Mitt 2015.

2015-12-31 @ 23:38:09
Året har varit lugnt men ändå inte, det har varit fullt upp liksom. I våras så gick jag min andra och sista termin på yrkesutbildningen. Gick ut med bra betyg och var så stolt/nöjd att jag klarade av det. Fint! Fick sommarjobb Åhléns, dock bara några dagar menmen.. Blev inringd på mellansvenska städ, så det blev några veckor där under sommaren också. Himla najs! Och hela hösten slutade med jobb på mellansvenska, hoppade på ett "vikariat" där typ. Heltid och allt, så himla najs! Så fina kollegor och chef!
 
 
Några trippar har det blivit i år i alla fall. Mest spontana sådana också, älskar´t! Var till Stockholm en gång i somras, var på sommarkrysset och träffade finaste Jessica. En fin vän + promenad i Sommarstockholm, bästa kombon! Hann med ett sommarkväll i Gävle, En dans på rosor var ute på en liten promotionturné, så bra! Var även på Diggiloo i Högbo bruk med mamma, träffade en saknad Lisa! Och sedan var vi iväg utomlands också, denna gång till Side igen, bara latade oss i två veckor. Underbart! I höstas blev det en tripp till Stockholm över dagen för att njuta av en konsert med Sanna, hennes enda i Sthlm ju! Så himla bra! Var på Gävle teater och såg En dans på rosor med Natalie, jösses så bra alltså. Spontantripp till Uppsala i november, för att överraska och se Sannas julkonsert. Så fint! Och det blev en julkonsert här i Gävle också, med finaste Sonja på scenen. Magiskt!
 
 
Dansen. Den där älskade dansen. Jag har dansat en himla massa, trots att motivationen har dalat och tiden inte riktigt funnits där men jag har inte kunnat minskat på något. Jag älskar ju det här innerst inne ju. Jag har fått höra från mina lärare att jag har utvecklats en hel del, och det är så roligt att höra. Jag känner/ser det inte riktigt själv så det känns så fint att de tar sig tid att berätta det för mig. Det får mig att vilja fortsätta och kämpa vidare..
 
I våras dansade jag dessa kurser: tävlingsdisco, disco x2, fantasy, high heels feminin vibe, zumba och pardans x2. Och i höstas blev det dessa: tävlingsdisco, tävlingshiphop, disco x2, ragga, feminin vibe/streetjazz, street, zumba och pardans x2. Terminerna avslutades på Parken och Folkets hus som vanligt. Och på våren också med Magic of Dance Gävle teater. Så himla roligt, jag älskar det! Jobbat och kört zumba också, båda terminerna och hela sommaren. Hunnit med en hel del tävlingar också. Disco, hiphop och solo pardans. Och tävlingarna har verkligen gått upp och ner också, mest ner, men det vänder nog snart..
 
 
Vänner. Så glad att de finns i mitt liv. Tyvärr har det inte funnits så himla mycket tid till att umgås, men några fina stunder har man fått till ändå. Fikadejter, filmkvällar, bad, minigolf, shopping och konserter.. Mysigt!
 
 
Året är slut, hej då 2015. Nu välkomnar vi det nya året, hej 2016. Så nyfiken på vad du har att erbjuda... hoppas på en del förändringar och massor av nya äventyr. YAY!

Lista: Sammanfattning 2015

2015-12-31 @ 21:33:00
Denna lista har jag gjort i några år nu, den återkommer alltid. Men denna gång så har jag faktiskt tagit bort några frågor som känns så onödiga/konstiga och lagt till några andra som ger mig något.. Så, här är listan..
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ingenting stort som jag kan komma på nu.. men det finns säkert smågrejer man gjort så..

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några, för jag håller dom aldrig.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja... en bekant faktiskt.
 
4. Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Släkten kom hit och firade mig.. fyllde ju år på långfredagen i år xD

5. Vilka länder besökte du?
Turkiet, Side.

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer kvalitetstid med vänner.

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
9-12/5, 16-18/5, 8/8, 26/9, 27/11, 28/11, 29/11, 5-6/12

8. Vad var din största framgång 2015?
Hm.. gick ut med fina betyg från yrkesutbildningen kanske.

9. Största misstaget?
Hm.. vet inte riktigt..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Stukade tån i november, annars bara förkyld typ.

11. Bästa köpet?
Oj, svårt... då jag knappt köper något. Men det får nog vara biljetten till Sannas julkonsert.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och träningskläder typ.
 
13. Vem har du umgåtts med mest?
Helena :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?
Waterloo. Try. Just nu. Fight song. Hello. Slå mig hårt i ansiktet.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hm.. Livet är som en bergochdalbana.. (standard svar!)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med vännerna. Tagit för mig mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Dansat kanske...

18. Hur tillbringade du julen?
Som vanligt. Farmor på förmiddagen och mormor på eftermiddagen till kväll. Och kvällen hos moster o kusiner.

19. Favoritprogram på TV?
Knappt kollat på tv något. Inte funnits tid riktigt..
 
20. Bästa minnet från 2015?
Utlandsresan kanske..

21. Något du önskade dig och fick?
Det mesta faktiskt.

22. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, inte direkt.

23. Årets bästa film?
Oj, den var också svår.. Spenderat så mycket tid på filmer ju.. Djävulen bär prada och Notting Hill har gått heta i år. Så bra.

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer tid med vänner. Mer motiverad till dansen.

25. Vad fick dig att må bra?
Dansen för det mesta. Jobbet. Irina.

26. Vem saknade du?
Sanna. Jessica. Sonja.

27. Lärde du känna några nya människor?
Ja.. både dansfolk och jobbkollegor..
 
28. Vad ser du mest fram emot med 2016?
New York-resan, om den blir av nu..
 
29. Tror du 2016 kommer bli lika bra?
Jag hoppas det blir bättre än detta år i alla fall.
 

Långledigt igen.

2015-12-30 @ 18:51:42
Den här jobbveckan gick väldigt fort. Det var så roligt att vara tillbaks igen i måndags, träffa kollegorna och chefen. Ja, jag har nämnt att jag trivs väldigt bra va?! hihi. Skönt att göra nåt ju. Men dessa tre dagar har bara sprungit förbi ju, redan dags för långledigt igen. Och inga planer alls har jag för kommande dagarna, lite tråkigt faktiskt.. Vi får se vad som händer...
 
Lite bilder från dagen, näsbysjön. Så vackert!
  

Fina vänner.

2015-12-28 @ 21:07:00
Idag var jag in till Gävle efter jobbet.. Mötte upp Cassandra som var hemma över jul och nyår. Så himla mysigt att träffas ju, inte setts på hela hösten. Vi kikade lite butiker innan vi tog oss till Waynes för lite fika.. Satt där och pratade om allt och inget. Mycket trevligt ju! Efter nån timme sa vi hejdå, och då kikade jag runt lite till på stan och sprang då på Josefine så vi kikade lite tillsammans innan vi båda begav oss till våra bussar. Trevlig dag!
 

Segaste dagen.

2015-12-25 @ 21:25:00
Juldagen. Jag har kollat på filmer hela dagen. Zappat mellan alla kanaler typ. Från 9 imorse så har jag kollat på filmer... hela tiden. Började med Christmas song, himla bra ju! Sen Klappjakten, också bra. Something Borrowed stod på tur och den var väldigt bra. Sen Ensam hemma, Mirror Mirror och Mean Girls. Bra filmer!
 
 
Nu kollar jag på Har du hört ryktet om Morgans?. Den är också bra! :)

Julklappar 2015.

2015-12-25 @ 15:52:47
- 4st vinglas
- armband
 
- bones säsong 10
- bron säsong 3
- unforgettable säsong 2
- unforgettable säsong 3
 
- dolce&gabbana parfrym
- SF-presentkort
- evighetssmycken
- mascara
 
- pyjamas
- tofflor
 
- svart huvtröja
- strumpor, både höga och låga
 
- godis i överflöd
 
- svart fäll
 
Riktigt nöjd över mina julklappar, fick typ bara sånt jag önskat mig ju. Så najs!

Julafton är över!

2015-12-25 @ 14:34:00
Uppe och hoppade redan vid åtta-tiden, duschade och sen åt jag och pappa lite frukost. Packade ihop grejerna och syster kom och hämtade upp oss vid tio-tiden. Förbi ica först och sen raka vägen ut till kungsgården, till farmor och Yvonne. Och vi var dom vanliga där, så det var mysigt! Det blev mat ganska direkt, så himla gott ju, och sen avslutade vi med massa glass. Gott! Julklappsutdelning väntade och jag blev nöjd med mitt. :) Fick vinglas av farmor, armband av Yvonne och pengar av pappa. Himla najs! Sen satt vi och pratade lite grann innan vi åkte strax innan tre-tiden..
 
 
Vi lämnade av pappa hos han och sen åkte vi vidare till mormor. Kom in lagom till Kalle Anka, älskar't! Mamma var redan där också, och det blev lite fika innan maten. Sen var det dags för mat igen, och vi blev så mätta ju.. Slappade i soffan framför Polarexpressen sen, så bra! Julklappsutdelning väntade sen, fick en massa klappar och jag blev så himla nöjd med allt. Kollade på tv och fikade en sväng till sen innan vi åkte över till vår moster och kusiner. Där kollade vi på Tomten är far till alla barnen, älskar den! Och pratade en del. Sen åkte vi hemåt runt elva-tiden, så otroligt trött ju..
 

Uppesittarkväll.

2015-12-25 @ 13:07:32
Som vanligt så åkte jag hem till pappa dagen innan julafton, denna gång blev det bara jag då min syster jobbade hela kvällen. Mamma skjutsade dit mig till 18-tiden ungefär.. Vi åt lite julbord och sedan blev det bingo-spel framför Bingolottos uppesittarkväll. Älskar traditioner ju! Vi vann dock ingenting och sen gick vi och la oss efter det..
 

Julledigt!

2015-12-23 @ 17:14:18
Idag var sista jobbdagen för denna vecka, nu är det julledighet som gäller. Det känns faktiskt väldigt skönt! Vila kroppen, umgås med släkten och bara få vara i några dagar. Det känns fint! Om ett tag så ska jag hem till pappa som alltid dagen innan julafton. Julmiddag och sen bingolottos uppesittarkväll som gäller. Najs! Sen är det fullt upp imorgon på självaste julafton. Farmor, mormor och moster/kusiner. Så hörs snart igen.. :)
 

Julmys med fin vän.

2015-12-23 @ 15:03:00
Igår efter jobbet så åkte jag in till Gävle för att träffa Josefine, inte setts på evigheter ju så det var fint. Vi möttes upp på stan runt 17-tiden och kikade runt lite där. Sen for vi in på centralbageriet och köpte lite gotta. Lussebulle och pepparkaka. Vi gick sedan hem till Josefine, då hon flyttat och jag hade inte sett hennes lägenhet. Men gud så fin alltså! Vi tog vårat fika och julmust och placerade oss i vardagsrummet. Kollade på Ensam hemma-filmerna och bara pratade massa. Om allt och inget. Så otroligt mysigt ju! Efter några timmar så begav jag mig till bussen och var hemma strax efter tio-tiden. Mycket trevlig kväll!
 

Fjärde advent!

2015-12-20 @ 20:18:00
Oplanerad dag till att börja med, men slutade med att jag och syster åkte in till Gävle för att kika lite.. Var ute efter lite er julklappar, det blev fixat snabbt och sen kikade vi in på åhlens innan vi åkte hemåt igen. Förbi rusta och sen hem hit. Slog in klapparna och fixade lite mat. Pommes och nuggets, så gott! Ankan åkte hem och jag placerade mig framför tvn. Skiftade mellan två kanaler, då det var två filmer jag ville se, haha. Poppers pingviner och Medan du sov. Så bra! Kollar nu på Solsidan innan jag ska bädda ner mig..
 
Kort arbetsvecka väntar nu, tre dagar bara för på torsdag är det julafton. Galet ju!
 

Julklappsinslagning.

2015-12-19 @ 20:32:00
Jag åkte in till Valbo köpis idag lagom till syster slutade jobbet. Vi skulle kika efter lite flera klappar, och vi blev typ klara också. Det kändes najs! Förbi rusta på hemvägen för att köpa julpapper och etiketter, sen förbi syster för att hämta de andra klapparna och sist hem hit. Då började vi med att slå in alla klappar, det tog sitt lilla tag liksom, haha. Men det är så roligt att slå in, jag älskar det! Placerade sen klapparna under granen, finfint!
 

Julklappsshopping!

2015-12-15 @ 19:19:00
Efter jobbet idag så åkte jag in till Valbo och mötte upp syster när hon slutade jobbet. Det var dags att fixa julklapparna.. Vi visste knappt vad vi skulle köpa och hade inte så många idéer. Och de vi sen ville ha, fanns inte osv.. Vi var skapligt uttråkade där ett tag, men lite fick vi köpt i alla fall.. Sen hämtade mamma oss i Valbo, så snällt!
 

Zumba

2015-12-14 @ 20:16:00
Förra måndagen var jag in till Ackes och zumbade lite. Irina och Vahidin som körde. Det är zumba en gång i veckan under juluppehållet nu. Och ikväll här så var det jag som körde då dom var bortresta. Skapligt med folk och det gick bra.. Trött i kroppen är jag verkligen men det funkade.. Jag kör även nästa måndag också, det blir nog bra. Sista innan jul liksom.. :)
 

Pepparkakor.

2015-12-13 @ 19:23:00
Jag och mamma bakade pepparkakor ikväll här. Det brukar vi alltid göra några dagar innan jul här. Jag gillar det. Det gick väldigt fort ju, eller efter en timme så var vi klara. Och vi var nöjda och riktigt goda blev dom också.
 

Så fint!

2015-12-13 @ 14:22:00
Jag tog mig ut på en promenad runt lunchtiden idag. Så ovanligt för att vara jag, men jag kände att jag behövde få lite friskluft då jag bara sitter inne om dagarna. Solen sken och det var riktigt skönt ute ju!
 

Jobbar vidare.

2015-12-11 @ 18:26:07
Haha, ja som rubriken säger, så har jag jobb till mitten av januari nu!!! Fem veckor till alltså. SÅ himla roligt! Jag trivs ju så sjukt bra och hoppas verkligen att det blir mer sen. :)
 

Anmäld.

2015-12-10 @ 14:27:00
Jag är redan anmäld till vårens danskurser. Galet ju! Schemat kom ut lagom till avslutningshelgen, och jag började direkt kika på vilka kurser jag ville gå.. Irina nämnde på avslutningen också, att vill man verkligen gå nån kurs som brukar bli full snabbt så ska man anmäla sig direkt och sen fylla på med kurser allt eftersom.. Så det blev så, jag anmälde mig redan då där på plats, haha.
 
Dessa kurser blev det...
Feminin vibe/streetjazz övade
Ragga övade
Tävlingsdisco
Street avanc
Standard pardans
Latin mix forts/övade
Ragga avanc
Disco/jumps&turns avanc
Latin pardans
 
En hel del med andra ord. Jag tror att jag blir kvar på alla men det visar sig. Vet inte om jag kommer orka dansa sådär mycket, beror helt på hur det blir med jobb och annat. Sen är det två-tre kurser till som jag funderar på som jag inte ens är anmäld till, så får se hur allt slutar.. :)
 

We run this.

2015-12-09 @ 19:23:43
Då var dansterminen över för denna gång på Ackes dansskola. Den har gått fort faktiskt, eller inte till en början men efter lovet så har terminen sprungit fram. Skapligt slut i kroppen nu i alla fall. Terminen har varit bra, lektionerna har gått mer eller mindre bra liksom. Motivationen och självförtroendet har sviktat en hel del, men har fina lärare som pushar mig, tack! Dansat de vanliga kurserna för IrinaTävlingsdisco, zumba, disco och pardans x2. Och det blev några flera kurser för Ida denna gång också. Feminin vibe/streetjazz, ragga, tävlingshiphop, disco/jumps&turns och street. Så himla roligt! Denna termin hade jag även zumba två gånger i veckan, en grupp i Gävle och en i Sandviken. Det gick väll bra! Och har hoppat in så mycket det har gått också.
 
Det har bara varit uppvisningarna på Folkets hus och Parken denna termin också, men det har varit roligt det med. Tre föreställningar i Sandviken och en stor i Gävle. Så sjukt roligt att uppträda ju, det finns inget bättre! Jag älskar det! Några tävlingar har det blivit också, dock med mindre bra resultat, det var nog inte min termin nu. Samlade på mig 5 medaljer och 4 pokaler i alla fall.
 

Söderhielmska.

2015-12-09 @ 17:11:00
Så efter avslutningen i söndags så hann jag hem och duscha osv innan Emilia hämtade upp mig runt halv sju-tiden och det var raka vägen till Gävle för personalmiddag på Söderhielmska. Första gången jag var där, himla mysigt ju! Dom flesta var redan där, fast efter oss så kom Irina, Vahidin, Sindy o Alex och sen Ida. Vi hade bokat ett litet rum där vi satt, så mysigt! Beställde dricka och sen dök vi på julbordet. Så det blev potatis, julskinka, prinskorvar, köttbullar och lax för min del. Så himla gott! Vi satt där och pratade om allt mellan himmel och jord. Så fint ju! Jag tycker om alla så mycket. De har blivit som en extrafamilj ju.. ♥ Strax efter tio-tiden så lämnade vi stället och utanför blev det kramkalas innan vi alla skiljdes åt. Så fina! Och jag fick skjuts hem av Emilia också, snällt!
 

Uppvisningar - check!

2015-12-09 @ 16:35:49
I lördags så var det uppvisning på Parken i Gävle. Mamma skjutsade mig till Gävle till halv tio-tiden. Så sjukt mycket packning med mig. Den första jag träffade på var Irina, hihi. Det hade inte kommit så många alls, jag var bland de första.. Men sen kom det flera och vi hjälpte till att fixa med kläder osv.. Strax efter tio-tiden så var det dags för genrep för alla danser. Sex danser som gällde, plus pardansen som inte repas då. Danserna gick skapligt, vissa bra och vissa mindre bra för kunna inte alla steg.. Publiken började ramla in sen och det var ganska mycket folk där. Roligt! Vid 12 så började uppvisningen och tävlingsdiscon var först ut. Jag ville verkligen inte men jag var med ändå. Det gick helt okej, gjorde vissa steg för första gången och det gick medans andra steg inte satt alls. Himla besviken efteråt... Sen var det lång väntan till nästa dans, hela 18 nummer fick jag vänta.. Åt lite och pratade med folk och kollade de andra danserna. Najs! Sedan rullade det på... Latin pardans, disco, ragga, standard pardans, tävlingshiphop, feminin vibe/streetjazz och sist ragga. Och alla danser gick faktiskt bra, jag är nöjd! Dansade för första gången "riktig" pardans med partner. Vals, quickstep och tango. Så himla roligt! Men den absolut roligaste dansen för dagen var feminin vibe/streetjazz. Love it! Efter min sista dans så plockade jag ihop mina grejer, pratade lite snabbt med Irina och Ida, sen åkte jag hemåt med mamma som var där och kollade.. En bra dag!
 
 
I söndags var det uppvisningar på Folkets hus i Sandviken. Cyklade dit och var där strax innan halv tio. Genrepet började bara strax därefter, men hann ner med väskan i logen först. Disco avanc var först ut att repa och det gick faktiskt bra, kollade sen när alla repade, och sist så repade street övade/avanc. Fint! Det var tre föreställningar som gällde igen, men den första vid 11.30 var endast för barngrupper, då hängde vi alla andra nere i logerna. Pratade massa och åt en del, najs! Första föreställningen för oss var vid 13. Discon var bland de första danserna, och den gick så bra. Jag var så glad och nöjd efteråt. Älskar den dansen! Sen var det lång väntan för mig, då streeten var sist utav 29 nummer. Men jag hade roligt med folket där ändå.. Och streeten gick himla bra också, så rolig! Stod längst fram i mitten på favoritdelen där, housen! Sen var det slut och vi hade en halvtimme paus innan sista föreställningen började vid 15.15. Så passade på att prata lite med Irina och sprang över till Waynes för nåt att tugga på.. Det började och det var samma ordning på danserna där. Och båda danserna gick bra här med, kanske nåt litet fel mer denna gång, men jag var himla nöjd ändå. Avslutade med alla dansare på scenen och Irina tackade av lärarna. Så runt 17-tiden var det klart! Packade då ihop alla grejer, pratade med både Irina och Ida och lämnade över tack-för-terminen-present till dom. Fint! Kramkalas och jag cyklade hemåt igen..
 

Vår minigran!

2015-12-08 @ 20:25:00
Jag och mamma klädde vår minigran ikväll här. Så mysigt ju! Jag tycker om att klä vår gran, det är en liten tradition ju.. Den blev fin i hörnet ju! Julen närmar sig med stormsteg...
 

Sista veckan.

2015-12-01 @ 19:55:00
Ja, vi är nu inne på sista dansveckan för terminen vilket känns helt galet.. Känns som att det är flera veckor kvar, de sista har gått så himla fort, inte alls redo än ju. Feminin vibe och ragga i söndags kändes jättebra, så det blir nog bra till helgen. Och igår hade vi tävlingsdiscon som verkligen känns skit, jag vill inte alls vara med men nu finns ingen återvändo där.. Tävlingshiphopen gick väll bättre, men det är lite smått kaos där menmen.. Idag var det standard som gällde, det gick skapligt. Jag och Rickard ska dansa några danser på lördag, roligt men nervöst. Så får se hur resten av danserna går i veckan, hm, hoppas det någorlunda bra i alla fall. :)
 

Sista månaden på året!

2015-12-01 @ 10:14:00

RSS 2.0