2013-01-27 @ 21:30:17
Bussen in till Gävle vid halv ett-tiden idag, och raka vägen till Ackes. Bytte om och kikade in lite på pardansen sen, pratade med Irina lite snabbt och sen satte jag mig ute vid foajén. Pratade med Ida, Hanna, Emma och Frida innan det var dags att dansa också. Vid 14.15 hade jag modern.. Uppvärmning först där vi gick igenom kroppen och sedan fick vi dansa de vi kom ihåg av koreografin. Gick igenom den sen och fick även lite nya steg på slutet. Strax innan vi slutade så hämtade Irina mig, jag skulle med henne till viken. Så vi hoppade in i bilen och åkte till viken, dock en skärrad Irina för det hände en grej på hennes lektion... Kom till Kulturcentrum runt kvart i fyra typ, bytte om och pratade lite med Irina innan hennes lektion, kramkalas.. Hon körde igång sin lektion, barn tävlingsgrupp, kul att se ju. Vid 17 så var det dags för jazz/show övade som jag tänkte testa på.. Visste ju vilka de flesta var i gruppen i alla fall så det var skönt. :) Uppvärmning och sen lite piruetter. Diagonaler på det, och jag var med, haha. Sedan koreografi, samma som vi har på broadway jazzen, så nu dansade jag den. Så otroligt snabb, haha. Men det var jätteroligt och vi fick lite nya steg också. Lite svåra men det ska nog gå om några veckor. Sedan väntade en timmes zumba med Irina.. Det var en hel del med folk där. Vi körde på som fan, hjälpte Irina lite och så. Svettigt blev det men jag hade så galet roligt. Love it! Pratade med Irina efteråt, väntade in henne och sedan fick jag skjuts hem. Tack! Var hemma strax innan åtta-tiden typ..
 

This means war.

2013-01-27 @ 20:54:12
 Jag och syster kollade på film igår. Åt lite pastasallad och sedan lite choklad. Mums!
 

New.

2013-01-26 @ 14:38:26
Var till Hemmakväll med mamma för det var 50% på köpfilmer bara idag. Det gällde tydligen alla köpfilmer, även nyheter också. Så jag kom hem med tre filmer, så bra!
 

It's friday!

2013-01-25 @ 20:25:21
Redan fredag liksom. Dagen har spenderats här hemma vid datorn typ. En liten promenad med musbus har det blivit, gudars vad kallt det är ute då. Annars har jag hunnit med lite smågrejer bara. Mailat folk, bloggat, smsat med folk, avanmält danskurser, beställt kursböcker, bokat Peter Pan och kollat massa på Bones. Och nu nyligen har jag ätit tacos med mamma och nu sitter jag här och kollar på Bones igen. Så bra! Får se vad som händer senare här...
 

Så bra!

2013-01-25 @ 17:36:44

Oj, vilken dansvecka!

2013-01-25 @ 15:28:21
Nu så är prova-på veckan över på Ackes. Herregud! Jag gillar denna vecka för man dansar så himla mycket, på både gott och ont.
 
I måndags var det in till Ackes som gällde.. Först testade jag en helt ny kurs, styrka/stretch/akrobatik med nya läraren Alex. Mycket kondition och armstyrka i början, sen lite mer styrka och lite stretch. Sen körde vi igång... Gick skottkärra. Hjulade på både en och båda händerna. Stod brygga och skulle falla över. Stå och gå på händerna. Sedan visade han nån volt-grej också. Jag var livrädd för att testa lite olika saker, rädd att skada mig liksom. Så får se hur det blir med den kursen. Efter den så väntade street övade med Ida, och den var väldigt krånglig och i slutet gav jag upp. Satte mig ute i foajén och pratade med Irina och Frida istället, mycket trevligt. Sen blev det showdance forts/övade med Alex igen, och samma jobbiga uppvärmning som på akrobatiken. Diagonaler sen, som jag inte vågade stå över, haha. Han kan bara engelska och jag vill helst slippa prata så det var bara att vara med. Piruetter, padeboure, kickar, chassé med splitt-hopp och allt. Sedan koreografi som jag redan kunna, för vi fick testa den på provlektionen med han.. Den är väl sådär, menmen.. Sist så testade jag streetjazz övade med Ida, stod dock över uppvärmningen för var så trött. Koreografin var jättefin och den var så rolig att dansa. Den gillade jag. Helt slut efter fyra timmar i alla fall, Jag och Jenny tog bussen hemåt sen.
 
I tisdags var tanken att åka in till Gävle på pardans, men pratade med Irina på dagen och det blev lite ändrat där. Så jag drog till kulturcentrum här i Sandviken och provade feminin vibe/house forts/övade för Ida istället. Jag vet inte vad jag tycker om gruppen egentligen.. Men jag älskar att dansa feminin vibe, så kul! Koreografin var rolig men lite krånglig. House-delen var rolig. Jag ville främst testa kursen för att jag vill vara med på sandvikens uppvisning sen också, haha. Får se hur det blir.. Tog sällskap med Ida och Jenny hemåt sen.
 
I onsdags kom jag in till Ackes väldigt opepp, menmen.. Zumba med Irina stod först på tur och det kändes lite bättre efter den. Så roligt att zumba ju, helt underbart! En timme ledigt sen och då pratade jag med Frida massa. Broadway jazz forts/övade med Irina stod på tur sen.. Var med på uppvärmningen och lite till. Sedan satt jag mest och kollade faktiskt. Dansade burlesque och koreografin var snabb ju. Memorerade den ifall jag ska gå den nästa vecka. Sist väntade fantasy med Irina där vi körde en jobbig disco-uppvärmning. Kollade mest där också när hon lärde ut en ny discokoreografi, eller jag memorerade den. Skulle tävla mot varann i två grupper sen och då hoppade jag in och dansade också. Roligt! Efteråt så pratade jag med Irina en del, om allt.. Sedan bussen hemåt.
 
I torsdags (igår) var det ännu en kväll på Ackes. Först testade jag disco forts/övade med Irina, vi var så otroligt många så det blev svårt att dansa. Körde den där jobbiga discouppvärmningen som vi gjorde på fantasyn, sen körde vi igång med koreografin. Snurr och hopp som förstör lite grann men annars var den rolig ju. Jobbigt om inte annat. Direkt efter så provade jag ragga forts/övade för Lisa, en liten uppvärmning och sen koreografi. Den var lite krånglig, vet inte riktigt vad jag tycker om den så. Sist så testade jag jazz övade/avanc för Lisa också. Körde en lång uppvärmning och gick igenom hela kroppen. Efter det körde vi diagonaler och jag var med, woho! Koreografi på det och den var jättefin och jag hänger med. Jag gillade den verkligen.. Sen hade vi fantasy-rep inför uppträdandet på tisdag, 1,5 timme. Dansade igenom alla danser vi har. Jazzen, street/disco, käpp-dansen, i'm in love-discon och afron. Jobbigt ju! Och det blev bestämt att samban från latinon ska med också, vi behövde fler danser, så jag, Cassandra och Larisa ska köra den. Eh, det blir mycket nu.. Efter allt så pratade jag med Irina igen.. Var helt slut efter 4,5 timme, puh! Och tog sedan bussen hemåt..
 
Det var allt. Nu ska jag bara försöka välja ut vad jag ska dansa, det är inte det lättaste ska jag säga er. Jag har försökt diskuterat lite fram och tillbaks, men jag blir inge klokare. Vill gå de flesta ju och känns som att jag kommer ångra mig om jag plockar bort nån.. Men vi får se hur det blir, på söndag ska jag bestämma mig!!!
 

Plugget!

2013-01-25 @ 11:36:44
Skolan har börjat också, läser ju en kurs nu. Beskattningsrätt 15hp. I måndags så var det kursintro, fick reda på lite vad vi skulle göra och så. Upprop och sådant med. Vi skulle få vara lite försökskaniner i denna kurs också, de flesta föreläsningarna är förinspelade så vi får lyssna på dem istället för att komma till högskolan på föreläsning. Det känns skönt, hoppas bara det ska fungera bra. Och i tisdags var det första föreläsningen som handlade om skatterättens grunder. Väldigt segt och efteråt träffades vi i vår grupp och bestämde lite.. Föreläsningar på torsdag nästa vecka, najs!
 
Har just beställt två av fem böcker för kursen. Det får räcka liksom, haha, har inte råd med flera.

Let's go!

2013-01-20 @ 21:53:00
Kvällen har spenderats här vid datorn och tvn. Först var det Bones, så kul att se avsnitt man aldrig sett förut ju. Sen blev det film, Kärlek på menyn, den är riktigt bra ju! Efter den blir det nog sängen för imorgon ska jag upp i tid, jobbigt, haha.. Måste packa väskan för morgondagen först bara.
 
Ny vecka och det är dags att söndagsblogga igen.
 
Måndag: Kursintro 10.15, högskolan. Prova-påAckes: dansa 17-21.
Tisdag: Beskattningsrätt 9.15-12. Prova-påAckes: dansa 20-21.
Onsdag: Beskattningsrätt 10.15-15. Prova-påAckes: dansa 17-21.15.
Torsdag: Prova-påAckes: dansa 17-20.
Fredag: Prova-påAckes: dansa 18-19.30.
Lördag: Slappa, rejält!
Söndag: Dansa nånting!
 
Nu börjar allt.. Läser en kurs på högskolan denna vår och det är kursstart och allt. Dansen började ju idag och fortsätter hela veckan. Jag testar allt som går och som jag är intresserad av, sen får vi se vad som händer. Det är en lite galen vecka, minst sagt. Love it!
 
älskade ställe.

I'm gonna live forever

2013-01-20 @ 21:14:00
Dansen började idag, iiihi, men oj vad trött jag är nu. Börjar känna träningsvärken komma lite sakta också, haha. Skönt det!
 
Jag åkte in till Gävle runt elva-tiden idag, fick sällskap av Pernilla på bussen, trevligt! Raka vägen till Ackes sedan, där jag träffade på Larisa det första jag gjorde, trevligt. Sedan pratade jag med Vahidin och bara kollade lite barndans och hängde.. Vid 12.30 var det dags för lite dans, 10-dans denna gång. Typ helt nytt för mig, men jag skulle för första gången få provdansa med en partner. Herregud, det var så roligt, men också svårt, haha. Testade vals, chacha, rumba och jive. Himla mycket att hålla reda på ju, mycket att lära och jag känner mig väldigt dålig.. Slutade vid två-tiden och träffade på Elin, Hanna, Emma och Ida utanför, najs! Vid 14.15 så var det dags för modern övade, och vi dansade till en mycket bra låt. Och koreografin var lite krånglig och jobbig men samtidigt rolig att dansa. Efter den så testade jag contemporary jazz forts/övade och den hade också en bra låt, den koreografin var lite lättare än moderna men sjukt jobbig istället. Sen hade vi lite ledigt, satt ute i foajén och pratade med Frida, Hanna och Emma en stund. :) Sedan gick jag och Frida till söder lokalen, Vahidin frågade om vi kunde gå dit på buggen för de var flera killar än tjejer, så vi drog dit. Så vid 17 var det bugg fortsättning som gällde, haha. Aldrig buggat i hela mitt liv, så det var spännande. Grundstegen var ju lätta, sen var det bara att hänga med, haha. En timme gick fort och sen tog vi sällskap bort till ackes och jag gick till bussen som gick vid halv sju...
 
Imorgon väntar ännu fyra timmar dans, längtar va!
 

Svar på frågestunden!

2013-01-20 @ 20:21:41
Först säger vi tack för alla frågor! Ska ta och svara på dem här nedanför nu!
Nu kör vi!
 
Svar:
Jag vet inte... eller jag har väl tagit en paus så att säga. Jag ska försöka plugga ikapp mina restkurser, men jag tar de när jag känner för det. Har ingen motivation alls och det är ingen idé att tvinga sig till nåt. Det får ta den tid det tar. Men nu under våren ska jag försöka plugga en kurs, får se hur det går.
 
Jo, jag har funderingar på det. Har kollat upp ansökningsdatum och auditionsdatum till lite olika. MEN jag vet inte om jag vågar... och jag har verkligen inte råd med nån dansutbildning heller.
 
Svar:
Fina Emelie, åh, jag vet inte, hade jag haft pengar så hade jag kommit direkt. Men SNART!
 
Hm, just nu.. Två låtar som jag lyssnar väldigt mycket på är Händerna mot himlen med Petra Marklund och Diamonds med Rihanna.
 
Oj, den var svår.. Jag hoppas i alla fall att jag är färdigutbildad ekonom. Att jag har funnit ett jobb och skaffat egen lägenhet runt Gävle-trakten typ. Och att jag fortfarande dansar på nåt vis. Annars vet jag faktiskt inte..
 
Svar:
Jag vet inte.. Nån som jag alltid kommer att tänka på när jag hör det ordet är Nathalie Rosenberg. Hon betyder så mycket för mig och jag ser upp till henne enormt mycket. Både som person och dansare. Så hon får det nog bli här.
 
Jag lyssnar på all möjlig musik faktiskt. Det mesta funkar, dock inte techno, rapp, men annars så.
 
Min drömresa... hm, har många olika drömresor. En är väl helt klart New York, att uppleva allt där. Det är en dröm!
 
Svar:
Jag gick Natur med inriktning matte o data. Jag ångrade mitt val under första året och försökte byta några gånger men var tvungen att börja om helt från ettan då så jag blev kvar på natur..
 
Ja, det tycker jag nog. Jag tyckte om att gå i skolan fram till gymnasiet.. Och jag var väl typ pluggisen i klassen.
 
Svar:
Började nog dansa runt våren 2005. Första "riktiga" dansklassen var nog i Sthlm okt 2008 för Jennie Widegren. Det var inte förrän hösten 2010 som jag började på Ackes dansskola och dansade mer regelbundet. Det bästa med att dansa är väl att man mår så bra av att göra det, oavsett vilket humör man är på innan så är det alltid glädje efteråt. Jag blir glad av att dansa. Man kan uttrycka sina känslor i dansen och bara få vara en stund. Underbar känsla.
 
Oj... har testat det mesta känns det som. 4 terminer: jazz3 terminer: ragga, street o latino, 2 terminer: streetjazz, show o feminin vibe, 1 termin: house, modern, contemporary jazz, lyrisk jazz, broadway jazz, disco, balett.. Och för några år sedan så testade jag även salsa och linedance i en termin.
 
Favoritdans... När jag får den frågan så svarar jag alltid jazz. Konstigt egentligen då jag inte gillar piruetter och har svårt för de och olika hopp. Men det ligger ändå närmast hjärtat. Annars är feminin vibe jäkligt roligt också!
 
Svar:
Jag tycker om att bo hemma... visst skulle jag vilja flytta till något eget, men jag har inte den ekonomin att göra det, och jag trivs bra hemma än så länge. Jag tror inte att jag vill bo kvar i Sandviken i alla fall, men vet inte riktigt vart jag skulle vilja bo heller. Det skiftar från termin till termin. Förut hade jag kunnat gjort vad som helst för att få bo i Stockholm, men det lockar inte lika mycket längre. Även haft planer på att flytta till Gävle och det är väl de som ligger närmast nu.
 
Vad jag vill arbeta med, gud så svårt.. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte. En dröm är ju att arbeta med dans, men det känns lite långt borta just nu. Men inom butik skulle jag nog vilja arbeta. :)
 
 
Tack för alla frågor! :D
 

IMORGON!

2013-01-19 @ 16:22:00
Imorgon börjar dansterminen igen. GUDARS VAD ROLIGT! Tillbaks till Ackes tänkte jag säga, haha, men jag har ju varit där under lovet ändå ju..Helt sjukt! Men imorgon får man träffa alla vänner som man dansar med, och att äntligen få dansa lite också. Eller mycket. Hela dagen imorgon är fullspäckad, så galet!
 
 

Helgen är kommen.

2013-01-18 @ 23:18:36
Det har varit en lång dag idag. Vaknade runt halv elva nån gång. Duschade, åt frukost och kollade på Sjunde himlen. Så himla bra! Pluggade sen lite statistik och kastade i mig lite mat. Fick skjuts till resecentrum och det blev bussen in till Gävle och högskolan. Hade en omtenta vid 15-tiden, det gick väl sådär men svarade på en del i alla fall. Sedan tog jag bussen in till stan, kikade runt lite och mötte på Frida också. Så vi tog sällskap till Ackes, vi var på söder lokalen denna gång. Var där strax efter halv sex, och då körde jag, Marcus, Matilda och Frida lite fys innan alla kom. Roligt och jobbigt. Vid 18 så började lektionen, standard pardans. Jag kollade dock bara, de körde vals, tango bl.a. Fint att kolla på ju, men gud så svårt. Lektionen slutade vid halv åtta och pratade lite med Irina då.. Och fick sedan skjuts av Irina och Vahidin till bussen som gick vid åtta. Mamma hämtade mig vid halv nio och då blev det mat direkt framför filmen It's complicated. Så bra! Nu sitter jag här i sängen och kollar på Bones, mycket bra! :)
 

Sista gången...

2013-01-17 @ 22:40:59
Ikväll här så var det sista gången med dubbel-zumba på torsdagar, kommer sakna dessa dagar när vi åkt tillsammans såhär. Kom till Ackes strax efter fyra-tiden, bytte om och kollade sen på Irinas lektion. Vid 17-tiden så var det dags för zumba, Irina och Vahidin körde, som vanligt. Hur roligt som helst, men jobbigt och svettigt. Vi hade inte så bråttom efteråt så vi hängde ute i foajén en stund. Pratade med Jenny lite snabbt, sen en hel del med Irina också. Mycket trevligt! Strax innan sju så tog vi oss ut till bilen, jag, Frida, Vahidin och hans dotter Cindy.. Irina stannade kvar på ackes denna gång, lite tråkigt.. Mot Vallhovskolans gymnastiksal igen och zumba vid 19.30-tiden. Väldigt jobbigt ju, men jag hängde på hela timmen och det gick väl fint. Fick sedan skjuts hem, tack!
 

Dance again.

2013-01-15 @ 23:35:42
Ännu en kväll i Gävle. Åkte in till Ackes så jag var där strax innan halv sex. Träffade Jonas där direkt som jag pratade med, sen kom även Frida. Trevligt! Vid 17.45 så var det dags för pardans-träning.. Jag hade smsat med Irina tidigare på dagen och jag fick kolla på lite.. Hon räknade dock med mig i uppvärmningen så där var jag med. Indelad i två grupper där vi skulle göra en chacha-uppvärmning på fyra åttor. Najs! Sedan körde de igenom olika program som de hade och jag kunna inga steg inom de stilarna så jag kollade lite bara. :) Vid 19-tiden var det dags för fantasy-träning inför ett uppträdande den 29.. Så vi gick igenom jazzen, street/discon och även käpp-dansen. Nötte vissa steg, fixade lite nya placeringar och försökte dansa käpp-dansen utan käppar, haha. Slutade strax efter halv nio-tiden.. Pratade lite snabbt med Irina om vårens kurser, men ska nog göra det igen efter första prova-på veckan.. Åkte sedan med Frida hem och jag fick skjuts ända hem, tack!
 

Måndag!

2013-01-14 @ 23:25:17
En väldigt slapp dag faktiskt. Kollade på Step up på eftermiddagen här sen åkte jag in till gävle och zumbade en timme. Pratade lite med Irina och Lisa, sen hängde jag och Frida i salen en stund och gick igenom fantasy-danserna. Sedan hemåt och då åt jag direkt och nu kollar jag på Step up 2 the streets här. Himla braiga filmer ju! Sen får vi se vad som händer...
 
Imorgon väntar plugg och dans, yeah!
 

Sista veckan innan stormen.

2013-01-13 @ 22:10:25
Wow, redan söndagkväll liksom. Gud så fort veckan har gått, kanske känns så för att jag har haft fullt upp för det mesta. Fin vecka har det varit, och helgen har varit härlig. :) Sitter här nu och kollar på Galen i kärlek, den är helt okej.. Annars laddar jag inför kommande veckan, sista lugna veckan nu innan allt drar igång..
 
Söndagsblogg, let's go!
 
Måndag: Zumba 18.
Tisdag: Fantasy-träning 19.
Onsdag: PLUGGA!
Torsdag: Zumba 17 o 19.
Fredag: Omtenta: DAS del2 15-20.
Lördag: Slappa eller nåt..
Söndag: Prova-påAckes: dansa 14.15-18.
 
Det blir en lugn vecka.. Lite träning, såklart. Och en omtenta ska fixas.. Och kurserna börjar på ackes, uuunderbart! Lite halv lugnt sådär, nästa vecka drar allt igång. Alla danser och skolan, puh!
 

Kollationering - I ljus och mörker.

2013-01-13 @ 20:02:00
Idag har jag varit i Gävle hela dagen. Mötte upp Cassandra när jag kom in vid 12-tiden. Kikade runt lite på stan och strax därefter så dök Frida och Hanna upp också. Najs! Vi begav oss sedan till Gävle teater där det var kollationering för musikalen I ljus och mörker vid 13-tiden. Den jag gjorde audition för i höstas och idag var första mötet. Registrerade oss direkt och sedan in i stora salen, vi var la runt 200-300 personer. Fick se en trailer om musikalen innan vi välkomnades av regissören och koreografen. Fint! De berättade om musikalen i stora drag och hur de hade tänkt sig med allt. Musikalen har premiär i höst, med 21 föreställningar delade på tre städer. En huvudensemble för skådespelare och en för dans som ska medverka på alla ställen bestämdes. Och sen en stor ensemble som medverkar i Gävle, där jag ingår just nu, som ska dansa, köra, statist och lite sånt. Inte riktigt förstått allt än.. Kör igång med repetitioner redan i februari här, inte så ofta då, men under sommaren skulle det bli intensivare och sedan i höst. Fick mycket information och är lite smått förvirrad. Blir nog bättre när repetitionsschemat är satt.. Klar strax innan 17-tiden, pratade lite med folket där innan vi begav oss därifrån och bussen hemåt..
 
Ännu en dröm som går i uppfyllelse, att få medverka i en musikal. Det känns fint!
 

Sthlm över dagen.

2013-01-13 @ 19:04:18
Igårmorse så tog jag bussen till Stockholm. Så otroligt trött ju, bussen gick redan vid 7.55, snark. Framme runt halv elva och då kikade jag runt lite på stan. Messade med Jessica för jag skulle ju se Peter Pan vid 13stadsteatern.. Fick tillbaks att hon var sjuk, så himla typiskt alltså. For till stadsteatern när biljettkassorna öppnade vid 12. Läste på hemsidan att senast dagen innan kunna man lämna tillbaks biljetten, men jag tänkte att jag skulle fråga ändå.. Hon i kassan var sååå snäll när jag sa att min vän var sjuk som jag hade åkt ner för att se.. så hon gjorde ett undantag och tog tillbaks biljetten och jag fick ett presentkort. Så bra! Fick då en ledig eftermiddag också, haha. Åt lite på donken direkt, messade med Frida och väntade in henne.. Strax efter halv tre så mötte jag upp henne på stan, och vi gick och letade efter något café i närheten av Dansens hus där vi skulle se Svanjsön på kvällen. Vi hamnade på Hurtigs konditori där Frida åt lite.. Där satt vi i några timmar och bara pratade massa, himla mysigt faktiskt. Sedan iväg och köpte nåt att tugga på till hemresan innan vi begav oss till Dansens hus och var där strax innan halv sju.. Köpte på oss en varsin Svansjön-t-shirt, så snygg! Vid 19 så började Svansjön... Herregud, så sjukt bra alltså. Så häftigt! Musiken, dansen och allt samspel. WOW! Jag blev ju såklart mest imponerad av Jennie Widegren, herregud. Perfektion alltså. Jag blir så lycklig av att se henne, eller dans överhuvudtaget. Efteråt så ville vi bara dansa, verkligen. ÅH! Skyndade oss därifrån och till cityterminalen och bussen. Åkte hemåt vid 21-tiden och pratade hela vägen hem, trevligt.
 

Lugn dag!

2013-01-11 @ 22:09:00
Det har verkligen inte hänt mycket alls idag. Väldigt slapp dag, tråkigt, haha. Kollat på film har jag gjort, High school musical 3 och nu kollar jag på Save the last dance 2. Himla bra! Annars har dagen bjudit på två promenader med musbus, snöskottning, smsande med saknad vän, lite veckoplaneringar och att göra-listor. Toppen! Och jag som ville få lite plugg gjort idag, men det gick inte så bra där, jag orkar bara inte.. Måste lösa det till veckan här. Ska kika vidare på filmen nu.. Hörs igen på söndagkväll typ. :)
 
I helgen är det fullt upp...
Imorgon: Sthlm all day med Frida!
Söndag: Möte med musikalen på teatern hela dagen..
 

Glöm inte!

2013-01-10 @ 22:00:07
Glöm inte bort frågestunden jag har, den får ligga uppe tills jag får ihop några frågor och svaren kommer ut runt den 20jan.. Kom igen, ställ frågor, vad vill ni veta..
 
Klicka här för att lämna frågor!!! :D

Zuuumba!

2013-01-10 @ 21:42:06
Idag var det snöstorm när man vaknade typ, herregud. Vill inte ha vintern tillbaks, haha. Åkte in till Gävle runt fyra-tiden och till Ackes direkt. Strax därefter så kom Lisa så pratade lite med henne och sedan även med Cassandra när hon kom.. Frida och Josefine kom sedan också, najs! Vid 17-tiden var det dags för zumba, Irina och Vahidin körde som vanligt och Lisa körde även lite hon med, så roligt. Några nya dansar denna gång, kul! Svettigt blev det men jag älskar det. Pratade lite med Cassandra och Lisa efteråt, fint. Sedan hängde jag och FridaIrina och Vahidin till Sandviken igen. Lite kaos på vägarna men vi hann dit i alla fall. Zumba igen vid 19-tiden. Jobbigt om inte annat, haha. Men vi körde på och det var jätteroligt va! Helt slut efteråt, alla fyra.. Fick sedan skjuts hem, taack!
 

Mer fika och möte.

2013-01-09 @ 23:44:10
eftermiddagen så åkte jag och syster in till Gävle och kikade runt lite.. Strax efter 16-tiden så mötte jag upp Cassandra på stan och vi kikade runt lite snabbt vi också. Sedan drog vi till waynes för lite fika.. Där satt vi nån timme och bara pratade massa. Så mysigt ju! Såklart så blev det mycket dansprat, hihi, himla trevligt! Runt halv sju så drog vi därifrån och över till Ackes. Satt där i soffan och slappade, hejade och kramades med Ida när hon kom förbi för att dansa, trevligt! Vid 19-tiden så var det dags för möte inför tävlingen i februari som dem ska anordna. Det var jag, Cassandra, Frida och ett tiotal föräldrar till pardansarna där plus Irina och Vahidin då. Gick igenom allt som måste fixas och lite vad alla kunna göra och så. Vi fick två olika "jobb" som vi ska sköta under tävlingen, najs! Runt halv nio så var det klart, så mycket som vi kunna lösa då i alla fall. Pratade med Irina och Frida lite snabbt, och sedan lite med Emma som var i salen och dansade. Trevligt! Sedan tog jag och Cassandra sällskap till min buss och jag åkte hemåt vid nio-tiden.
 

Ackes avslutningen 2012.

2013-01-08 @ 22:33:08
 
jag hittade denna på en blogg och måste bara lägga ut, love it!

Häng med kusin och syster.

2013-01-08 @ 18:51:47
Messade med Sofia på förmiddagen här och hon hämtade upp mig vid 12-tiden. Vi tog en sväng på stan och sedan förbi Marangoni när syster slutade, och vi slog oss ner där och fikade massa. Gud så mätta vi blev. Satt där en stund och pratade ett tag. Sedan följde vi med hem till Sofia för morfar och Margareta skulle komma dit lite senare. Så det blev fika där med dem och vi satt där och pratade massa. :) Även Jessicavår andra kusin, kom dit med sitt barn också. Trevligt! Mamma hämtade oss där strax innan fem och vi for en sväng till stan, kikade runt där och shoppade, sedan hemåt.
 
Linnen och byxor från kapphal.

Plugg o träning.

2013-01-07 @ 22:49:46
Jag åkte in till Gävle idag och var där strax efter halv ett, en snabbsväng på stan och köpte ett par träningsbyxor på rea. Sedan mötte jag upp Josefine vid rådhustorget och vi gick till stadsbiblioteket och slog oss ner vid ett bord högst upp. Plugg-tajm liksom.. Så länge sen för mig, knappt rört nånting sen i maj/juni, haha. Men jag skrev på en hemtenta som jag ligger efter med.. det gick faktiskt bra, lite småfix kvar bara så är den klar. Strax efter fyra-tiden så drog vi ner till stan, kikade in på hm och jag shoppade lite.. Kikade runt lite till innan vi begav oss till Ackes vid fem. Hejade på Lisa och Irina och sedan satt vi där i sofforna.. Massa folk ramlade in och vid 18-tiden var det zumba. Woho, så roligt! Vahidin, Irina och Lisa körde denna gång. Jag verkligen älskar zumba, hur roligt som helst ju! Pratade lite med Vahidin och Josefine efteråt.. Och även Lisa innan hon drog iväg. Trevligt! Jag drog sen och tog åtta-bussen hemåt..
 

Hamnar i himlen, där änglarna gråter.

2013-01-06 @ 22:27:00
Dagen har bara sprungit förbi och det har inte hänt så värst mycket. Kollat på två filmer, Sound of music och Systrar i jeans, braiga filmer. Sen var det Bones på tv också, säsongspremiär som jag inte visste om. Säsong 8, åååh så himla bra!! Har nyligen kikat igenom min säck med kläder och prissatt dem, så hoppas få nåt sålt.  Nu kollar jag lite smått på Erin Brockovich och kikar igenom lite bloggar, fint.
 
Dags att söndagsblogga för första gången detta år. Here we go!
 
Måndag: Plugga med Josefine. Zumba 18.
Tisdag: Fika med Sofia och syster.
Onsdag: Fika med Cassandra. Tävlingsmöte på ackes 19.
Torsdag: Zumba 17 och 19.
Fredag: Inget planerat..
Lördag: Sthlm med Frida över dagen.
Söndag: Gävle teater 13-17.
 
Så ser min vecka ut.. Ganska mycket som är inbokat här, mycket roligt! Kul att träffa lite vänner också, träning väntar och en tripp till Stockholm. Underbart! Det blir en fiin vecka detta. :)
 

Film-vecka typ.

2013-01-06 @ 18:40:15
Detta är vad jag har gjort på årets första vecka, jag har kollat på filmer. Då menar jag massor av filmer, hahahaha. Checka in listan. ;)
 
Ensam hemma 2
En gång i phuket
The holiday
Letters to Juliet
Pretty woman
The tourist
Mr. & Mrs. Smith
Step up 3
The lucky one
Systrar i jeans
Systrar i jeans - andra sommaren
I hennes skor
En prinsessas dagbok
En prinsessas dagbok 2
Tjejen som tog hem spelet
Notting Hill
Mamma Mia!
Sound of music
 
Ja, det var den veckan det. Sådär mycket filmer hinner man knappt med på en månad annars, men jag har inte haft så mycket för mig i dagarna här.
 
 

Gudars vad jag saknar dansen!

2013-01-06 @ 15:58:57
 
Om två veckor så börjar terminen, iiiihi!

Så himla bra!

2013-01-05 @ 17:38:34

Berättelsen om Pi.

2013-01-04 @ 21:02:23
Jag var in till Gävle i eftermiddags här, träffade upp Frida strax efter två-tiden. Bestämde igårkväll för att gå på bio idag.. Men först var vi och hämtade ut Svansjön-biljetter som vi bokade inatt, haha. Fixade sen biljetter på bion, skulle se Berättelsen om Pi vid 15. En snabbsväng på stan hann vi med också. Sen blev det bio, köpte popcorn och dricka såklart. Mums! Filmen var lite över två timmar lång. Otroligt bra film, faktiskt. Vi gick på 3D, haha. Så himla fiin film, miljön och allt. Den var bättre än vad jag förväntade mig och jag rekommenderar den verkligen. Efter filmen satt vi och pratade lite ute i hallen innan vi begav oss iväg. Tog hejdå och jag tog sex-bussen hemåt.
 

Träningen igång.

2013-01-03 @ 23:47:27
Jag var in till Gävle ikväll här, sprang på Frida på stan också. Vi kikade runt lite snabbt och sedan mot Ackes. Underbart att vara där igen.. Två veckor sen sist nu, haha. Det var dags för zumba vid 17-tiden, Irina och Vahidin körde. Och det var ett gäng träningssugna folk där, kuul. Några nya danser annars bara gamla som man kunde, skönt. Så enormt roligt men oj så jobbigt, märks att man inte tränat på dessa två veckor ju.. Pratade lite med Josefine och Lisa efteråt.. Frida och jag hängde på Irina och Vahidin till Sandviken efter det för de skulle köra zumba här också. Mot Vallhovskolans gymnastiksal där vi skulle vara, mitt ute i ingenting ju, haha. Och det kom lite folk dit också. Så vid 19-tiden var det på't igen. Trötta var vi men vi körde på.. förutom i slutet då jag och Frida inte orkade mer, haha.. Fick sedan skjuts hem, taaack!
 
Så gött att träningen är igång ju, helt underbart. Jag var glad ja! :D
 

In the dark.

2013-01-02 @ 15:11:34
Det blev lite ändrade planer för dagen. Egentligen skulle jag åkt in till Gävle och fikat med en vän, men hon fick förhinder och det blir en annan gång. Istället så blev jag hemma och fick lite att göra. En liten promenad med musbus, hjälpt mamma att plocka ner granen, sedan har jag dammat och dammsugit mitt rum. Resten av dagen kommer jag nog tillbringa här, haha. Just nu fikar jag lite och kollar på Pretty woman. Finfint!
 

F r å g e s t u n d !

2013-01-01 @ 23:52:11
Jag tänkte faktiskt börja det nya året med en frågestund. Jag har aldrig haft nån under mina fem år som bloggare, men nu tänkte jag ändra på det. Frågestund it is! Fråga vad ni vill, jag svarar på det mesta, dock inte på alltför personliga/privata frågor.. Kör på, vad vill ni veta, nu har ni chansen!!! Om det finns något intresse alltså, annars ryker detta inlägg om några dagar...
 

Film och fruktsallad.

2013-01-01 @ 15:51:34
en gång i phuket, love it!

1 januari 2013.

2013-01-01 @ 14:43:46
Första dagen på nya året. Vi säger väl Gott Nytt År och God Fortsättning då. Yeah! Började morgonen med att kolla på Ensam hemma 2, himla bra film. Sedan blev det en halvtimmes promenad med musbus också. Nyligen kommit in här, så får se vad som händer nu..
 
Gårdagen blev väldigt lugn. Spelade bingolotto och kollade på Sömnlös i Seattle, samtidigt. Efter den så satte jag i New Year's Eve. Åh, älskar den filmen. Mamma och jag stod och blängde på fyrverkerierna vid tolv-slaget, fint ju! Sedan kollade jag på första Ensam hemma-filmen innan jag somnade sent/tidigt..
 

RSS 2.0